Home » Teams » Dames 1 » Verslag

2e lijn schutters ZAP vellen Dames 1

Z.A.P. 2       25 - 18       Hollandia T

2-12-2018.Afgelopen zondag mochten we naar Breezand voor de wedstrijd tegen ZAP 2.  Dit is een nieuwe tegenstander voor ons, daarom gaan we uit van eigen kracht. In de voorbereiding hadden we te maken met wat strubbelingen. Paulien is al langer geblesseerd en Cynthia werd geconfronteerd met een groot verlies in privé. Uiteindelijk keepte Cynthia op karakter de wedstrijd uit.

Duidelijk gezegd dat onze start scherp moest zijn, dat is toch wel een dingentje voor ons. Helaas vielen we weer in dezelfde fout.  Wij waren onnauwkeurig in de afronding en de tegenpartij was hierin vlijmscherp. Na de 4-0 achterstand begonnen wij met handballen en trokken de stand vrij snel weer gelijk. We lieten zien dat we ZAP prima konden hebben als tegenstander. Toch bleven we in het vervolg van de wedstrijd achter de feiten aanlopen. De wedstrijd kenmerkte zich in het terugkomen van een achterstand van 4 à 5 punten. Als we dachten dat we er waren, liep ZAP weer uit.  We hadden vandaag geen grip op de 2e lijn schutters van ZAP. Ook al stonden we offensief te verdedigen, wist ZAP vanaf 10 mtr de ballen met veel variatie strak in de hoeken te gooien. Door de variatie bij ZAP konden wij ons niet instellen op de voorkeuren. ZAP heeft deze wedstrijd 75% van alle doelpunten vanuit de tweede lijn gemaakt. Wij kwamen vandaag moeizaam tot het benutten van de open kansen. De keeper, een oude bekende van ons, kennen we nog van haar tijd bij VZV en ZAP 1. Bij zo'n keeper moet je goed kijken en lang wachten met je schot, sommige meiden hadden dat goed door andere meiden gooiden nog te gehaast waardoor we teveel misten. Het einde van de wedstrijd was duidelijk voor ZAP die nog snel uitliepen naar een ruime overwinning.

Volgende week spelen we tegen Victoria O. om 12.00 uur thuis. We hopen op zoveel mogelijk support.

Verder willen wij iedereen sterkte wensen met het plotselinge overlijden van Carla Perrin, oud keepster van Hollandia T en tante van onze keepster Cynthia.

Het muntje valt nu goed bij dames 1

Hollandia T            21 – 20        Quick  

25-11-2018. Een spannende wedstrijd waarin beide teams konden winnen. Quick de nummer 4 in de poule had in theorie betere papieren. De meiden van Hollandia T waren er aan toe om te laten zien wat ze in hun mars hebben. De koppies stonden goed. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er hard gewerkt. Gedurende de eerste helft bleef het gelijk op gaan. Scorend wisten de meiden het net goed te vinden en verdedigend werd voortgebouwd op dat wat eerder werd neergezet. We gingen rusten met 1 punt achterstand. In de 2e helft werd doorgepakt en wisten onze meiden een voorsprong op te bouwen van 3 punten. Quick kwam echter weer langs zij.  Met nog enkele minuten op de klok maakten zij de gelijkmaker. Een gelijk spel leek er aan te komen. Maar een fout van Quick leidde in de laatste seconden van de wedstrijd tot een penalty voor Hollandia T. Marit stapte resoluut naar voren en eiste de penalty op. Wat een ontlading de eerste punten in de zaal zijn binnen. Meiden goed gewerkt! Publiek bedankt voor de support wat heerlijk om jullie te trakteren op zo’n spannende wedstrijd

 

