Home » Teams » Dames 1 » Verslag

Dames 1 verliest nipt buiten en doet goed generale in de zaal

Tornado 1             18 - 16                   Hollandia T 1

3-10-2018.Afgelopen woensdag konden de dames het één en ander goedmaken. Waar we tegen Valken volledig door het ijs zakten, was het nu voor de wedstrijd al duidelijk dat de concentratie goed zat. In de voorbespreking hebben we de opdrachten simpel en duidelijk gemaakt. We gingen deze wedstrijd niet verder experimenteren met posities en andere opdrachten. In deze wedstrijd gingen we terug naar de basis elementen. De dekking stond deze wedstrijd goed. Er werden weinig fouten gemaakt en het keeperswerk loste de foutjes die gemaakt werden wel op. Waar de dekking goed was en de omschakeling naar de 1ste en 2de fase aanval ook in orde was, hebben we nog steeds veel moeite in de 4de fase aanval. We gaan nog te snel naar een afronding en zijn nog erg zoekend naar de oplossingen. Waar 18 tegentreffers gewoon goed is, hoor je de dekking wel te belonen met meer treffers. Uiteindelijk gaat het om de punten en die konden we niet mee nemen, maar hoe slecht het was de week ervoor, dan voelt dit vandaag toch niet als een verliespartij. De grote verschillen in de wedstrijden moet eruit als we meer resultaat willen boeken.

 

Hollandia T 1          30 - 30                SEW A1

7-10-2018.Vandaag tegen SEW A1. Een jong team met veel kwaliteit. Onze selectie is ook niet de oudste dus iedereen had zin in deze wedstrijd. Waar ons buitenseizoen nog niet soepel gaat zien we dat we in de  voorbereiding op het zaalseizoen goede stappen maken. De uitslagen en het spel in de zaal zijn goed. Vandaag stond onze tweede grote test op het programma tegen SEW A1. De wedstrijd kan 2 kanten opgaan als je goed aan afspraken houdt en de taken duidelijk zijn bij de speelsters kan je winnen. Houdt je je niet aan de afspraken dan kan het ook zo een grote nederlaag worden. We gaan vandaag in 3 blokken van 20 minuten spelen, de eerste 20 minuten gaven we goed weerstand en ook het tempo konden we bijhouden. Alleen waren we erg onnauwkeurig in de passing iets wat je niet kan veroorloven tegen deze ploeg die straffen gelijk deze fouten af. Onze keepster die vandaag toch wel een speciaal wedstrijdje speelde (heeft met meerdere van deze meiden samengespeeld) keepte een uitstekende 1ste helft waardoor we met 1 doelpunt verschil in ons nadeel de rust in gingen. Het tweede blok was onze beste partij, we speelden zeer geconcentreerd en maakten weinig fouten en bijna geen technische fouten. Deze 20 minuten was onze 1ste en 2de fase erg sterk en als je in die fase sterker bent dan SEW, mag je tevreden zijn. We sluiten dit 2de blok met een lichte voorsprong af. Het 3de blok was het erg zoeken om ons middenblok goed te krijgen dat gaf toch wat onrust. Ondanks dat dat niet zo goed stond ging de strijd erin en speelden we verdienstelijke. We eindigden deze wedstrijd met een gelijke stand. We hebben handvatten om verder aan te werken. Als we naar de oefenwedstrijden kijken draaien we een goede voorbereiding. Bedankt vandaag aan de fluitisten en de vele toeschouwers die ondanks het mooie weer toch de zaal indoken.

 

Dames 1 mist scherpte

dames-1-onderuit-bij-hollandia-t-1.jpgValken - Hollandia T 30-17 30-9-0218.Deze zondag begon met lichtelijk onophoud op de heenreis, er bleek een vrachtwagentour te zijn. Door deze vrachtwagentour konden we niet op het complex komen. Na wat vragen en een kleine wandeling kwamen we eindelijk op het complex aan. Tijdens de voorbespreking werd de nadruk gelegd op de gemaakte afspraken. Deze afspraken zouden voor vandaag noodzakelijk zijn. We zouden door positionele problemen veel op andere posities komen te spelen. Nadat we alles hadden doorgesproken hadden we net zo'n start als tegen Victoria O. Voor we het wisten was de wedstrijd al gespeeld, de scherpte die we miste in de eerste helft en waar we werden afgetroefd op alle kanten zou in de tweede helft iets beter zijn. Na een verhelderende rustbespreking vingen we de tweede helft aan. De eerste drie aanvallen van Valken was een kopie van de eerste helft. Gelukkig ging het spelniveau daarna omhoog, een overwinning was al na de eerste helft niet meer mogelijk maar gelukkig bleven we vechten en ervoor gaan tot het bitterende einde. De les die we hiervan moeten leren is dat we er vanaf minuut 1 moeten staan, en we altijd terug moeten kunnen vallen op afspraken, als je daar aan houdt zak je als collectief niet door het ijs. Nog een kleine maand en dan mogen deze dingen ons niet meer overkomen. A.s. Woensdag hebben we een inhaal wedstrijd tegen Tornado we hopen dan op een beter resultaat en dat we scherpte hebben vanaf het begin.


