Home » Teams » Dames 1 » Verslag

Het begint te draaien bij dames 1

12-5-2019.Ondanks het tegenvallende zaalseizoen, blijft dames 1 vechten voor wat ze  waard zijn. Zo moesten de lady’s uit Tuitjenhorn  thuis de bekerwedstrijd tegen Valken uit Hem spelen. Een pittige tegenstander, maar zeker geen onbekende. In het zaalseizoen was dit team kampioen geworden en gepromoveerd naar de hoofdklasse. Makkelijk zou het dus niet worden. Maar onze meiden zijn echte beker killers. Alles werd gegeven. De inzet werd beloond met een  mooie 24-19 overwinning.

Met de energie van de beker werd op zondag 12 mei tegen de koploper Victoria O gespeeld. Deze fysieke ploeg is altijd lastig. Ze spelen altijd op het randje. Hollandia T wist waar het moest beginnen en dat deden zij ook. Fel erop, maar wel netjes houden. Victoria O kon er niet mee overweg en werd steeds onbeheerster. De goed fluitende scheidsrechter gaf dan ook veel 2 minuten tijdstraffen en gele kaarten aan de gasten uit Obdam. Hierdoor liep Victoria bijna de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Hollandia T wist tot het eind de focus vast te houden en bleef handballen. Dit werd beloond met een zege van 25-18. Ook deze wedstrijd hadden we een debutant. Anouk van der Vliet (15 jaar) maakte haar eerste minuten. Ze heeft het super gedaan.

 

We are back, volgens de dames 1

Na de 2 verloren wedstrijden tegen VVW en Con Zelo was er nu eindelijk winst bij de dames 1 tegen Tornado.

We hebben een hele goede partij laten zien tegen tornado , maar ook de afgelopen wedstrijden tegen VVW en Con Zelo. Nu viel wel alles op zijn plaats.Snelheid, passie, goed samenwerken en vooral afspraken na komen. De coach Jos en Marcel waren in hun nop wat ze zagen en hoe het gebeurde. Toch blijven ze kritisch en blijven ze attenderen op waakzaamheid. Er werd bij bepaalde situaties en bepalende momenten rust bewaard wat we nog niet eerder hadden gezien. Dit is waar we het voor doen en 3 punten binnen halen is nog lekkerder. Toch hebben we momenten dat we te gehaast willen spelen en dit moet eruit volgens Jos.Deze wedstrijd zag je dat ook dat de meiden echt gefocust waren om te winnen.

Dit zag je 2 x 30 minuten lang. Eindstand : 20-17

 

Dames 1 ondanks verlies op de goede weg.

Goede start dames 1 tegen VVW 1

Donderdagavond 11-4-2019 stond VVW op het programma, deze dames komen uit de hoofdklasse zaal. Dit is altijd een pittige tegenstander. Het was koud en guur. Na een hele goede eerste helft  waar Hollandia T iets de bovenliggende partij was, bleef de stand steken op 11-11. De teamstaf was onder de indruk van de dames uit Tuitjenhorn en moedigde de dames aan om dit goede spel vast te houden.

In de tweede helft veranderde VVW veranderde haar spel. Hollandia T had moeite om hier grip op te krijgen. Door en aantal kansen die er niet in gingen (paal, lat en keeper), kwamen ze even in den dip. VVW liep binnen een mum van tijd uit tot 6 punten. Toch bleven de lady’s vechten tot het eind en wisten ze nog iets terug te komen. Eindstand: 19-23

 

Con Zelo 1 wint nipt

Zondag 7-4-2019. In de eerste buiten wedstrijd voor dames 1 lukte het nog niet om de winst te pakken. Door het gemis van een aantal speelster en keepers werd hulp ingezet vanuit de A1. Merel ging op doel en Yara maakte haar debuut. De gehele eerste helft vlamde Hollandia T en werd Con Zelo van kastje naar de muur gestuurd. Op slag van van rust was het verschil 5 punten in het voordeel van Hollandia T. De tweede helft begon met slordigheden en kleine foutjes, maar dit mocht de wedstrijd niet beïnvloeden. Toch in de laatste minuten leek de concentratie weg. Helaas won Con Zelo met 26-27.