Het loopt en lukt nog niet bij dames 1

Dts '48                        23 - 16            Hollandia T

11-11-2018. Dat het seizoen nog niet loopt zoals we hadden gehoopt is duidelijk. Vandaag speelden we uit tegen DTS'48. We konden vandaag weer met heldere afspraken spelen. De eerste minuten van de wedstrijd waren frustrerend. De dekking stond goed waardoor het wel 2 à 3 minuten duurde voordat er een doelpoging kwam van Dts'48. In deze fase verspeelden wij zelf echter 2 breaks waardoor we al snel tegen een 3-0 achterstand aankeken. Pas na 6 minuten spelen konden wij beginnen aan onze eerste aanval. De eerste helft had spannender moeten zijn. Wij misten 6 open kansen in de breaks terwijl DTS'48 haar kansen wel wist te verzilveren. We gaan rusten met een stand van 12 - 5. In de rust bespreken we dat we de kansen moeten gaan afronden. De tweede helft maken we, ondanks dat we wat slordiger spelen, wel de kansen af. Daardoor komt er meer beleving in het spel. Als je de kansen afmaakt in de eerste helft krijg je een andere wedstrijd en blijf je ook gemakkelijker in de afspraken spelen omdat het beloont wordt. We gaan zeker vooruit dat blijkt ook uit de 2e helft. Nu moeten we onszelf nog gaan belonen met doelpunten.

Zondag spelen we tegen SV De Valken de huidige koploper we hebben nog wat goed te maken tegen Valken. We spelen uit om 13.30 uur Tot dan...

 

Dames 1 krijgt al meer vorm, maar verliest tegen Westfriezen

Westfriezen      24 - 23       Hollandia T

De aftrap van het zaalseizoen is gegeven. Met wisselende resultaten in de voorbereiding staat vandaag Westfriezen op het programma. Terwijl de dekking al beter vorm krijgt en we ook meerdere vormen toepassen, ligt ons probleem meer bij de 4 de fase aanval. De loopwegen en bal wegen zijn in de omschakeling al duidelijker aan het worden en we groeien langzaam naar vastigheden toe. Met de wisselende resultaten in ons achterhoofd beginnen we de voorbespreking. We wisten waar de kracht lag van Westfriezen en met welke afspraken we zouden starten. Zodra de wedstrijd begon stonden we goed en waren we scherp. Hierdoor namen we al snel een 5-3 voorsprong. Deze voorsprong werd echter nooit  groter dan 3 punten. Westfriezen, dat nerveus startte, wist al gauw de stand weer gelijk te trekken. Het werd stuivertje wisselen met de score in de eerste helft. Met een 12 - 11 ruststand werd er afgefloten. Na de rust was Westfriezen scherper. Zij namen al snel een voorsprong van 3 punten. Gelukkig liep Hollandia T deze achterstand weer snel in. Het laatste kwartier van de wedstrijd was erg spannend. In deze fase slopen er aan 2 kanten slordigheden in het spel waardoor geen van de teams in staat was om de voorsprong uit te breiden. Het bleef tot de laatste seconde spannend. Helaas nam vandaag Westfriezen de punten mee naar huis. Voor de toeschouwers werd het een mooie wedstrijd waar de spanning continu hoog was.

Volgende week staat Tornado op ons te wachten in onze eerste thuis wedstrijd om 12.00 uur. We hopen jullie dan te zien.

 

Dames 1 verliest nipt buiten en doet goed generale in de zaal

Tornado 1             18 - 16                   Hollandia T 1

3-10-2018.Afgelopen woensdag konden de dames het één en ander goedmaken. Waar we tegen Valken volledig door het ijs zakten, was het nu voor de wedstrijd al duidelijk dat de concentratie goed zat. In de voorbespreking hebben we de opdrachten simpel en duidelijk gemaakt. We gingen deze wedstrijd niet verder experimenteren met posities en andere opdrachten. In deze wedstrijd gingen we terug naar de basis elementen. De dekking stond deze wedstrijd goed. Er werden weinig fouten gemaakt en het keeperswerk loste de foutjes die gemaakt werden wel op. Waar de dekking goed was en de omschakeling naar de 1ste en 2de fase aanval ook in orde was, hebben we nog steeds veel moeite in de 4de fase aanval. We gaan nog te snel naar een afronding en zijn nog erg zoekend naar de oplossingen. Waar 18 tegentreffers gewoon goed is, hoor je de dekking wel te belonen met meer treffers. Uiteindelijk gaat het om de punten en die konden we niet mee nemen, maar hoe slecht het was de week ervoor, dan voelt dit vandaag toch niet als een verliespartij. De grote verschillen in de wedstrijden moet eruit als we meer resultaat willen boeken.

