Home » Teams » Dames 1 » Verslag

Dames 1 winterkampioen!!

 

cid_434B92FD-D95E-4C71-AC3B-B508683FDC48-1.jpg

 

J.H.C. 13 - 27  Hollandia T

Het goede gevoel van de laatste weken vooral vasthouden en aan het doelsaldo blijven werken, dat was de opdracht voor deze wedstrijd. Marit kon jammer genoeg nog niet mee doen maar het goede nieuws kwam van Bregje. In de voorbereiding van het seizoen tegen Valken had zij haar pols gebroken na een ongelukkige val. Na een goede trainingsweek zou ze tegen JHC haar eerste minuten gaan maken. Deze wedstrijd was het grote doel om J.H.C. onder de 10 doelpunten te houden. Cynthia zou de dekking aansturen om dat doel te bewerkstelligen. Helaas dat doel werd niet gehaald, de tegenprestatie is een heerlijke taart voor de volgende wedstrijd. Over naar de wedstrijd. Onderschatting lag een beetje op de loer. Wij staan eerste en JHC staat aan de onderkant van de ranglijst. In de voorbespreking duidelijk benoemd dat we de laatste weken goed spelen en dat we dat vandaag zouden doorzetten. Of het nu lag aan de zaterdag avond of toch een stukje onderschatting maar de wedstrijd verliep stroef. In de stand zijn we geen moment in de problemen geweest. Maar sommige loop patronen werden niet uitgevoerd en bij halve kansen gingen we al voor het doelpunt. De wedstrijd was te gehaast en we zagen teveel ruimtes waardoor het al gauw slordig werd en de kansen niet volledig werden uitgespeeld. Was de wedstrijd dan slecht? Dat zeker niet. We haalden ons niveau en de combinatie tussen de dekking en de keeper ging zelfs erg goed en Bregje heeft haar eerste minuten weer gemaakt. Kortom we houden een goed gevoel over aan deze wedstrijd. We zitten nu op de helft van het seizoen en staan stevig aan leiding met de maximale score en 217 doelpunten voor en 131 doelpunten tegen staan we er ook qua doelsaldo goed voor. Met de naaste belagers op 3,4 en 5 verliespunten achterstand ziet het er goed uit. We zijn er zeker nog niet. In januari hebben we gelijk 2 belangrijke wedstrijden. We treffen de nummer 2 (Meteoor) en nummer 3 (Con-Zelo) als we die punten mee nemen naar Tuitjenhorn ziet het er goed uit. We hebben uw support hard nodig bij deze wedstrijden hard nodige! Voor nu wensen we iedereen goede kerstdagen en een gezellige jaarwisseling. Tot in 2020!

Dames 1 weet ook Hugo Girls 1 aan de kant te zetten.

 

Deze zondag stond zoals u weet Hugo Girls tegenover Hollandia T. Een beladen wedstrijd. Enerzijds omdat beide teams meedoen om het kampioenschap. Maar nog meer omdat onze trainer/coach Jos voordat hij naar Hollandia T kwam de  meiden van Hugo Girls onder zijn hoede had. Genoeg redenen dus voor beide teams om gebrand te zijn op de winst.

dams-1-uit-bij-hollandia-t-8-7.jpg

De pupillen van de week Kyra en Sara mochten de wedstrijd openen. Beide speelden vanuit het midden naar het doel toe en wat niet lukt als je het wilt, gebeurt als je het niet wilt. Ze wisten beiden de paal te raken. Hopelijk is dit geen voorteken voor de wedstrijd. Net als dat we hopen dat de wedstrijd van het Nederlands elftal eerder deze ochtend tegen Duitsland een voorteken zal zijn. Zij verloren op het WK in Japan met 23-25. Zaak om de zenuwen de baas te blijven en te vertrouwen op de eigen kwaliteiten. Om 12.05 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Al in de eerste 5 minuten kon je zien dat beide teams gespannen waren. Er werd te gehaast gespeeld waardoor er veel fouten werden gemaakt. Beide teams loerden op de eerste goal. Deze kwam op naam van Hugo Girls. Maar gelukkig wist Hollandia T 10 seconden later ook een punt te scoren. In het eerste kwartier was het Hugo Girls die de leiding wist te pakken met 3 punten verschil. Gelukkig herpakten de meiden van Hollandia T zich. Ze wisten de stand gelijk te trekken en zelfs een voorsprong te creëren van 2 punten. Het kon nog alle kanten op. Zichtbaar was dat Hugo Girls zich goed hadden voorbereid op het spel van Hollandia T. In de rust werd de tactiek voor de 2e helft besproken. Dit pakte goed uit. Hollandia T wist de voorsprong verder uit breiden tot 8 punten. Met nog een kwartier te gaan trok Hollandia T aan het langste eind.

