Home » Teams » Dames 1 » Verslag
 

Hollandia T wint en tankt vertrouwen

Meteoor was vandaag de tegenstander, een ploeg waar vorige keer eenvoudig van gewonnen werd, maar die in de laatste weken toch regelmatig wist te winnen. Dus blijven opletten was het devies. Na het eerste fluitsignaal was het Meteoor dat de score opende. Het duurde even voordat de gelijkmaker werd gemaakt met een mooie actie. Enkele minuten later weer een mooie actie, maar nu van de rechteropbouw en de voorsprong voor Hollandia T (2-1). Meteoor kwam nog even gelijk, maar daarna liep Hollandia T gestaag uit naar een 6-3 voorsprong na 10 minuten spelen. Er volgde een tijdstraf voor Hollandia T en Meteoor maakte hier gebruik en kwam terug tot 7-5. Vervolgens een tijdstraf voor Meteoor en de strafworp werd netjes afgerond. Langzaam liep Hollandia T uit met een snel spel naar een 10-5 voorsprong. De keepster van Hollandia T wist een break out met een mooi stop te keren maar moest enkele minuten later passen op de strafworp van Meteoor. De eerste helft bleef het verschil de laatste 10 minuten tussen de 4 en 5 doelpunten.

 

In de 2e helft werd de gevaarlijke nummer 16 van Meteoor vastgezet, maar verdedigend was het toch rommelig. Beide ploegen scoorden er flink op los en binnen 1,5 minuut waren door beide teams al 2 doelpunten gemaakt (18-14). De rommelige verdediging van Hollandia T werd een paar keer verrast, wat resulteerde in 2 minuten tijdstraffen. Toch kon Hollandia T de voorsprong behouden omdat het vrij eenvoudig tot scoren wist te komen. Na 15 minuten spelen was het verschil nog steeds 4 (25-21). Deze keer een 2 minuten tijdstraf voor Meteoor en daar werd gebruik van gemaakt door de bal te onderscheppen en vervolgens netjes af te ronden. De verdediging van Hollandia T kreeg weer wat grip en met goed keepers werk kon er gewerkt worden aan het uitbouwen van de voorsprong. Een paar keer goed vrij spelen van de cirkel en enkel break outs brachten de voorsprong naar 33-23. In de laatste minuut ronde Meteoor een gegeven strafworp af, zodat de eindstand op 33-24 werd gezet.

 

Een nuttige overwinning dat zelfvertrouwen geeft voor de laatste zaalwedstrijden.

 

Hollandia T 1 door griep geveld.

JHC – Hollandia T 24-21
11-2-2018.In Julianadorp liep een gehavend Hollandia T tegen een 24-21 nederlaag aan. ,,Er lagen maar liefst vier speelsters met griep in bed” zei Dion Ferdinandus. ,,Ondanks het goede invallen liepen wij de hele wedstrijd achter de feiten aan. Zij waren feller”. Hollandia T had de mogelijkheden maar liet zich aftroeven door het felle spel van JHC.

Na een 14-11 ruststand wist Hollandia T zich terug te knokken, maar het slot bleek voor de thuispartij. ,,Een onnodige nederlaag. Deze had gewonnen moeten worden” vervolgt de coach. ,,Komende zondag spelen we tegen de nummer twee (de Valken). Kijken of we dan kunnen stunten”.

Doelpunten: Leonie Borst (6), Lyanne Rensen (5), Eva Groenveld (4), Iris Tesselaar (2), Anna Strooper (2), Iris van der Vliet (1), Marit Dekker (1).

 

Dames 1 verliest van koploper.

Hollandia T 1 – V.V.W. 1 .26-34
,4-2-2018.Een beetje geflatteerd” vond Dion Ferdinandus. Hollandia T leed in eigen huis een 26-34 nederlaag tegen V.V.W. Halverwege was alles nog mogelijk, gezien de 12-13 ruststand.

,,In de tweede helft wisten we veel de paal te vinden. Zij schakelde door en wisten veel de cirkel te vinden. Ze hadden iets meer individuele klasse. Dus een terechte overwinning van V.V.W.” vervolgde de coach. ,,Al had de uitslag dichter bij elkaar kunnen liggen”. Bij de ploeg uit Tuitjenhorn scoorde alle speelsters. ,,Dat is mooi”.

 
jos.png

Jos Mienes nieuwe hoofdtrainer 2018/2019

In het nieuwe seizoen zullen we van start gaan met een nieuwe trainer,Jos Mienes.

Hieronder stelt Jos zichzelf voor:

Ik ben 36 jaar, getrouwd met Linda en heb 3 kinderen en wonende te Oudkarspel.