Dames 1 doet goede generale in de zaal,maar verliest in de veldcompetitie. Hollandia T 11 - 16 Dts'48 23-9-2018. Dit was voor ons een belangrijke testweek: waar staan we conditioneel, fysiek en speltechnisch. We zijn ondertussen 5 weken verder in de voorbereiding. Deze week zou een pittige week worden. We starten dinsdag met een rustige training de kermis benen een beetje los maken en meteen na de training weer te kermis. Op donderdag had Marja een personal trainer uitgenodigd, die zou zich op het benenwerk concentreren . Dit werd een intensieve avond na 2 uur hard werken was onze conclusie dat de fysiekheid en
conditie in de richting komt van waar we het willen hebben. Op zaterdag stond een triall op het programma in onze thuishal. Na een afzegging van Lacom'91 in de ochtend hebben we nog in alle hevigheid gezocht naar een nieuwe tegenstander wat helaas niet lukte. In overleg met de andere tegenstander, DSOV uit Vijfhuizen, besloten we 3 x 25 minuten tegen elkaar te spelen. Met licht vermoeide benen begonnen we aan de wedstrijd. Waar we de eerste twee wedstrijden gelijkwaardig waren en we het nodige konden uitproberen was de derde helft er één waar we conditioneel sterker waren en daardoor die partij relatief makkelijk ging. Op naar zondag: Iedereen zag er fit uit na deze week alleen de weergoden waren niet gunstig gestemd. We hadden de wedstrijd redelijk onder controle en konden verder konden borduren op vaste patronen. We waren niet ontevreden over de wedstrijd maar waar DTS'48 alles scherp afrondde, kon dat bij ons beter. Doordat we onszelf niet beloonden met doelpunten nam het vertrouwen af en vochten we tegen de regen. Uiteindelijk verloren we maar we sluiten de week af met een positief gevoel. We hopen op mooi weer de volgende wedstrijd zodat we kunnen laten zien waar we staan. Volgende week spelen we tegen De Valken uit om 13.15 uur.


Bijzondere training voor Dames 1 en A1

Een training anders dan anders. Dat was het doel. Op donderdag 20 september hadden Marja en Jos een personal trainer weten te strikken voor de Dames 1 en de A jeugd. Deze personal trainer heeft veel met (kick) boksen te maken en vindt het voetenwerk hierbij erg belangrijk. Dit laatste is dan ook gelijk de link naar handbal. Hierbij speelt het voetenwerk ook een voorname rol. Ter voorbereiding op deze training had hij zich verdiept in de handbal sport. Hij had zijn huiswerk goed gedaan en wist heel veel van handbal. In de training was de focus de verdediging en het voetenwerk. Gaaf om te zien hoe je de techniek van het kick boksen kan verbinden met de handbal. Een heerlijke training waarin de meiden hard aan de bak moesten. Ondanks de intensiteit wilden de meiden na 1,5 uur nog niet stoppen. Voor de trainer geen probleem. Hij plakte er zo nog een half uur aan vast. Een training waarin met veel plezier hard is gewerkt. Dat er hard gewerkt was bleek de volgende dag. Her en der kwam ons ter ore dat de dames wat last hadden van spierpijn. Wilt u filmpjes zien, kijk op site. www.handbal-hollandia-t.nl

 

Zonnetje schijnt voor dames 1 en wint!

Con-Zelo 16  -  20 Hollandia T

2-9-2018.De start van het nieuwe seizoen is begonnen. Door de late vakanties waren we 2 weken in training met de nieuwe trainer. De voorbereiding: 2 bos trainingen en 2 bal trainingen en daarnaast vorig weekend het toernooi bij H.V. Westfriezen gespeeld. Dit laatste met wisselende resultaten.

dames-1-verrast-hollandia-t-uit-43.jpg

Vandaag een heerlijk zonnetje met een goede temperatuur voor een mooie wedstrijd. We zouden vandaag 2 trainingselementen uitvoeren in de wedstrijd. De eerste 15 minuten speelden  we op tempo en creëerden  vele kansen . Ondanks dat niet alles goed werd afgerond, stonden we al snel op een goede voorsprong. Conditioneel was het veel gevraagd waardoor we inzakten. Con-Zelo kon  4 doelpunten op rij maken en kwam hierdoor weer helemaal terug in de wedstrijd. Het restant van de eerste helft was slordig en spannend. Con-Zelo ging met 1 doelpunt voorsprong de rust in. In de rust hebben we een andere dekking neergezet met meer de focus op rugdekking. Dit en goed keeperswerk zorgden ervoor dat Con-Zelo de gehele tweede helft maar 5 treffers maakte. De eerste lijnen waar we heen willen waren zichtbaar. Met een uitslag van 16 -20 in ons voordeel zijn we goed begonnen. We hopen dit de komende weken door te trekken.