Gefeliciteerd buren!

 

Dames 1 naar de 2e klasse.

Helaas is het de dames 1 niet gelukt om in de eerste klasse te blijven. In de laatste wedstrijd was er nog een kans. We moesten winnen van DSS terwijl zij aan een gelijk spel voldoende hadden. Tot diep in de 2e helft lukte het om steeds 1 of 2 punten voor DSS te blijven. Echter DSS had ook een belang en bleef vechten waardoor een gelijk spel ontstond. In de laatste seconden kregen wij nog een penalty maar wat was de druk hoog! Helaas ging deze er niet in en was het DSS dat aan het langste eind trok. In het  zaalseizoen lukte het vaak net niet en werd een kleine voorsprong door de tegenstander vaak omgebogen naar verlies voor Hollandia T. Mentaal dus onwijs zwaar om het vertrouwen te blijven houden. Hierdoor liep Hollandia T steeds achter de feiten aan, elke keer met 1 of 2 puntjes verliezen en daarnaast werden we ook geteisterd door blessures van diverse meiden. We gaan dit seizoen snel achter ons laten. De focus word nu gericht op het volgende zaal seizoen om in de 2e klasse kampioen te worden. Coach Jos Mienes heeft zijn vertrouwen uitgesproken. Maar de dames moeten wel aan de bak. Jos blijft volgend seizoen aan Hollandia T verbonden. Daar zijn wij als bestuur zeer blij mee. We zien namelijk de impact van zijn trainingsbeleid bij de jeugd terug. Zij zijn met sprongen vooruit gegaan. Dat zien wij ook terug in de standen en de speel wijze van onze jeugdleden.

 

Blijdschap en ontlading bij dames 1 na winst op Victoria O

Victoria O 23 - 26 Hollandia T

Vandaag stond een lastige uitwedstrijd op het programma. Het gehele seizoen hebben wij er last van, dat we op het laatste moment verliezen. Vandaag spelen we tegen een ploeg waar we al 2 keer ruim van hebben verloren. Het type spel wat Victoria O speelt ligt ons niet. We weten waar hun kracht zit maar dat uitschakelen is lastig. Vandaag waren we gefocust. Ons doel was om zelf goed te spelen en vooral onze eigen spel te spelen. Wij hadden weinig meer te verliezen. Victoria O speelt daartegen om het kampioenschap maar lijkt dat te verspelen gezien de laatste uitslagen. We verwachten dus een fel begin en dat gebeurde. Meteen werd in de eerste de beste break even aan de schot arm getrokken. Dit was ook voor ons het sein om alles te geven. We speelden met een open dekking en dat stond goed. We begrijpen al beter hoe we de bal wegen moeten afschermen waardoor we al offensieven kunnen staan. Onze keeper stond goed op de hoeken te keepen waardoor de dekking zo kon blijven staan. De start was goed en na een kwartier stond er 4 - 9 op het score bord. Tot 10 minuten voor het einde van de 1ste helft deden we veel goed. Concentratie was goed, dekking was fel en de 1ste en 2de  fase liepen goed. Toch kregen we een dipje. Vorige week was eenzelfde dipje de oorzaak van het verlies.  Dit keer konden we de schade beperken. De ruststand was 13 - 14. In rust bespraken we waar het beter moet, vooral de linkerkant van Victoria O was op dreef. Bij de start van de tweede helft moesten we nog 2 minuten in onder tal spelen. Uiteindelijk stonden we tot de 5de minuut in onder tal. De ondertal fase wonnen we met 1-0.  kort na deze minuten viel Leonie uit ze draaide ongelukkig en viel uit met een knie blessure. Sterkte Leonie en Victoria O bedankt  voor de hulp die jullie ons boden. We hebben de gehele wedstrijd niet achter gestaan. Alleen bij ons weet je het nooit, te vaak hebben we dit al gehad en toch verliezen we nog. Maar vandaag niet. We bleven geconcentreerd spelen en konden redelijk eenvoudig de laatste minuten uitspelen. Complimenten aan de scheidsrechter het was een moeilijke wedstrijd om te fluiten. Er stonden 2 ploegen die op het randje speelden en soms er over. In plaats van de wedstrijd dood te fluiten maakte hij er een wedstrijd van waar duidelijk was tot waar je mocht gaan. Eindelijk de blijdschap en ontlading. Wat waren we toe aan een goed resultaat!