Mijn liefde voor handbal is begonnen toen ik zelf speelde bij Lacom '91 al vroeg raakte ik in contact met het training geven. Mijn eerste club was Con-Zelo waar ik in het begin de jeugd deed en de laatste 6 jaar ook het eerste. In totaal heb ik elf jaar bij Con Zelo gezeten. In die tijd heb ik ook nog een jaar Aaf van Dijk geassisteerd bij de selectie Noord-Holland noord. Dit was een leerzaam en leuk jaar, maar wat niet te combineren met mijn andere werkzaamheden. De laatste 4 jaar heb ik bij Hugo Girls uit Heerhugowaard training gegeven aan de dames selectie en de jeugd. Vorig jaar heb aangegeven dat dit mijn laatste seizoen zou worden. Na Hugo Girls, zocht ik een uitdaging die bij mij past qua speelstijl, structuur van een club en een gezonde ambitie. Al vroeg werd ik benaderd door Hollandia T, een club die de nodige successen in de beker en competitie heeft gekend. Hollandia T heeft een jonge groep waarvan ik verwacht dat het bij mij past. Er waren ook niet veel gesprekken nodig om eruit te komen. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging.

 

Wij als Handbalvereniging Hollandia T hebben er zin in om met Jos verder te bouwen aan onze vereniging.

De eerste slag is geslagen zullen we maar zeggen, nu zijn we bezig om een jeugdtrainer(ster) met de nodige ervaring om binnen te halen voor handbalvereniging Hollandia T.

Hier zijn we druk mee bezig om het te realiseren.

Wie ambitie heeft voor handbal kan zich altijd aanmelden,

Wij begeleiden jullie van top tot teen.

Onze slogan kent u inmiddels: Hollandia T bouwt aan de toekomst.

En ons kenmerk:

Passie, Snelheid, Teamwork, Scoren en vooral Plezier hebben met elkaar.

 

dames-1-verrast-hollandia-t-uit-50.jpg
 

Dames 1 herpakt zich en wint van Quick 1

Hollandia T – Quick 26-20
Tuitjenhorn – 21-1-2018 Na twee nederlagen, tegen Westfriezen en DTS’48, heeft Hollandia T zich weten te herpakken. In de eerste klasse versloeg het Quick. ,,We startte de wedstrijd sterk, met veel snelheid” aldus Dion Ferdinandus. Bij de rust stond zijn ploeg op een 12-9 voorsprong.

,,In de tweede helft wisten wij uit te lopen tot een voorsprong van tien punten, toen was de wedstrijd gespeeld. Tegen het eind werden de teugels wat gevierd” vervolgt de coach. Toch won Hollandia T uiteindelijk met een verschil van zes punten, 26-20. Ferdinandus: ,,Verdedigend stond er weer een collectief, we gaan vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd”.

Topscoorders: Amy Groenveld (6), Leonie Borst (5), Marit Dekker (4), Bregje Dekker (4), Anna Strooper (2), Eva Groenveld (2), Lyanne Rensen (2), Lieke Dekker (1).

 

Dames 1: totale off day tegen DTS'48

HOOGKARSPEL – De handbaldames van Hollandia T heeft afgelopen zondagmiddag een nederlaag geleden op bezoek bij DTS’48. De ploeg van Dion Ferdinandus kent hierdoor een teleurstellende start van het nieuwe jaar, want de nederlaag in Hoogkarspel was de tweede opeenvolgende van 2018.

“De wedstrijd verliep slecht” sprak Ferdinandus na afloop. “Zij startte veel scherper dan ons, wat resulteerde in een 16-6 ruststand. Wedstrijd gespeeld dus”. De coach zag na rust een feller Hollandia T. “We kwamen terug tot zes punten achterstand, maar DTS kon doorschakelen. We waren niet bij machte hun aanvallen te slechten. Een zeer terechte eindstand” aldus Ferdinandus. “Nu moeten we onze rug rechten en vol aan de bak om zondag een positief resultaat neer te zetten”. Zondag treed de eersteklasser uit Tuitjenhorn in eigen huis aan tegen Quick, de nummer zes.

DTS’48 – Hollandia T 29-18

Topscoorders:
Lieke Dekker (5), Amy Groenveld (3), Leonie Borst (3), Eva Groenveld (3), Anna (2), Bregje Dekker (1), Marit Dekker (1)

 

HOLLANDIA T ZIET VOORSPRONG IN ROOK OPGAAN
Door Sportredactie op Zondag 7 januari 2018 Bron: XYTO Media

SCHAGEN – Hollandia T heeft een opvallende nederlaag geleden. De handbalsters stonden vanaf het begin af aan op voorsprong, maar gaf deze in de laatste tien minuten weg. Bij de rust stond de damesploeg uit Tuitjenhorn met zeven doelpunten verschil op voorsprong. Na afloop bleef coach Ferdinandus verslagen achter. ,,Deze zag ik niet aankomen”.

,,Knap van Westfriezen dat ze zich terug knokken, maar ik sta hier wel met een rotgevoel” zei Dion Ferdinandus vlak na afloop van het verloren duel. In de Spartahal in Schagen had zijn ploeg zojuist een 26-27 nederlaag geleden. Waar Hollandia T voor rust uitstekend spel vertoonde, zakte het niveau in het tweede bedrijf ver naar beneden. Ferdinandus: ,,Alles wat in de eerste helft wel lukte, lukte in de tweede helft niet. We hebben negentien doelpunten gemaakt in eerste helft, en na rust nog maar zeven. Dat zegt genoeg”.

