Home » Teams » Dames 1 » Verslag

Positief dames 1

6-10-2019 .Na onze goede start van dit buitenseizoen liepen we in de wedstrijd tegen Valken tegen nieuwe blessures aan. Meet nog 2 verlate vakantiegangers,missen we gedurende 2 weken totaal 6 speelsters. We wisten daardoor dat het zwaar zou worden komende wedstrijden.

Tegen Victoria O weet je dat je goed en geconcentreerd moet spelen. De dekking stond goed we streden voor elke meter, Als je zelf de bal er niet gooit en met een ruime achterstand de rust in gaat, weet je dat het lastig gaat worden. De eerste 10 minuten van de tweede helft verliepen goed en we kwamen even dichtbij. Maar Victoria O was gewoon beter en we verloren met 15 - 22.

In de training benadrukt hoe we de komende wedstrijden gaan spelen en trainen om het gemis van de afwezige speelsters op te vangen. Zaterdag stond een oefenwedstrijd tegen DSOV op het programma, waar we verder zouden gaan met het aanvalspel. Dit werd goed opgepakt en hier kunnen we verder op borduren en vertrouwen uit tanken.

Gelukkig waren we zondag vrij, wat was het weer slecht. Dinsdag moest het gebeuren tegen DTS '48 die wedstrijd was het nog veel slechter dan het weekend. Dit was geen regen maar complete hoosbuien en alles wat erbij hoorde. Dat beide ploegen nog redelijk speelden in de eerste helft mag een wonder zijn. DTS won uiteindelijk de loterij met 21 – 17. Jammer voor de punten maar er is gestreden tot de laatste minuut. Wij bedanken ons publiek dat ondanks het slechte weer nog mee kwam om ons te steunen.

Twee trainingen verder, waarin de focus lag op ons aanvalspel, mochten we aantreden tegen Meteroor. Weer werden er hoosbuien voorspeld maar we hadden een LIEF bestuur en een tegenstander die ook wel droog wilde spelen. Dus werd voor die dag voor alle teams van Hollandia T de zaal gehuurd. Bestuur namens alle teams dank! Vorig jaar hadden we twee keer verloren van Meteoor. In het komende zaalseizoen is Meteoor een concurrent die gaat voor de bovenste plekken. We hebben veel vertrouwen in ons spel na de vorige trainingen en wedstrijden. De gehele eerste helft ging gelijk op er werd  in een hoog tempo gespeeld. De laatste 5 minuten van de eerste helft liepen we opeens snel uit en gingen we rusten met toch wel een ruime voorsprong. De tweede helft bleef een leuke wedstrijd met een hoog tempo en twee ploegen die graag wilden handballen dat leverde slordige momenten op en daardoor ook weer mooie momenten. De gehele wedstrijd was fair maar we kwamen niet meer in de problemen, de laatste 5 minuten werden we erg slordig en gemakzuchtig dat is wel een punt van aandacht voor de komende weken.

Rest mij nog te zeggen dat het missen van zoveel speelsters een positief effect heeft. De veelzijdigheid van deze ploeg is heel fijn. Iedereen kan op meerdere posities spelen wat toch fijn is om te weten. Vanaf nu keren de vakantiegangers en geblesseerden weer stuk voor stuk terug. Dus op naar een mooi seizoen!

 

Goede start dames 1

SV Valken  17 - 19   Hollandia T

Het nieuwe seizoen is ondertussen al een maand onderweg en in die maand hebben we de burencup gespeeld in Heerhugowaard, de eerste wedstrijd gewonnen van con-zelo met 17 - 23 en gewonnen van Lacom '91 met 20 - 19.

Deze zondag waren we voor het eerst compleet met het team. Nadat José eerder al haar debuut maakte, was het dit keer de beurt aan Ilona. Het is fijn om de nieuwe meiden te verwelkomen, zeker omdat we Leonie en Pauline voorlopig nog moeten missen.

Vandaag staat Valken op het programma. We kennen Valken nog goed van vorig jaar. Het is altijd een leuke ploeg om tegen te spelen. Met het nodige vertrouwen gingen we naar Hem toe. Bij aankomst zagen we een bekende speelster van VVW in Valken teneu. Dit was wel even schrikken. We wisten gelijk dat we op scherp moesten staan.

De gehele eerste helft staat de dekking goed, in de 4de fase geven we maar 2 treffers weg door slordig aanval spel geven we wel breaks weg. Daar tegen stond ook de dekking van Valken goed hun blok en keeper haalde veel afstand schoten eruit waardoor we moesten doorbreken in de dekking. Dat is niet eenvoudig tegen deze tegenstander dat mag duidelijk zijn. Na een kwartier spelen stonden we 6-2 voor. Valken knokte zich terug en wij vonden het net niet meer in het laatste gedeelte. Daardoor gingen we rusten met een 8-7 achterstand. In de rust besproken dat we het aanvalspel moesten veranderen en de dekking moesten volhouden want maar 8 tegentreffers in 1 helft is gewoon goed. Meteen de eerste aanval scoren we gelijk. Sterker de eerste minuut leveren 3 doelpunten op. Na 10 minuten stond het 11-10 in het voordeel van Valken toen het noodlot toesloeg voor Ilona, ze viel geblesseerd uit we hopen op een snel herstel. Valken liep daarna uit naar 14 - 11 waarna wij er 6 op rij maakte en het 14 - 17 in ons voordeel was. Het werd nog even spannend bij 17 -18 waarna wij er nog snel 1 ingooiden en de eindstand 17 -19 was. in de kleedkamer kreeg Bregje last van haar pols van haar laatste val. Wat blijkt ze heeft een gebroken middenhandsbeentje. Conclusie blij met het resultaat maar de ziekenboeg stroomt voller en voller.

Volgende week spelen we tegen de medekoploper Victoria O op ons eigen complex.