 

Gif beker nog niet leeg bij dames 1

Het wil bij de dames 1 maar niet lukken om de overwinningen binnen  halen. Na vorige week een super wedstrijd te hebben gespeeld tegen Valken, welke helaas wel werd verloren, konden de dames met opgeheven hoofden het verlies toch accepteren . Met het wegvallen van keepster Pauline hebben we naast Cynthia gelukkig een goede stand-in met Merel uit de A1.

Toch kregen we weer een klap te verduren op de ochtend van onze wedstrijd tegen Quick. Bregje  en Lieke meldden zichzelf af in verband met het overlijden van hun oma. We condoleren hen met dit verlies.

Er werd daarom naast Merel een beroep gedaan op de A1 speelsters Britt en Eva. Tegen Quick moest er gewonnen worden, anders word het heel moeilijk om onze positie in de eerste klasse te handhaven.

Het was een mooi gelijk opgaande wedstrijd. De teams tastten elkaar af. Na 6 minuten speeltijd werd door Quick het eerste punt gescoord. Niet veel later volgde Hollandia T. Toch was het Quick die het initiatief nam om elke keer weer op voorsprong te komen. Doordat Hollandia T te graag op doel wilde gooien en met mate te gretig en slordig afspeelde kon Quick een gaatje slaan. De tweede helft gooide Quick er een schepje erboven op. Onze meiden verloren het vertrouwen. Toch na een kwartier in de tweede helft werd er tactisch gewisseld en werd de opstelling gewijzigd. Dit kwam het spel ten goede. Hollandia T ging scorende heen en Quick wist ruim 10 minuten geen kansen te benutten. Maar helaas  was de marge te groot om het goed te maken. Eindstand 23-17.

De komende 2 weken is de basis om alles even op een rijtje te zetten en een nieuwe start te maken.

Dames 1 heeft pech en verliest nipt.

2-2-2019.Waar we bij de jeugd een mooie stijgende lijn zien met bijbehorende resultaten zien we bij Dames 1 veel inzet maar blijft het resultaat nog achterwegen. De dames spelen in een poule waar iedereen aan elkaar gewaagd is. Dat zien we ook in de uitslagen. Winnen en verliezen ligt steeds maar 1 of 2 punten uit elkaar. We hebben er alle vertrouwen in dat het kwartje ook onze kant op gaat vallen. De wil is er bij de dames. Er wordt hard getraind. We zien de resultaten hiervan terugkomen in de wedstrijden. Opdracht worden steeds beter uitgevoerd.

Zaterdag 2 februari traden we, met aanvulling vanuit onze A jeugd, aan tegen Valken. Op voorhand een wedstrijd waar alles in zou kunnen zitten. Valken kwam snel uit de start blokken en had binnen enkele minuten al drie keer het net laten bollen terwijl voor Hollandia T de nul op het score bord stond. De dames herpakten zich en wisten Valken een aantal minuten van scoren af te houden. Echter was het toch Valken die de 4-0 maakte. Daarna waren onze meiden wakker. In een mooie felle strijd wisten zij de achterstand in te lopen en zelfs de leiding in de wedstrijd te nemen. In de eerst helft was het dan ook Valken die steeds weer moest aanklampen. Op slag van rust sloeg de schrik toe. Onze keepster blesseerde zich ernstig. Dit was een klap voor het team. Merel Tesselaar (A1) moest onverwacht haar debuut maken. We hadden nog een debutant Britt Blokdijk (A1). We speelde deze keer op zaterdag en  een  aantal meiden moesten werken deze avond. Het publiek ging achter het team staan om hen naar de overwinning te helpen. Toch was het Valken die na rust de leiding pakte en een punt of 4 wist uit te lopen. De meiden van Hollandia T gaven niet op en bleven vechten. Helaas hadden we wat pech met de paal. Maar toch kwamen we dichterbij en werd het gaatje kleiner. Met nog een paar minuten op de klok werd in de aanval een overtal situatie gecreëerd waardoor we konden inlopen. Helaas duurde de wedstrijd net even te kort en moesten we de winst met 2 punten verschil aan Valken geven. Een prachtige wedstrijd om te kijken voor de vele trouwe supporters die elke week weer onze meiden aanmoedigen. Wij wensen Pauline sterkte met haar herstel!