Zeperd
Dat Westfriezen via een slotoffensief nog terug kon komen in de wedstrijd, had gezien het spelverloop niet meer gemogen. ,,Het had allang gespeeld moeten zijn. Bij hun zat het veelal mee, en bij ons tegen. Dan loop je tegen zo’n zeperd aan” vertelde de coach. “Als je de rust in gaat met zeven doelpunten verschil dan ben je er nog niet natuurlijk, maar je kan er wel vanuit gaan dat als je hetzelfde blijft spelen als de eerste helft dat je aan de goede kant van de score blijft”. Dat laatste lukte dus niet, waardoor Westfriezen na rust vijftien maal doel trof. Doordat de thuisploeg slechts negen keer scoorde, verloor de ploeg van Ferdinandus in de laatste minuten alsnog. ,,Verliezen met een punt verschil is nooit leuk, maar het is nog zuurder dat je de hele wedstrijd ruim voor staat, en nu verliest. ,,Niet al te lang bij stil blijven staan. De eerste helft nemen we mee, de tweede helft gaan we komende week bespreken”.

Doelpuntenmaaksters: Leonie Borst (8) Bregje Dekker (5) Anna Strooper (4) Eva Groenveld (3) Lieke Dekker (3) Marit Dekker (2) Iris Tesselaar (1)

 

Dames 1 in de 2e helft de weg kwijt

Wat een wedstrijd! Hollandia T speelde thuis met groot gemak onze Dames 1 van de mat de eerste helft. Vanuit de tweede lijn was het keer op keer raak en zo kwam Westfriezen met 8-2 achter te staan. De laatste tien minuten van de tweede helft kreeg Westfriezen iets meer grip op het aanvalsgeweld van Hollandia T. en kon zo met een 19-12 achterstand gaan rusten.1-5.jpg

De tweede helft verdedigde Westfriezen brutaler en het geloof kwam terug. Na 21-17 was het Hollandia T dat toch weer afstand nam op 24-18.
Westfriezen speelde nu uitstekend. De verdediging wankelde niet meer en in de aanval werd er met scherp geschoten. Met nog 6 minuten op de klok leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hollandia T, dat met 26-21 het spel leidde en zich al zingend onder de douche waande. Het werd een koude douche, want Westfriezen kwam niet alleen langs zij op 26-26, maar gaf 45 seconden voor tijd een nekschot waar Hollandia T niet meer van bij kwam, 26-27 winst voor Westfriezen. Wat een ongelooflijke wedstrijd met voor Westfriezen een fantastisch slot.

Bron:Verslag van Westfriezen.

 

Dames Hollandia T 1 drukt Schagen 1 verder in de zorgen.

17-12-2017.Vandaag moest Hollandia T de wedstrijd tegen de hekkensluiter spelen. Toch was het in het begin niet eenvoudig. In de eerste minuut werd de score geopend door Schagen via een strafworp. Hollandia T had het lastig in de openingsfase, met name in de afronding. In de eerste 12 minuten werd er 8 keer gemist en maar 4 doelpunten gemaakt. Vanaf de 4-4 stand begon het wat beter te draaien, korte aanvallen van Hollandia T met veel tempo en lange aanvallen van Schagen. Door de snelheid werd de voorsprong snel uitgebouwd naar 9-4 om uiteindelijk op een ruststand van 14-8 uit te komen.

In de 2e helft begon Schagen vel maar kon Hollandia T eenvoudig bij blijven in het scoren van doelpunten. Na 2 minuten spelen waren er al 2 doelpunten gemaakt door beide teams. Na 10 minuten spelen was de stand 17-12 nadat Schagen middels een strafworp had gescoord. Aan beide teams werden er tijdstraffen gegeven, maar Hollandia T kon hier het meeste van profiteren door uit de 2e lijn en strafworpen te scoren. Zodoende werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 24-13 met nog 10 minuten te spelen. De eindstand werd middels een strafworp door Hollandia T op 30-15 gezet. 

Nu even een kerst break en vanaf 6 januari 2018 gaan we verder met het zaalseizoen.

 

Dames 1 (sneeuw)stormt over meteoor 1 heen

HOOGWOUD 10-12-2017 – Op bezoek bij Meteoor heeft Hollandia T uitstekende zaken gedaan. De handbalploeg uit Tuitjenhorn kwam eigenlijk geen moment in gevaar en wist al halverwege de eerste helft een riante voorsprong in te nemen. Na afloop prijkte er dan ook een grote uitslag op het scorebord, 21-38.

Onder winterse omstandigheden reisde Hollandia T af naar Hoogwoud voor de zevende competitiewedstrijd in de zaalcompetitie. “Het was een prima wedstrijd” erkende Dion Ferdinandus na afloop. “Vooraf was wel het besef dat we deze wedstrijd moesten winnen. Maar ik had nooit verwacht dat het met een dermate grote einduitslag zou zijn”. Het hoge aantal van 38 doelpunten was immers het hoogste van dit seizoen.

Al na tien minuten had Hollandia T een voorsprong van vijf punten opgebouwd. In het vervolg van het eerste bedrijf liep de ploeg verder uit, wat resulteerde in een 9-19 ruststand. Ferdinandus: “Ik denk dat we het verschil in de eerste helft gemaakt hebben. Wij waren heel gretig en en heel gedreven. Daarnaast speelden we met veel snelheid”.