 

Hollandia T 1          30 - 30                SEW A1

7-10-2018.Vandaag tegen SEW A1. Een jong team met veel kwaliteit. Onze selectie is ook niet de oudste dus iedereen had zin in deze wedstrijd. Waar ons buitenseizoen nog niet soepel gaat zien we dat we in de  voorbereiding op het zaalseizoen goede stappen maken. De uitslagen en het spel in de zaal zijn goed. Vandaag stond onze tweede grote test op het programma tegen SEW A1. De wedstrijd kan 2 kanten opgaan als je goed aan afspraken houdt en de taken duidelijk zijn bij de speelsters kan je winnen. Houdt je je niet aan de afspraken dan kan het ook zo een grote nederlaag worden. We gaan vandaag in 3 blokken van 20 minuten spelen, de eerste 20 minuten gaven we goed weerstand en ook het tempo konden we bijhouden. Alleen waren we erg onnauwkeurig in de passing iets wat je niet kan veroorloven tegen deze ploeg die straffen gelijk deze fouten af. Onze keepster die vandaag toch wel een speciaal wedstrijdje speelde (heeft met meerdere van deze meiden samengespeeld) keepte een uitstekende 1ste helft waardoor we met 1 doelpunt verschil in ons nadeel de rust in gingen. Het tweede blok was onze beste partij, we speelden zeer geconcentreerd en maakten weinig fouten en bijna geen technische fouten. Deze 20 minuten was onze 1ste en 2de fase erg sterk en als je in die fase sterker bent dan SEW, mag je tevreden zijn. We sluiten dit 2de blok met een lichte voorsprong af. Het 3de blok was het erg zoeken om ons middenblok goed te krijgen dat gaf toch wat onrust. Ondanks dat dat niet zo goed stond ging de strijd erin en speelden we verdienstelijke. We eindigden deze wedstrijd met een gelijke stand. We hebben handvatten om verder aan te werken. Als we naar de oefenwedstrijden kijken draaien we een goede voorbereiding. Bedankt vandaag aan de fluitisten en de vele toeschouwers die ondanks het mooie weer toch de zaal indoken.

 

Dames 1 mist scherpte

Valken - Hollandia T 30-17.

30-9-0218.Deze zondag begon met lichtelijk onophoud op de heenreis, er bleek een vrachtwagentour te zijn. Door deze vrachtwagentour konden we niet op het complex komen. Na wat vragen en een kleine wandeling kwamen we eindelijk op het complex aan. Tijdens de voorbespreking werd de nadruk gelegd op de gemaakte afspraken. Deze afspraken zouden voor vandaag noodzakelijk zijn. We zouden door positionele problemen veel op andere posities komen te spelen. Nadat we alles hadden doorgesproken hadden we net zo'n start als tegen Victoria O. Voor we het wisten was de wedstrijd al gespeeld, de scherpte die we miste in de eerste helft en waar we werden afgetroefd op alle kanten zou in de tweede helft iets beter zijn. Na een verhelderende rustbespreking vingen we de tweede helft aan. De eerste drie aanvallen van Valken was een kopie van de eerste helft. Gelukkig ging het spelniveau daarna omhoog, een overwinning was al na de eerste helft niet meer mogelijk maar gelukkig bleven we vechten en ervoor gaan tot het bitterende einde. De les die we hiervan moeten leren is dat we er vanaf minuut 1 moeten staan, en we altijd terug moeten kunnen vallen op afspraken, als je daar aan houdt zak je als collectief niet door het ijs. Nog een kleine maand en dan mogen deze dingen ons niet meer overkomen. A.s. Woensdag hebben we een inhaal wedstrijd tegen Tornado we hopen dan op een beter resultaat en dat we scherpte hebben vanaf het begin.