 

Hollandia T dames 1 breidt begeleiding uit en wint!

Dames 1 gaat door een moeilijke fase. In de eerste helft van de competitie wisten zij slechts  één keer te winnen. Twee keer zaten ze er heel dichtbij maar viel het kwartje de verkeerde kant op. Ook de eerste wedstrijd na de winterstop lukte het niet om het tij te keren. Wij hebben de kwaliteit in huis om in de eerste klasse te spelen. Er is dus geen enkele reden om de moed te laten zakken, maar we moeten nu wel punten gaan pakken. Tijd  om de koppen bij elkaar te steken om een plan te smeden. Nog gerichter trainen zowel op de individu als het team, video analyse en extra begeleiding op de bank zodat coach Jos Mienes meer ruimte heeft om de wedstrijd te begeleiden. Dit alles om ons doel handhaving in de eerste klasse te realiseren!

 

Vandaag, 13 januari, kwam Westfriezen uit (Zwaag) op bezoek.  Een tegenstander waarvan we op voorhand weten dat het een mooie pot wordt die tot het einde spannend blijft. Onze meiden wilden heel graag laten zien dat het kon en stonden dan ook gefocust aan de start. Hollandia T wist na 2 minuten als eerste te scoren. Het duurde tot de 6e minuut voordat Westfriezen langs zij kwam en direct daarna de voorsprong pakte. Hollandia T herpakte zich en nam de leiding weer over. Zij wisten een gaatje van 2 à 3 punten te slaan. Doordat onder leiding van Jos tactisch goed verdedigd werd door de  meiden van Hollandia T kwam Westfriezen niet dichterbij. Met een 12-9 voorsprong voor Hollandia T werd er gerust.

In de 2e helft werden de puntjes op de “i” gezet. Met een korte dekking en snelheid moesten de dames de voorsprong verder uitbreiden. Hierin moest een goede balans gevonden worden tussen gretigheid en het bewaren van de rust. Het voorkomen van teveel fouten is belangrijk een zo’n spannende pot. Elke fout wordt afgestraft door een tegendoelpunt en dat moesten we voorkomen.

Met nog een kwartier op de klok een stand 18-12 voor Hollandia T brak het spannendste gedeelte van de wedstrijd aan.  Zijn de meiden bestand tegen de grote druk. Met een doelpuntje erbij voor Hollandia T komt de zege nu wel erg dicht bij. De wedstrijd werd wel wat ruwer, want Westfriezen heeft de punten ook hard nodig en ging offensiever spelen. Hier had Hollandia T moeite mee. Door de afspraken goed na te komen  en vooral de rust goed te bewaren werd de eindstand 24-20 in het voordeel van Hollandia T. Wat waren de meiden blij!!!! Ook bij Jos en Marcel was er grote ontlading.

We willen het publiek, dat in grote getallen de meiden blijft aanmoedigen, bedanken! Heerlijk om met zoveel steun te spelen.

We hopen de lijn van vandaag door te trekken. De extra teambegeleiding houden we vast. Op  20 januari spelen we om 15.00 uur in de Waardegolf tegen Tornado. Is u er weer bij?!

 

2e lijn schutters ZAP vellen Dames 1

Z.A.P. 2       25 - 18       Hollandia T

2-12-2018.Afgelopen zondag mochten we naar Breezand voor de wedstrijd tegen ZAP 2.  Dit is een nieuwe tegenstander voor ons, daarom gaan we uit van eigen kracht. In de voorbereiding hadden we te maken met wat strubbelingen. Paulien is al langer geblesseerd en Cynthia werd geconfronteerd met een groot verlies in privé. Uiteindelijk keepte Cynthia op karakter de wedstrijd uit.