Toch kwam er een kleine verslapping in het spel van Hollandia T, waardoor Hugo Girls de stand terugbracht naar 5 poelpunten verschil. Hierna kon Hugo Girls het verschil niet meer maken en wonnen de Dames uit Tuitjenhorn met 27-22. We zijn bijzonder trots op de wijze waarop onze dames 1 zich overeind houden. Ondanks vele blessures, 6 om precies te zijn, laten ze zien waar ze voor staan. Fijn ook dat we steeds kunnen bouwen op inval vanuit de jeugd.  Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd weer in het programma. Dit keer spelen we tegen JHC uit Julianadorp om 20.05 uur in Sporthal aan Zee te Julianadorp.

 

Hollandia T 1 haalt uit tegen  Spartanen uit Wognum.

Eindstand:16-40

1-12-2019.Zaterdag kregen we een tegenslag te verwerken Iris was goed ziek geworden en zou Spartanen niet halen en Amy was ook verhinderd. Gelukkig was Marit weer beter en Eva ging het proberen met haar voet. Verder konden we ook een beroep doen op de A1 en B1 die beide zondag niet hoefden te spelen. Zo reisden we zondag naar Wognum met Anouk (B1) en Eva (A1) als invallers voor de wedstrijd tegen Spartanen. Spartanen was een tegenstander waar we niet veel van wisten maar als we naar de uitslagen keken dan was onze conclusie dat Spartanen the best of the rest is. Alleen de laatste uitslag van Spartanen sprak dat een beetje tegen. Na de nederlaag van Hugo Girls tegen Con Zelo vorige week, stonden we vanaf deze week alleen aan kop. Het doelsaldo kan ook beslissend zijn aan het einde dus als de kans er vandaag was om wat in te lopen met doelpunten moesten we dat niet nalaten. Na een rommelige voorbereiding mochten we exact om 13.30 uur de zaal in. Wel afgesproken met de scheidsrechter en tegenstander dat we de keeper mochten ingooien. We begonnen de wedstrijd, de eerste 10 minuten stond onze dekking niet goed. Spartanen wist hiervan goed te profiteren. Tot 5-5 bleven zij in het spoor van Hollandia T.  Na wat wijzigingen in de dekking begon de Hollandia motor te lopen. Spartanen wist er nog maar 2 te scoren in het restant van de eerste helft en wij scoorde het ene na het andere doelpunt. Het enige wat we ons konden verwijten in de eerste helft was de matige start en dat het tempo van het spel nog niet zo hoog lag. In de rust werd de wens uitgesproken om het record voor-doelpunten te breken. Als dit niet zou lukken zouden we nog wat spelconcepten gaan spelen. De tweede helft begon een beetje flets maar na 5 minuten ging de rem eraf. Het hoogtepunt van deze wedstrijd werd bijna het moment waarop Anouk op aangeven van Lieke een vliegertje deed.  Alles was perfect maar de bal belande niet tussen de palen. Wel een super mooie actie. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam op naam van Cynthia.  Zij pakte kort achter elkaar op een super manier 2 breaks. Het hele team heeft gescoord en lekker gespeeld. We bedanken de scheidsrechter en onze invallers Anouk en Eva.

Natuurlijk waren we nieuwsgierig naar de resultaten van onze concurrenten. Dus na de wedstrijd direct even de stand bekeken. Twee van onze concurrenten hebben gelijk gespeeld. Hierdoor kunnen we volgende week bij winst al 1 concurrent op 5 punten achterstand zetten. Gezien onze ambitie om kampioen te worden een mooi doel voor de komende wedstrijd. We hopen op veel publiek als we thuis om 12.00 uur spelen tegen Hugo Girls. Eén ding weten we zeker, het wordt een mooie spannende wedstrijd.

Dames 1 werkt aan doelsaldo

 

De vriendschap/Tob –Hollandia T 1

16-11-2019 Een avondje naar Amsterdam is dat hebben de meiden wel vaker gedaan. Maar dan gingen ze niet om te handballen. Dit keer was dat wel het doel. Op papier leek De Vriendschap/Tob een relatief eenvoudige tegenstander.