Slordig
Na een ijzersterke eerste helft, zakte het niveau na rust echter wat in bij de ploeg uit Tuitjenhorn. “We hadden een klein dipje in de tweede helft waarin het rommelig werd, maar daarna rechten we onze rug” zag Ferdinandus. De coach zag zijn ploeg het verschil van tien punten consolideren, en in het laatste kwartier zelfs uitbouwen. In de laatste tien minuten zette Hollandia T verder aan, en scoorde nog negen maal. Doordat Meteoor slechts drie treffers produceerde, eindigde het treffen in een klinkende 21-38 overwinning.

“Verdedigend stonden we ook goed. Het aantal tegendoelpunten was misschien iets te hoog, maar gaandeweg de tweede helft wordt je misschien iets makkelijker omdat je weet dat de overwinning al binnen is. Dus die tegendoelpunten mogen dan” zei Ferdinandus na afloop.

Door de overwinning van Hollandia T, en de nederlagen van directe concurrenten DTS’48 en Westfriezen klimt de ploeg van Dion Ferdinandus naar de derde positie in de eerste klasse A. De achterstand op koploper Commandeur/VVW 2 bedraagt nog altijd drie punten.

Winst
Komende zondag sluit Hollandia T het kalenderjaar 2017 af met een thuisduel tegen Schagen, dat de puntloze hekkensluiter is. “Zekerheden heb je niet, maar dat is er wel één die we moeten winnen” vindt Ferdinandus. “Zij hebben nog geen punten behaald, dus ik ga er zeker niet vanuit dat dat volgende week opeens zal gebeuren”.

Meteoor – Hollandia T 21-38

Topscoorders: Leonie Borst (12), Lyanne Rensen (7), Bregje Dekker (7), Lieke Dekker (4), Iris van der Vliet (3), Amy Groenveld (2), Ana Strooper (1), Eva Groenveld (1), Marit Dekker (1).

Bron: XYTO media schagerdagblad.nl

 

Dames 1 verliest nipt van Valken

Zondag 3-12-2017.In de veldcompetitie was de wedstrijd tegen Valken vrij eenvoudig, maar de uitslagen van Valken in de zaalcompetitie gaven aan dat het een lastige tegenstander zou kunnen worden vandaag.

 De Valken startte de wedstrijd en de eerste aanval werd keurig afgeslagen door Hollandia T. Het eerst gaatje in de 2e lijn van Valken werd afgestraft en Hollandia T nam de leiding. In de volgende aanval was het een penalty voor Hollandia T wat vertrouwen gaf. Valken kon toch terug komen, met acties uit de 2e lijn en middels een penalty werd in de 7e minuut de gelijkmaker gemaakt (4-4). Valken nam het initiatief over en vanaf 6-6 liep Valken uit naar een 10-6 voorsprong door de 1 op 1 actie op te zoeken en daaruit te scoren. Tot kon Hollandia T zich herpakken, de verdediging was compacter en het scoren wilde ook lukken. Hollandia T kwam terug naar 10-9, maar Valken scoorde vlak voor rust zodat de ruststand 11-9 in het voordeel van Valken was.

Na de rust was het Hollandia T die als eerst scoorde, maar even later was het ook Valken die na een actie met een lobje scoorde. Holandia T kwam langzaam weer dichterbij en in de 7e minuut werd via een penalty de gelijkmaker gemaakt (13-13). In 1,5 minuut maakte Valken 2 penalties en een actie en was de inhaalstrijd weer terug bij af en de stand 16-13 in het voordeel van Valken. Hollandia T kon nog even aanhaken, maar vanaf 17-15 liep Valken vrij snel uit naar een 20-15 voorsprong met nog 10 minuten te spelen. De dames van Hollandia T probeerden nog aan te zetten, maar het gat was te groot. De eindstand was 21-19 in het voordeel van De Valken.

Er werd bij vlagen goed gespeeld, maar helaas net verloren. De veerkracht geeft veel moed voor de komende wedstrijden.

 

Jong Dames 1 krijgt het oude gevoel weer terug

In de veldcompetitie hadden we nipt verloren van Victoria O terwijl we niet slechter waren. We zouden dus zeker kans op een overwinning moeten hebben. Victoria mocht starten met de bal en loste een schot op de paal. Daarna was het 2x Hollandia T die gevaarlijk uit kwam, maar daarbij het zijnet en de keepster in de weg zag staan. Toch was het Hollandia T die de score opende. De gelijkmaker werd vanaf de penalty streep gemaakt. Hollandia maakte optimaal gebruik van de 6-0 verdediging van Victoria door vanuit de 2e lijn veel te scoren. Na 10 minuten spelen was het 5-3. Victoria O scoorde 4 aanvallen op rij en wist zo gelijk te komen. Na 20 minuten spelen stond het 9-9. Met een mooie break out was de voorsprong weer voor Hollandia T. Een 2 minuten tijdstraf volgde voor Hollandia T, de penalty werd goed gestopt door de keeper van Hollandia T. Daarna waren er 3 penalties voor Hollandia T en was het gaatje geslagen tot 13-9. Toch kon Victoria terugkomen, maar in de laatste minuten was het weer een penalty voor Hollandia T die de ruststand op 14-12 bracht.