Duidelijk gezegd dat onze start scherp moest zijn, dat is toch wel een dingentje voor ons. Helaas vielen we weer in dezelfde fout.  Wij waren onnauwkeurig in de afronding en de tegenpartij was hierin vlijmscherp. Na de 4-0 achterstand begonnen wij met handballen en trokken de stand vrij snel weer gelijk. We lieten zien dat we ZAP prima konden hebben als tegenstander. Toch bleven we in het vervolg van de wedstrijd achter de feiten aanlopen. De wedstrijd kenmerkte zich in het terugkomen van een achterstand van 4 à 5 punten. Als we dachten dat we er waren, liep ZAP weer uit.  We hadden vandaag geen grip op de 2e lijn schutters van ZAP. Ook al stonden we offensief te verdedigen, wist ZAP vanaf 10 mtr de ballen met veel variatie strak in de hoeken te gooien. Door de variatie bij ZAP konden wij ons niet instellen op de voorkeuren. ZAP heeft deze wedstrijd 75% van alle doelpunten vanuit de tweede lijn gemaakt. Wij kwamen vandaag moeizaam tot het benutten van de open kansen. De keeper, een oude bekende van ons, kennen we nog van haar tijd bij VZV en ZAP 1. Bij zo'n keeper moet je goed kijken en lang wachten met je schot, sommige meiden hadden dat goed door andere meiden gooiden nog te gehaast waardoor we teveel misten. Het einde van de wedstrijd was duidelijk voor ZAP die nog snel uitliepen naar een ruime overwinning.

Volgende week spelen we tegen Victoria O. om 12.00 uur thuis. We hopen op zoveel mogelijk support.

Verder willen wij iedereen sterkte wensen met het plotselinge overlijden van Carla Perrin, oud keepster van Hollandia T en tante van onze keepster Cynthia.

Het muntje valt nu goed bij dames 1

Hollandia T            21 – 20        Quick  

25-11-2018. Een spannende wedstrijd waarin beide teams konden winnen. Quick de nummer 4 in de poule had in theorie betere papieren. De meiden van Hollandia T waren er aan toe om te laten zien wat ze in hun mars hebben. De koppies stonden goed. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er hard gewerkt. Gedurende de eerste helft bleef het gelijk op gaan. Scorend wisten de meiden het net goed te vinden en verdedigend werd voortgebouwd op dat wat eerder werd neergezet. We gingen rusten met 1 punt achterstand. In de 2e helft werd doorgepakt en wisten onze meiden een voorsprong op te bouwen van 3 punten. Quick kwam echter weer langs zij.  Met nog enkele minuten op de klok maakten zij de gelijkmaker. Een gelijk spel leek er aan te komen. Maar een fout van Quick leidde in de laatste seconden van de wedstrijd tot een penalty voor Hollandia T. Marit stapte resoluut naar voren en eiste de penalty op. Wat een ontlading de eerste punten in de zaal zijn binnen. Meiden goed gewerkt! Publiek bedankt voor de support wat heerlijk om jullie te trakteren op zo’n spannende wedstrijd

 

Het loopt en lukt nog niet bij dames 1

Dts '48                        23 - 16            Hollandia T

11-11-2018. Dat het seizoen nog niet loopt zoals we hadden gehoopt is duidelijk. Vandaag speelden we uit tegen DTS'48. We konden vandaag weer met heldere afspraken spelen. De eerste minuten van de wedstrijd waren frustrerend. De dekking stond goed waardoor het wel 2 à 3 minuten duurde voordat er een doelpoging kwam van Dts'48. In deze fase verspeelden wij zelf echter 2 breaks waardoor we al snel tegen een 3-0 achterstand aankeken. Pas na 6 minuten spelen konden wij beginnen aan onze eerste aanval. De eerste helft had spannender moeten zijn. Wij misten 6 open kansen in de breaks terwijl DTS'48 haar kansen wel wist te verzilveren. We gaan rusten met een stand van 12 - 5. In de rust bespreken we dat we de kansen moeten gaan afronden. De tweede helft maken we, ondanks dat we wat slordiger spelen, wel de kansen af. Daardoor komt er meer beleving in het spel. Als je de kansen afmaakt in de eerste helft krijg je een andere wedstrijd en blijf je ook gemakkelijker in de afspraken spelen omdat het beloont wordt. We gaan zeker vooruit dat blijkt ook uit de 2e helft. Nu moeten we onszelf nog gaan belonen met doelpunten.