Dames 1 doet goede generale in de zaal,maar verliest in de veldcompetitie. Hollandia T 11 - 16 Dts'48 23-9-2018. Dit was voor ons een belangrijke testweek: waar staan we conditioneel, fysiek en speltechnisch. We zijn ondertussen 5 weken verder in de voorbereiding. Deze week zou een pittige week worden. We starten dinsdag met een rustige training de kermis benen een beetje los maken en meteen na de training weer te kermis. Op donderdag had Marja een personal trainer uitgenodigd, die zou zich op het benenwerk concentreren . Dit werd een intensieve avond na 2 uur hard werken was onze conclusie dat de fysiekheid en
conditie in de richting komt van waar we het willen hebben. Op zaterdag stond een triall op het programma in onze thuishal. Na een afzegging van Lacom'91 in de ochtend hebben we nog in alle hevigheid gezocht naar een nieuwe tegenstander wat helaas niet lukte. In overleg met de andere tegenstander, DSOV uit Vijfhuizen, besloten we 3 x 25 minuten tegen elkaar te spelen. Met licht vermoeide benen begonnen we aan de wedstrijd. Waar we de eerste twee wedstrijden gelijkwaardig waren en we het nodige konden uitproberen was de derde helft er één waar we conditioneel sterker waren en daardoor die partij relatief makkelijk ging. Op naar zondag: Iedereen zag er fit uit na deze week alleen de weergoden waren niet gunstig gestemd. We hadden de wedstrijd redelijk onder controle en konden verder konden borduren op vaste patronen. We waren niet ontevreden over de wedstrijd maar waar DTS'48 alles scherp afrondde, kon dat bij ons beter. Doordat we onszelf niet beloonden met doelpunten nam het vertrouwen af en vochten we tegen de regen. Uiteindelijk verloren we maar we sluiten de week af met een positief gevoel. We hopen op mooi weer de volgende wedstrijd zodat we kunnen laten zien waar we staan. Volgende week spelen we tegen De Valken uit om 13.15 uur.


Bijzondere training voor Dames 1 en A1

Een training anders dan anders. Dat was het doel. Op donderdag 20 september hadden Marja en Jos een personal trainer weten te strikken voor de Dames 1 en de A jeugd. Deze personal trainer heeft veel met (kick) boksen te maken en vindt het voetenwerk hierbij erg belangrijk. Dit laatste is dan ook gelijk de link naar handbal. Hierbij speelt het voetenwerk ook een voorname rol. Ter voorbereiding op deze training had hij zich verdiept in de handbal sport. Hij had zijn huiswerk goed gedaan en wist heel veel van handbal. In de training was de focus de verdediging en het voetenwerk. Gaaf om te zien hoe je de techniek van het kick boksen kan verbinden met de handbal. Een heerlijke training waarin de meiden hard aan de bak moesten. Ondanks de intensiteit wilden de meiden na 1,5 uur nog niet stoppen. Voor de trainer geen probleem. Hij plakte er zo nog een half uur aan vast. Een training waarin met veel plezier hard is gewerkt. Dat er hard gewerkt was bleek de volgende dag. Her en der kwam ons ter ore dat de dames wat last hadden van spierpijn. Wilt u filmpjes zien, kijk op site. www.handbal-hollandia-t.nl

 

Zonnetje schijnt voor dames 1 en wint!

Con-Zelo 16  -  20 Hollandia T

2-9-2018.De start van het nieuwe seizoen is begonnen. Door de late vakanties waren we 2 weken in training met de nieuwe trainer. De voorbereiding: 2 bos trainingen en 2 bal trainingen en daarnaast vorig weekend het toernooi bij H.V. Westfriezen gespeeld. Dit laatste met wisselende resultaten.

dames-1-verrast-hollandia-t-uit-43.jpg

Vandaag een heerlijk zonnetje met een goede temperatuur voor een mooie wedstrijd. We zouden vandaag 2 trainingselementen uitvoeren in de wedstrijd. De eerste 15 minuten speelden  we op tempo en creëerden  vele kansen . Ondanks dat niet alles goed werd afgerond, stonden we al snel op een goede voorsprong. Conditioneel was het veel gevraagd waardoor we inzakten. Con-Zelo kon  4 doelpunten op rij maken en kwam hierdoor weer helemaal terug in de wedstrijd. Het restant van de eerste helft was slordig en spannend. Con-Zelo ging met 1 doelpunt voorsprong de rust in. In de rust hebben we een andere dekking neergezet met meer de focus op rugdekking. Dit en goed keeperswerk zorgden ervoor dat Con-Zelo de gehele tweede helft maar 5 treffers maakte. De eerste lijnen waar we heen willen waren zichtbaar. Met een uitslag van 16 -20 in ons voordeel zijn we goed begonnen. We hopen dit de komende weken door te trekken.