In de 2e helft startte Hollandia T goed door te scoren, maar even later werd er aan de noodrem getrokken en volgde er een 2 minuten tijdstraf en penalty tegen (15-13). Victoria maakte enkele minuten later nog de aansluittreffer, maar daarna zat het verdedigend heel goed dicht bij Hollandia T. De voorsprong werd uitgebouwd naar 23-15 met veel snelheid en mooie aanvallen. In de laatste 10 minuten werd het spel af en toe iets slordiger. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg om het pechduiveltje buiten de deur te houden. Victoria O begon weer te scoren, terwijl bij Hollandia T de paal weer diverse keren in de weg stond. De eindstand van 24-20 was uitstekend te noemen en geeft het zelfvertrouwen een boost.

Volgende week uit tegen de koploper V.V.W. Van Rooijen.

 

Dames 1 moet alleen nog de rust bewaren

De 2e helft in het zaalseizoen speelde Hollandia T tegen Quick. Een tegenstander die we kennen uit de bekercompetitie en die vorig jaar gepromoveerd is naar de 1ste klasse. Quick mocht de beginworp nemen, maar het eerste schot werd gestopt, waarna Hollandia T wel trefzeker was. De daaropvolgende aanvallen zat de paal beide ploegen in de weg, Hollandia T was toch even wat trefzekerder, waarna het 1-3 stond. Quick kon aansluiten en waren beide ploegen wel trefzeker. 6 aanvallen op rij werd er gescoord en stond het 6-7 voor Hollandia T. Daarna begon een slechte fase van Hollandia T waarin niet gescoord werd en de paal en lat in de weg stonden. Quick had hier geen last van en kon uitlopen naar een 12-7 voorsprong. Het neerhalen van een doorgebroken speler leverde voor Hollandia T een strafworp op, welke benut werd (12-8). Tot aan de rust ging het daarna gelijk op, de ruststand was 14-11 in het voordeel van Quick.

Na een donderspeech in de rust stond er een ander Hollandia T in het veld. In 2 minuten was de achterstand ingehaald en stond het 14-14. Even kon Quick zich herstellen en in het spoor blijven. Vanaf 16-17 pakte Hollandia T de voorsprong en kon langzaam uitlopen naar 16-20 halverwege de 2e helft. Met nog 6 minuten te spelen stond het 20-25 voor Hollandia T en vanaf dat moment ging er veel mis. Aanvallend lukte het niet meer en met 2x 2 minuten tijdstraf voor Hollandia T werd er ook 4 minuten in ondertal gespeeld. Quick kwam langzaam dichterbij en maakt uiteindelijk in de laatste minuut de gelijkmaker. In de aanval daarop kwam Hollandia T niet meer echt tot een goed schot en was de einduitslag 25-25.

Dit gelijkspel voelde als een verlies van een punt, laten we de positieve punten meenemen naar volgende week in de thuiswedstrijd tegen Victoria O.

 

Koploper wint van dames 1

15-10-2017.De laatste wedstrijd mochten de meiden van Hollandia T spelen tegen de koploper uit de veldcompetitie. VVW had alles nog gewonnen, het zou een zware wedstrijd worden.

De wedstrijd was net 20 seconden oud toen de gevaarlijke cirkelloper van VVW al werd vrijgespeeld en de score werd geopend (0-1). Met een snelle tegenstoot stond werd er netjes afgerond en was het al snel gelijk. VVW kon enkele aanvallen later vanaf de cirkel opnieuw scoren en met een break out de 1-3 maken. Hollandia T kon in het spoor blijven. De scores liepen snel op van 3-4 naar 6-8 waarbij beide ploegen iedere kans benutte. Langzaam begon VVW hierna uit te lopen omdat de verdediging van Hollandia T geen grip kreeg op een van de speelsters van VVW die 3 keer achter wist te scoren en zo de stand op 8-12 bracht. Aanvallend was het voor Hollandia T ook lastig met de stevige verdediging van VVW. Nadat in de 20ste minuut de eerste gele kaart werd gegeven aan VVW kon Hollandia T een beetje inlopen naar 13-15. Bij Hollandia T was het verdedigend nog steeds niet op orde en met nog 5 minuten te gaan liep VVW uit naar een 13-18 ruststand.

In de 2e helft duurde het bijna 5 minuten voordat er gescoord werd en was het Hollandia T dat vanaf de cirkel mooi scoorde. Enkele minuten later was er een break-out van VVW en 2 penalty’s zodat de stand op 14-21 stond. Hollandia T kreeg geen greep op het fysieke spel van VVW en VVW liep steeds verder uit. Met nog 10 minuten te spelen was het verschil opgelopen naar 18-28, een verschil van 10.  5 minuten later was het 20-31. Hollandia T perste er nog even alles uit zodat de eindstand op 24-32 kwam te staan.