Zondag spelen we tegen SV De Valken de huidige koploper we hebben nog wat goed te maken tegen Valken. We spelen uit om 13.30 uur Tot dan...

 

Dames 1 krijgt al meer vorm, maar verliest tegen Westfriezen

Westfriezen      24 - 23       Hollandia T

De aftrap van het zaalseizoen is gegeven. Met wisselende resultaten in de voorbereiding staat vandaag Westfriezen op het programma. Terwijl de dekking al beter vorm krijgt en we ook meerdere vormen toepassen, ligt ons probleem meer bij de 4 de fase aanval. De loopwegen en bal wegen zijn in de omschakeling al duidelijker aan het worden en we groeien langzaam naar vastigheden toe. Met de wisselende resultaten in ons achterhoofd beginnen we de voorbespreking. We wisten waar de kracht lag van Westfriezen en met welke afspraken we zouden starten. Zodra de wedstrijd begon stonden we goed en waren we scherp. Hierdoor namen we al snel een 5-3 voorsprong. Deze voorsprong werd echter nooit  groter dan 3 punten. Westfriezen, dat nerveus startte, wist al gauw de stand weer gelijk te trekken. Het werd stuivertje wisselen met de score in de eerste helft. Met een 12 - 11 ruststand werd er afgefloten. Na de rust was Westfriezen scherper. Zij namen al snel een voorsprong van 3 punten. Gelukkig liep Hollandia T deze achterstand weer snel in. Het laatste kwartier van de wedstrijd was erg spannend. In deze fase slopen er aan 2 kanten slordigheden in het spel waardoor geen van de teams in staat was om de voorsprong uit te breiden. Het bleef tot de laatste seconde spannend. Helaas nam vandaag Westfriezen de punten mee naar huis. Voor de toeschouwers werd het een mooie wedstrijd waar de spanning continu hoog was.

Volgende week staat Tornado op ons te wachten in onze eerste thuis wedstrijd om 12.00 uur. We hopen jullie dan te zien.

 

Dames 1 verliest nipt buiten en doet goed generale in de zaal

Tornado 1             18 - 16                   Hollandia T 1

3-10-2018.Afgelopen woensdag konden de dames het één en ander goedmaken. Waar we tegen Valken volledig door het ijs zakten, was het nu voor de wedstrijd al duidelijk dat de concentratie goed zat. In de voorbespreking hebben we de opdrachten simpel en duidelijk gemaakt. We gingen deze wedstrijd niet verder experimenteren met posities en andere opdrachten. In deze wedstrijd gingen we terug naar de basis elementen. De dekking stond deze wedstrijd goed. Er werden weinig fouten gemaakt en het keeperswerk loste de foutjes die gemaakt werden wel op. Waar de dekking goed was en de omschakeling naar de 1ste en 2de fase aanval ook in orde was, hebben we nog steeds veel moeite in de 4de fase aanval. We gaan nog te snel naar een afronding en zijn nog erg zoekend naar de oplossingen. Waar 18 tegentreffers gewoon goed is, hoor je de dekking wel te belonen met meer treffers. Uiteindelijk gaat het om de punten en die konden we niet mee nemen, maar hoe slecht het was de week ervoor, dan voelt dit vandaag toch niet als een verliespartij. De grote verschillen in de wedstrijden moet eruit als we meer resultaat willen boeken.