Om 21.10 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Al na 10 minuten was zichtbaar dat de Hollandianen sterker waren. Ook in deze wedstrijd veel kansen op de paal of lat. Ook was de keeper een sta in de weg voor de meiden. Toch wisten de meiden ook genoeg kansen in het doel te gooien waardoor ze met 7 punten voorsprong de rust in gingen. Na de rust zou het tempo opgeschroefd worden volgens Jos. Doordat de Amsterdammers harder werden in hun spel, lukte het niet goed genoeg om ons eigen spel te blijven spelen. Waardoor de opdracht om tempo op te schroeven niet lukte. Zijn wij wat te lief? Moeten we wat meer van de Amsterdamse mentaliteit overnemen? Of gewoon ons zelf blijven en ons niet meer van slag laten brengen door dit soort tegenstanders. Ik denk het laatste. Houdt vertrouwen in je eigen spel en laat de tegenstander de overtreding maken. Dus meiden een mooie les. In dit geval kwam door de veranderende tactiek van de tegenstander de voorsprong van Hollandia T in  het gedrang. De Vriendschap/Tob kwam heel dicht bij. Onze meiden herpakten zich, begonnen elkaar weer blindelings te vinden en de balcirculatie ging omhoog. Dit leidde tot mooie kansen en meer breaks. Door die te benutten namen we weer afstand. De conditie van onze meiden is top en dit speelde De Vriendschap/Tob parten. De wedstrijd werd afgesloten met een eindstand van

20-28. Punten in de tas mee naar Tuitjenhorn

 

Hollandia T 1 – VZV 4

24-11-2019 Een lastige tegenstander qua naam. Echter in werkelijkheid viel dit erg mee. Nadat onze dames op zaterdag een prachtig “Knalfuifje” hadden georganiseerd voor de club, moest er zondag weer gehandbald worden. Toch wel nieuwsgierig of de meiden weer fris en fruitig waren kwam het publiek de zaal binnen. Onder het motto bij nacht de man bij dag de man stonden de dames nog nagenietend van het succesvolle feest op het veld. Als je als team zo’n avond organiseert en de Vriendschap weet vol te krijgen, sta je ook als team op het veld. En dat konden we merken. VZV kwam snel uit de startblokken en maakte de 0-1. Dat ging even te makkelijk. Dat vonden de meiden ook. Ze bogen deze achterstand dan ook snel en gemakkelijk om naar een 10-1 voorsprong.

Na de rust ging de gashendel helemaal open en ging het Hollandia T voor de wind. Ondanks de vele ballen op de lat en de paal wisten de meiden met een mooie 32-14 de wedstrijd af te sluiten.

 

Ondanks het blessureleed gaat het goed met dames 1. Nog geen verloren wedstrijd in de zaal maakt dat we aan kop staan. Hugo Girls hijgt in onze nek en er moet nog veel gebeuren dit seizoen. Maar met deze mentaliteit kan het promotie doel behaald worden.

 

Positief dames 1

6-10-2019 .Na onze goede start van dit buitenseizoen liepen we in de wedstrijd tegen Valken tegen nieuwe blessures aan. Meet nog 2 verlate vakantiegangers,missen we gedurende 2 weken totaal 6 speelsters. We wisten daardoor dat het zwaar zou worden komende wedstrijden.

Tegen Victoria O weet je dat je goed en geconcentreerd moet spelen. De dekking stond goed we streden voor elke meter, Als je zelf de bal er niet gooit en met een ruime achterstand de rust in gaat, weet je dat het lastig gaat worden. De eerste 10 minuten van de tweede helft verliepen goed en we kwamen even dichtbij. Maar Victoria O was gewoon beter en we verloren met 15 - 22.

In de training benadrukt hoe we de komende wedstrijden gaan spelen en trainen om het gemis van de afwezige speelsters op te vangen. Zaterdag stond een oefenwedstrijd tegen DSOV op het programma, waar we verder zouden gaan met het aanvalspel. Dit werd goed opgepakt en hier kunnen we verder op borduren en vertrouwen uit tanken.

Gelukkig waren we zondag vrij, wat was het weer slecht. Dinsdag moest het gebeuren tegen DTS '48 die wedstrijd was het nog veel slechter dan het weekend. Dit was geen regen maar complete hoosbuien en alles wat erbij hoorde. Dat beide ploegen nog redelijk speelden in de eerste helft mag een wonder zijn. DTS won uiteindelijk de loterij met 21 – 17. Jammer voor de punten maar er is gestreden tot de laatste minuut. Wij bedanken ons publiek dat ondanks het slechte weer nog mee kwam om ons te steunen.