 

Dames 1 nog niet helemaal bij de les 

8-10-2017. De generale repetitie voor de landelijke bekerwedstrijd was deze zondag tegen D.T.S. uit Westwoud. D.T.S. staat op de 2e plaats en is een lastige tegenstander.In de eerste helft starten beide ploegen wat onzeker aan de wedstrijd. Er werden kansen gemist en na enkele minuten stond het in gele kaarten al 1-1. Het was D.T.S. dat de score opende vanaf de penalty streep. Met een mooie actie en enkele later met een schot uit de hoek nam Hollandia T de voorsprong. Na 15 minuten spelen stond het 3-3 en ging het gelijk op. D.T.S. kreeg nogmaals een penalty voor cirkel verdedigen en maakte de 4-4. Bij de gelijkmaker van 6-6 was het al de 4e penalty voor D.T.S., ze hadden het echt lastig om velddoelpunten te maken. Ook Hollandia T had door slordig spel moeite met scoren. Even later was het Hollandia T die vanaf de penalty streep scoorde en met een mooie break-out werd de marge zelfs 2. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven voor de rust. De ruststand was 8-10 in het voordeel van Hollandia T.

In de 2e helft was het D.T.S. die met de bal startte maar niet tot afronding kwam. Hollandia T deed dit wel. Dit was een fase waarin het begon te draaien bij Hollandia T. D.T.S. maakte de 9-11, maar daarna was het Hollandia T die de marge naar 4 doelpunten bracht met 2 snelle aanvallen (9-13). De daaropvolgende 10 minuten werd er niet meer gescoord door Hollandia T en D.T.S. kroop langzaam dichterbij naar een stand van 12-13. Hollandia T sprokkelde de doelpunten bij elkaar terwijl D.T.S. in het spoor bleef. Met nog 5 minuten te spelen was de marge nog 3. Een 2 minuten tijdstraf voor Hollandia T bij een doelpunt van D.T.S. (16-18) startte een fase waar in de zenuwen niet meer onder bedwang bleven. D.T.S. kreeg vrij snel achter elkaar ook 2 maal een 2 minuten tijdstraf en een penalty tegen. Hollandia T miste de penalty. De bal werd snel opgebracht en vanuit de linkerhoek maakte D.T.S. de aansluittreffer. Het geloof leek er wel uit bij Hollandia T, de bal werd 30 seconden voor tijd verprutst en D.T.S. scoorde de gelijkmaker. In de laatste seconde gooide Hollandia T de bal nog op de paal zodat de eindstand op 18-18 bleef staan.

Een slechte generale belooft een goede landelijke bekerwedstrijd gaan we vanuit. Donderdag 12 oktober is het zover in de Sporthal Harenkarspel. Daarna volgt volgende week zondag de laatste buitenwedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen.

 

Dames 1 weet nog niet waar het staat.

22195298_10210202571162908_4426304643945087979_n-1.jpg

1-10-2017.Het was lastig om in te schatten hoe Victoria O als tegenstander zou gaan spelen, de meeste ploegen komen we regelmatig tegen, maar Victoria O dus niet. De eerste 5 minuten waren voor Hollandia T dat op een 2-1 voorsprong kwam met een mooie actie en schot uit de 2e lijn. Daarna werd het lastig voor Hollandia T. Er werd te veel ruimte gegeven en net een stapje te laat. Met 2 penalty’s, een schot uit de hoek en individuele acties liep Victoria uit naar een 2-6 voorsprong. Er volgde een fase waar beide teams aan elkaar gewaagd waren. Hollandia T scoorde, maar Victoria O ook zodat na 20 minuten spelen een stand van 6-10 in het voordeel van Victoria op het bord stond. In de laatste 10 minuten zat het Hollandia T niet mee, penalty’s werden gemist en de paal en lat stonden ook in de weg. 2 minuten voor het rust signaal kreeg Victoria O een 2 minuten tijdstraf, de bij de overtreding gegeven penalty werd nu wel benut en met een snelle aanval vlak voor rust werd het 8-10. In de tweede helft moest het anders en Hollandia T kwam goed uit de kleedkamer terug. Met 2 schoten uit de 2e lijn en een individuele actie stond het na 5 minuten spelen 11-10 en was de voorsprong weer in handen van Hollandia T. Hollandia T had ook weinig geluk met de schoten die op de paal en lat terecht kwamen. Tot 15-15 gingen beide ploegen gelijk op, maar nu was het Victoria O dat een klein gaatje wist te pakken. Met 2 break-outs in 5 minuten was het 15-17 geworden met nog 5 minuten te spelen. Hollandia T drong erg aan om de wedstrijd toch in haar voordeel te krijgen, maar dat lukte niet. Als Hollandia T scoorde was het Victoria O die terugsloeg. Een paar seconden voor tijd kreeg Hollandia T nog een penalty mee, maar de stand was toen al 17-19 in het nadeel. De penalty spatte op de lat uiteen en daarmee ook een goed resultaat. Helaas werden er vandaag te veel kansen gemist, met name de penalty’s waardoor er achter de feiten aangelopen werd. Komend weekend uit tegen DTS, daarna de landelijke bekerwedstrijd op donderdag 12 oktober tegen DSO.

 

Landelijke Beker wedstrijd Dames 1

Voor de derde keer op rij mogen de dames 1 van Hollandia T  het weer proberen om een ronde verder te komen in de landelijke beker wedstrijd. Dit keer D.S.O. uit Den Helder.