 

Hollandia T 1          30 - 30                SEW A1

7-10-2018.Vandaag tegen SEW A1. Een jong team met veel kwaliteit. Onze selectie is ook niet de oudste dus iedereen had zin in deze wedstrijd. Waar ons buitenseizoen nog niet soepel gaat zien we dat we in de  voorbereiding op het zaalseizoen goede stappen maken. De uitslagen en het spel in de zaal zijn goed. Vandaag stond onze tweede grote test op het programma tegen SEW A1. De wedstrijd kan 2 kanten opgaan als je goed aan afspraken houdt en de taken duidelijk zijn bij de speelsters kan je winnen. Houdt je je niet aan de afspraken dan kan het ook zo een grote nederlaag worden. We gaan vandaag in 3 blokken van 20 minuten spelen, de eerste 20 minuten gaven we goed weerstand en ook het tempo konden we bijhouden. Alleen waren we erg onnauwkeurig in de passing iets wat je niet kan veroorloven tegen deze ploeg die straffen gelijk deze fouten af. Onze keepster die vandaag toch wel een speciaal wedstrijdje speelde (heeft met meerdere van deze meiden samengespeeld) keepte een uitstekende 1ste helft waardoor we met 1 doelpunt verschil in ons nadeel de rust in gingen. Het tweede blok was onze beste partij, we speelden zeer geconcentreerd en maakten weinig fouten en bijna geen technische fouten. Deze 20 minuten was onze 1ste en 2de fase erg sterk en als je in die fase sterker bent dan SEW, mag je tevreden zijn. We sluiten dit 2de blok met een lichte voorsprong af. Het 3de blok was het erg zoeken om ons middenblok goed te krijgen dat gaf toch wat onrust. Ondanks dat dat niet zo goed stond ging de strijd erin en speelden we verdienstelijke. We eindigden deze wedstrijd met een gelijke stand. We hebben handvatten om verder aan te werken. Als we naar de oefenwedstrijden kijken draaien we een goede voorbereiding. Bedankt vandaag aan de fluitisten en de vele toeschouwers die ondanks het mooie weer toch de zaal indoken.

 

Dames 1 mist scherpte

Valken - Hollandia T 30-17.

30-9-0218.Deze zondag begon met lichtelijk onophoud op de heenreis, er bleek een vrachtwagentour te zijn. Door deze vrachtwagentour konden we niet op het complex komen. Na wat vragen en een kleine wandeling kwamen we eindelijk op het complex aan. Tijdens de voorbespreking werd de nadruk gelegd op de gemaakte afspraken. Deze afspraken zouden voor vandaag noodzakelijk zijn. We zouden door positionele problemen veel op andere posities komen te spelen. Nadat we alles hadden doorgesproken hadden we net zo'n start als tegen Victoria O. Voor we het wisten was de wedstrijd al gespeeld, de scherpte die we miste in de eerste helft en waar we werden afgetroefd op alle kanten zou in de tweede helft iets beter zijn. Na een verhelderende rustbespreking vingen we de tweede helft aan. De eerste drie aanvallen van Valken was een kopie van de eerste helft. Gelukkig ging het spelniveau daarna omhoog, een overwinning was al na de eerste helft niet meer mogelijk maar gelukkig bleven we vechten en ervoor gaan tot het bitterende einde. De les die we hiervan moeten leren is dat we er vanaf minuut 1 moeten staan, en we altijd terug moeten kunnen vallen op afspraken, als je daar aan houdt zak je als collectief niet door het ijs. Nog een kleine maand en dan mogen deze dingen ons niet meer overkomen. A.s. Woensdag hebben we een inhaal wedstrijd tegen Tornado we hopen dan op een beter resultaat en dat we scherpte hebben vanaf het begin.