Twee trainingen verder, waarin de focus lag op ons aanvalspel, mochten we aantreden tegen Meteroor. Weer werden er hoosbuien voorspeld maar we hadden een LIEF bestuur en een tegenstander die ook wel droog wilde spelen. Dus werd voor die dag voor alle teams van Hollandia T de zaal gehuurd. Bestuur namens alle teams dank! Vorig jaar hadden we twee keer verloren van Meteoor. In het komende zaalseizoen is Meteoor een concurrent die gaat voor de bovenste plekken. We hebben veel vertrouwen in ons spel na de vorige trainingen en wedstrijden. De gehele eerste helft ging gelijk op er werd  in een hoog tempo gespeeld. De laatste 5 minuten van de eerste helft liepen we opeens snel uit en gingen we rusten met toch wel een ruime voorsprong. De tweede helft bleef een leuke wedstrijd met een hoog tempo en twee ploegen die graag wilden handballen dat leverde slordige momenten op en daardoor ook weer mooie momenten. De gehele wedstrijd was fair maar we kwamen niet meer in de problemen, de laatste 5 minuten werden we erg slordig en gemakzuchtig dat is wel een punt van aandacht voor de komende weken.

Rest mij nog te zeggen dat het missen van zoveel speelsters een positief effect heeft. De veelzijdigheid van deze ploeg is heel fijn. Iedereen kan op meerdere posities spelen wat toch fijn is om te weten. Vanaf nu keren de vakantiegangers en geblesseerden weer stuk voor stuk terug. Dus op naar een mooi seizoen!

 

Goede start dames 1

SV Valken  17 - 19   Hollandia T

Het nieuwe seizoen is ondertussen al een maand onderweg en in die maand hebben we de burencup gespeeld in Heerhugowaard, de eerste wedstrijd gewonnen van con-zelo met 17 - 23 en gewonnen van Lacom '91 met 20 - 19.

Deze zondag waren we voor het eerst compleet met het team. Nadat José eerder al haar debuut maakte, was het dit keer de beurt aan Ilona. Het is fijn om de nieuwe meiden te verwelkomen, zeker omdat we Leonie en Pauline voorlopig nog moeten missen.

Vandaag staat Valken op het programma. We kennen Valken nog goed van vorig jaar. Het is altijd een leuke ploeg om tegen te spelen. Met het nodige vertrouwen gingen we naar Hem toe. Bij aankomst zagen we een bekende speelster van VVW in Valken teneu. Dit was wel even schrikken. We wisten gelijk dat we op scherp moesten staan.

De gehele eerste helft staat de dekking goed, in de 4de fase geven we maar 2 treffers weg door slordig aanval spel geven we wel breaks weg. Daar tegen stond ook de dekking van Valken goed hun blok en keeper haalde veel afstand schoten eruit waardoor we moesten doorbreken in de dekking. Dat is niet eenvoudig tegen deze tegenstander dat mag duidelijk zijn. Na een kwartier spelen stonden we 6-2 voor. Valken knokte zich terug en wij vonden het net niet meer in het laatste gedeelte. Daardoor gingen we rusten met een 8-7 achterstand. In de rust besproken dat we het aanvalspel moesten veranderen en de dekking moesten volhouden want maar 8 tegentreffers in 1 helft is gewoon goed. Meteen de eerste aanval scoren we gelijk. Sterker de eerste minuut leveren 3 doelpunten op. Na 10 minuten stond het 11-10 in het voordeel van Valken toen het noodlot toesloeg voor Ilona, ze viel geblesseerd uit we hopen op een snel herstel. Valken liep daarna uit naar 14 - 11 waarna wij er 6 op rij maakte en het 14 - 17 in ons voordeel was. Het werd nog even spannend bij 17 -18 waarna wij er nog snel 1 ingooiden en de eindstand 17 -19 was. in de kleedkamer kreeg Bregje last van haar pols van haar laatste val. Wat blijkt ze heeft een gebroken middenhandsbeentje. Conclusie blij met het resultaat maar de ziekenboeg stroomt voller en voller.

Volgende week spelen we tegen de medekoploper Victoria O op ons eigen complex.