Na KSV in 2015, Westfriezen in 2016, DTS'48 in 2017 te verslaan in een regionale bekerfinale , mochten de dames van  Hollandia T zich voor 3e keer op rij bekerkampioen noemen van (NHN). Dit is nog nooit eerder vertoond. Dit keer moest DTS’48 eraan geloven en weer in een spannende wedstrijd. We mogen nu wel zeggen dat Hollandia T een echte bekerkiller is. De landelijke beker voorronde in oktober 2015 tegen Vido (1e divisie) uit Purmerend werd een leerwedstrijd 18-34 als uitslag. In 2016 speelde de dames 1 tegen Fiqas/Aalsmeer 1e divisie die tot de allerlaatste seconde spannend was. Toch ging de uitploeg met de winst ervan door 20-21. Nu op Donderdag 12 oktober staan we tegen over D.S.O. uit Den Helder en we hopen dat het een leuke en spannende wedstrijd zal worden.

Voor wie de wedstrijd (19.30 uur) wil gaan kijken op donderdag 12 oktober. Kom op tijd. De E jeugd speelsters van Hollandia T mogen  mee lopen  met de beide selecties. We hebben een loterij en na afloop hebben we in de kantine lekkere muziek opstaan zodat u gezellig kunt na genieten van de wedstrijd. Kom op tijd,  wij verwachten veel publiek. Tot donderdag 12 oktober 2017.

 

Dames 1 weet nog niet waar het staat.

22195298_10210202571162908_4426304643945087979_n-1.jpg

1-10-2017.Het was lastig om in te schatten hoe Victoria O als tegenstander zou gaan spelen, de meeste ploegen komen we regelmatig tegen, maar Victoria O dus niet. De eerste 5 minuten waren voor Hollandia T dat op een 2-1 voorsprong kwam met een mooie actie en schot uit de 2e lijn. Daarna werd het lastig voor Hollandia T. Er werd te veel ruimte gegeven en net een stapje te laat. Met 2 penalty’s, een schot uit de hoek en individuele acties liep Victoria uit naar een 2-6 voorsprong. Er volgde een fase waar beide teams aan elkaar gewaagd waren. Hollandia T scoorde, maar Victoria O ook zodat na 20 minuten spelen een stand van 6-10 in het voordeel van Victoria op het bord stond. In de laatste 10 minuten zat het Hollandia T niet mee, penalty’s werden gemist en de paal en lat stonden ook in de weg. 2 minuten voor het rust signaal kreeg Victoria O een 2 minuten tijdstraf, de bij de overtreding gegeven penalty werd nu wel benut en met een snelle aanval vlak voor rust werd het 8-10. In de tweede helft moest het anders en Hollandia T kwam goed uit de kleedkamer terug. Met 2 schoten uit de 2e lijn en een individuele actie stond het na 5 minuten spelen 11-10 en was de voorsprong weer in handen van Hollandia T. Hollandia T had ook weinig geluk met de schoten die op de paal en lat terecht kwamen. Tot 15-15 gingen beide ploegen gelijk op, maar nu was het Victoria O dat een klein gaatje wist te pakken. Met 2 break-outs in 5 minuten was het 15-17 geworden met nog 5 minuten te spelen. Hollandia T drong erg aan om de wedstrijd toch in haar voordeel te krijgen, maar dat lukte niet. Als Hollandia T scoorde was het Victoria O die terugsloeg. Een paar seconden voor tijd kreeg Hollandia T nog een penalty mee, maar de stand was toen al 17-19 in het nadeel. De penalty spatte op de lat uiteen en daarmee ook een goed resultaat. Helaas werden er vandaag te veel kansen gemist, met name de penalty’s waardoor er achter de feiten aangelopen werd. Komend weekend uit tegen DTS, daarna de landelijke bekerwedstrijd op donderdag 12 oktober tegen DSO.

 

Dames 1 tankt vertrouwen naar beker wedstrijd

24-9-2017.Het zijn altijd spannende wedstrijden tegen Westfriezen en dit seizoen is het even aftasten hoe de krachtsverschillen gaan ontwikkelen. De mist was net opgetrokken, en de zon beloofde een mooie handbal dag. Na het eerste fluitsignaal was het van beide kanten even aftasten voordat de score geopend werd. Met het vrij spelen van de cirkelloop was het Hollandia T dat de voorsprong nam (0-1). Hollandia T nam het initiatief duidelijk in handen en liep vrij snel uit door de cirkelloper vrij te spelen en een hoog tempo te spelen. Na ruim 10 minuten spelen stond het al 2-8 voor Hollandia T. Het gat was geslagen en Westfriezen was van de schrik bekomen en kon enige tijd in het spoor blijven Hollandia T. Door 2 tijdstraffen aan de kant van Hollandia T en de gegeven penalty's was het na 20 minuten 8-12. In onder tal bleef het tempo toch hoog en kon Hollandia T 2 maal scoren en tot aan de rust de score uitbouwen tot een ruststand van 10-17.

In de 2e helft was het weer even aftasten voordat de score geopend werd, deze keer was het Westfriezen. Hollandia T scoorde via een schot uit de 2e lijn in de kruising en een break out. De verdediging van beide partijen maakte het scoren lastig en wel zo lastig dat aan beide kanten 2 strafworpen werden toegekend. Hierna liep het verschil op naar 10 doelpunten en na 20 minuten stond het 16-28. Het werd uiteindelijk een dik verdiende 19-29 overwinning voor Hollandia T.