Dames 1 doet goede generale in de zaal,maar verliest in de veldcompetitie. Hollandia T 11 - 16 Dts'48 23-9-2018. Dit was voor ons een belangrijke testweek: waar staan we conditioneel, fysiek en speltechnisch. We zijn ondertussen 5 weken verder in de voorbereiding. Deze week zou een pittige week worden. We starten dinsdag met een rustige training de kermis benen een beetje los maken en meteen na de training weer te kermis. Op donderdag had Marja een personal trainer uitgenodigd, die zou zich op het benenwerk concentreren . Dit werd een intensieve avond na 2 uur hard werken was onze conclusie dat de fysiekheid en
conditie in de richting komt van waar we het willen hebben. Op zaterdag stond een triall op het programma in onze thuishal. Na een afzegging van Lacom'91 in de ochtend hebben we nog in alle hevigheid gezocht naar een nieuwe tegenstander wat helaas niet lukte. In overleg met de andere tegenstander, DSOV uit Vijfhuizen, besloten we 3 x 25 minuten tegen elkaar te spelen. Met licht vermoeide benen begonnen we aan de wedstrijd. Waar we de eerste twee wedstrijden gelijkwaardig waren en we het nodige konden uitproberen was de derde helft er één waar we conditioneel sterker waren en daardoor die partij relatief makkelijk ging. Op naar zondag: Iedereen zag er fit uit na deze week alleen de weergoden waren niet gunstig gestemd. We hadden de wedstrijd redelijk onder controle en konden verder konden borduren op vaste patronen. We waren niet ontevreden over de wedstrijd maar waar DTS'48 alles scherp afrondde, kon dat bij ons beter. Doordat we onszelf niet beloonden met doelpunten nam het vertrouwen af en vochten we tegen de regen. Uiteindelijk verloren we maar we sluiten de week af met een positief gevoel. We hopen op mooi weer de volgende wedstrijd zodat we kunnen laten zien waar we staan. Volgende week spelen we tegen De Valken uit om 13.15 uur.


Bijzondere training voor Dames 1 en A1

Een training anders dan anders. Dat was het doel. Op donderdag 20 september hadden Marja en Jos een personal trainer weten te strikken voor de Dames 1 en de A jeugd. Deze personal trainer heeft veel met (kick) boksen te maken en vindt het voetenwerk hierbij erg belangrijk. Dit laatste is dan ook gelijk de link naar handbal. Hierbij speelt het voetenwerk ook een voorname rol. Ter voorbereiding op deze training had hij zich verdiept in de handbal sport. Hij had zijn huiswerk goed gedaan en wist heel veel van handbal. In de training was de focus de verdediging en het voetenwerk. Gaaf om te zien hoe je de techniek van het kick boksen kan verbinden met de handbal. Een heerlijke training waarin de meiden hard aan de bak moesten. Ondanks de intensiteit wilden de meiden na 1,5 uur nog niet stoppen. Voor de trainer geen probleem. Hij plakte er zo nog een half uur aan vast. Een training waarin met veel plezier hard is gewerkt. Dat er hard gewerkt was bleek de volgende dag. Her en der kwam ons ter ore dat de dames wat last hadden van spierpijn. Wilt u filmpjes zien, kijk op site. www.handbal-hollandia-t.nl

 

Zonnetje schijnt voor dames 1 en wint!

Con-Zelo 16  -  20 Hollandia T

2-9-2018.De start van het nieuwe seizoen is begonnen. Door de late vakanties waren we 2 weken in training met de nieuwe trainer. De voorbereiding: 2 bos trainingen en 2 bal trainingen en daarnaast vorig weekend het toernooi bij H.V. Westfriezen gespeeld. Dit laatste met wisselende resultaten.

dames-1-verrast-hollandia-t-uit-43.jpg

Vandaag een heerlijk zonnetje met een goede temperatuur voor een mooie wedstrijd. We zouden vandaag 2 trainingselementen uitvoeren in de wedstrijd. De eerste 15 minuten speelden  we op tempo en creëerden  vele kansen . Ondanks dat niet alles goed werd afgerond, stonden we al snel op een goede voorsprong. Conditioneel was het veel gevraagd waardoor we inzakten. Con-Zelo kon  4 doelpunten op rij maken en kwam hierdoor weer helemaal terug in de wedstrijd. Het restant van de eerste helft was slordig en spannend. Con-Zelo ging met 1 doelpunt voorsprong de rust in. In de rust hebben we een andere dekking neergezet met meer de focus op rugdekking. Dit en goed keeperswerk zorgden ervoor dat Con-Zelo de gehele tweede helft maar 5 treffers maakte. De eerste lijnen waar we heen willen waren zichtbaar. Met een uitslag van 16 -20 in ons voordeel zijn we goed begonnen. We hopen dit de komende weken door te trekken.