 

Jong dames 1 heer en meester tegen Valken 1

10-9-2017.Nadat het in de ochtend had geregend begon het veld gelukkig op te drogen voor de wedstrijd thuis tegen De Valken. Hollandia T ging vandaag van start met Leonie Borst nieuw in de geledingen en mocht beginnen met de bal. De eerste aanval van Hollandia T werd onreglementair afgestopt, maar de penalty werd helaas op de paal gegooid. Valken nam even later een voorsprong met een schot uit de 2e lijn. Na nog een schot op de paal van Hollandia T werd even later de turbo aangezet. Binnen 35 seconden werd de 0-1 achterstand omgebogen tot een voorsprong van 3-1. Hollandia T bleef nog even in hoog tempo spelen en bouwde de voorsprong uit naar 5-1. Bij een 6-2 voorsprong werd er door Hollandia T aan de noodrem getrokken. Er volgde een 2 minuten tijdstraf en een penalty die linksonder werd afgemaakt. Het tempo lag eruit en langzaam kwam Valken dichterbij. Bij een 6-5 stand werd in het midden van de verdediging van Hollandia T aan de noodrem getrokken. Deze keer een gele kaart en een penalty en de stand was gelijk 6-6. Hollandia T kon uit het dal komen en het ging 5 minuten lang gelijk op. Bij een 8-8 stand was het deze keer Valken dat aan de noodrem trok en geel plus een penalty tegen kreeg. Deze werd benut en met een schot uit de 2e lijn en weer een penalty voor Hollandia T was er een gat geslagen van 11-8. Beide teams scoorden nog uit de 2e lijn zodat de ruststand 12-9 in het voordeel van Hollandia T was.IMG_1021.jpg

De 2e helft waren de eerste kansen voor Valken. Nadat beide teams een bal op de paal gooiden was het Valken dat de achterstond iets kon verkleinen. Hollandia T begon weer iets meer tempo te maken en met een goede verdediging liep de voorsprong op naar 17-12. Het gat was na 10 minuten spelen in de 2e helft gemaakt. Verdedigend werd er nog wel te laat gesloten zodat Valken uiteindelijk nog 4 penalty kreeg en daardoor in het spoor kon blijven van Hollandia T. Hollandia T wisselde snelle break-outs af met schoten uit de 2e lijn. Het laatste doelpunt vlak voor tijd was een mooie lob uit een break-out en stond de eindstand van 26-21 op het scorebord.

Een goede wedstrijd van de dames van Hollandia T die allemaal hun doelpunt mee hadden gepakt. Een echte teamoverwinning.

 

Erg jong dames 1 laat sterke indruk achter na verlies tegen Con Zelo.

3-9-2017.Net als het vorige seizoen was de aftrap bij en tegen Con Zelo in Waarland. Deze keer was het gelukkig zonnig weer en daarmee tegenovergesteld van vorig jaar toen het flink regende. Als gevolg van zwangerschapsverlof en leden die gestopt zijn vanwege blessureleed, is de jeugd doorgestroomd naar Dames 1. Hiermee was het team dat op het asfalt aantrad met gemiddeld ruim 19 jaar erg jong. Het jongste team ooit volgens de historie.

Hollandia T mocht met de bal starten en kwam in eerste instanatie goed uit de start blokken, met een break out en een schot uit de 2e lijn was het vrij snel 0-2. Con Zelo was hiermee wakker geschud en wist vrij snel aan te sluiten en met een break out de stand weer gelijk te trekken. Enkele minuten later kwam Con Zelo op voorsprong vanuit een penalty vanwege cirkel verdedigen. Daarna werd er even met scherp geschoten door beide ploegen en werden alle kansen benut. Toen de rook was opgetrokken stond het 5-7 voor Hollandia T. Het gaatje werd na enkele minuten weer gedicht en met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft stond het 7-7. Toch leek het alsof Hollandia T wat grip kreeg en de 8-8 liep Hollandia T met goed spel uit naar 8-11. In overtreding door Hollandia T in de verdediging werd met geel en een penalty bestraft. Hiermee kwam Con Zelo toch terug om vervolgens vlak voor tijd de aansluiting te vinden. De ruststand was 10-11.

In de 2e helft was het Con Zelo dat vrij snel vanaf de cirkel de stand weer gelijk maakte. 10 minuten lang ging het gelijk op, waarbij er over en weer gescoord werd. Na de 14-14 was het Con Zelo dat een gaatje maakte van 2 doelpunten vanuit de linkerhoek en de 2e lijn. Het spel van Hollandia T werd wat onrustiger, maar er kon nog wel aansluiting gevonden worden. 5 minuten voor tijd werd het verschil zelfs 3 punten, ondanks aandringen en nog een paar scoren was het Con Zelo dat de punten in eigen huis hield. De eindstand was 21-19.

Helaas geen overwinning. Wel voldoende stof voor de komende trainingen voor het jonge team van Hollandia T.

En dan staat ook nog de landelijke bekerwedstrijd op de planning. Dit keer spelen we tegen DSO (2e divisie) uit Den Helder. Zodra de datum bekend is zullen wij u op de hoogte brengen. Houdt onze website dus in de gaten en zorg dat u erbij bent.