Home » Teams » Selectie dames 1 » Verslag

Dames 1 nog steeds op koers voor het kampioenschap!!!

 

2-6-2020. Tot 5-5 kon Tobb / De Vriendschap uit Amsterdam het nog volgen ,daarna ging de gas hendel open bij de dames 1 van Hollandia T. Snelheid en bal tempo werd opgevoerd en er werd strakker verdedigd en de breaks van de zijkanten werden volledig benut. Binnen een mum van tijd stonden de Tuitjenhorners met 5 doelpunten voor. Je zag de moed een beetje in de schoenen zakken bij de tegenstanders. Toch bleven zij strijden tot het eind. Jos en Marcel hebben tijdens de wedstrijd diverse tactieken en technische dingen kunnen uitvoeren en uitproberen voor de aankomende  wedstrijden. Met name het verdedigen werd flink onder de aandacht gebracht om hiermee Cynthia  nog meer te ondersteunen. Alles is erop gericht om kampioen te worden in de 2e klasse zaal en met nog 4 wedstrijden te gaan moet dit hopelijk lukken.

De uitslag werd 30-15 voor de lady’s uit Tuitjenhorn.

De wedstrijd tegen VZV 4 werd afgelast vanwege storm Ciara op zondag  9-2-2020. Toch kwam er nog een verrassing deze dag. Hugo Girls tegen Con Zelo ging wel door en de nummer 2 Con Zelo ging onderuit, waardoor Hollandia T nog maar 2 wedstrijden moet winnen om kampioen te worden.

 

Dames 1  verstevigd haar koppositie door winst op Tonegido.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Tonegido op het programma. Tonegido had alleen de eerste 2 wedstrijden verloren en de laatste wedstrijd gelijk gespeeld tegen hugo-girls. Door de toch wel verrassende uitslagen van Tonegido de laatste weken, waren alle meiden erop gebrand om een goed resultaat te boeken. Na onze misstap tegen Con-Zelo zijn we weer scherp en gefocust want we kunnen en mogen nu geen misser meer maken. In de vorige wedstrijd tegen Tonegido hadden we de eerste helft veel moeite om hen ons eigen spel op te leggen. In de tweede helft liepen we toen eenvoudig uit. Nu staan we dus klaar voor de return. Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op en stonden we zelfs 6-5 achter, vanaf dat moment kantelde de wedstrijd naar een 12-7 ruststand in ons voordeel. De eerste helft verliep goed. Technisch speelden we een goede eerste helft met veel gevarieerde aanvallen. In de rust de dekking iets aangepast en hier zou keeper Cynthia dit aansturen zodat we de looplijnen gingen onderbreken van Tonegido voordat de bal bij de afrondende meiden zou komen. Bij de start de 2e  helft sliepen we nog een beetje en Tonegido maakte binnen 2,5 minuut 2 goals. Hiermee werd de stand 12-9. We waren gelijk wakker en herstelden ons direct. We liepen relatief makkelijk uit naar 18-10 na een kwartier spelen. Uiteindelijk noteerde we 24-15 als eindstand. In de ranglijst staan we nog steeds eerste met een goed doelsaldo wat eventueel nog beslissend kan worden. De top 3 hebben we al gehad, maar we moeten scherp blijven tot de laatste wedstrijd en in de trainingen verder werken aan de systemen. Aanstaande zondag wacht TOB/De Vriendschap een team waar we moeite mee hadden de eerste wedstrijd, en daardoor niet kunnen onderschatten. Dus kom ons aanmoedigen. We spelen om 12.30 uur thuis. Tot dan

Met nog 5 wedstrdijden te gaan is dit de stand !

stand2020.jpg

 

Dames 1 na Off Day, weer Superieur tegen Meteoor 1 !!!

 

Hollandia T 1 – Con Zelo 1

12-1-2020. Vorige week speelden we de derby tegen Con Zelo. Ondanks dat we er in de stand goed voor staan zijn de eerste 3 wedstrijden van dit jaar van belang. Worden deze wedstrijden gewonnen dan zetten we de eerste stap naar het kampioenschap. We spelen deze drie weken tegen Con Zelo, Meteoor en Tonegido. Deze ploegen zijn op verliespunten de gedeelde nr 2's en de nr 4. Eerst de wedstrijd tegen Con Zelo.  De feestdagen vielen bijna allemaal op onze trainingsdagen daardoor hadden  we de afgelopen periode slechts twee bal trainingen en een training bij Maak me fit gevolgd. Dit in combinatie met een maand niet spelen maakte dat we veel zin in de wedstrijd hadden.  Con Zelo miste best veel speelsters door zwangerschappen en blessures. Bij ons zouden Ilona en Bregje weer terug keren van blessures. Daardoor miste we alleen nog Paulien en Leonie.

De wedstrijd start en de eerste 5 minuten gingen nog gelijk op, maar de dekking was vanaf minuut 1 zoekende. Iedereen was individueel bezig en van samenwerken was weinig sprake. Waar we de eerste 5 minuten nog bij bleven door zelf ook de doelpunten te maken, was het restant van de wedstrijd voor Con Zelo. Zij waren in alles scherper en hadden de absolute wil om te winnen. Wij waren niet in staat om de wedstrijd te laten kantelen. Daardoor verscheen er een eindstand van 29-20 voor Con Zelo. Jammer genoeg vielen Bregje en Ilona ook weer geblesseerd uit waardoor de ziekenboeg nog steeds aardig vol zit.

Op de woensdag training werd er goed getraind en werden een paar afspraken voor de dekking herhaald. Er werd benadrukt dat we ons geen misstap meer kunnen veroorloven. Iedereen was erover eens dat dit een incident moest zijn en het niet past in de progressie die we dit jaar tonen.

 cid_434B92FD-D95E-4C71-AC3B-B508683FDC48-2.jpg

Meteoor 1 –Hollandia T 1

17-1-2020. Deze zaterdag stond Meteoor op het programma. Meteoor mist net zoals ons de nodige speelsters door blessures. Onze meiden waren scherp en wilden aan het publiek laten zien dat ze echt wel kunnen handballen. Vanaf de eerste minuut legden we onze wil op binnen no-time stonden we 4-1 voor. Dit werd uitgebouwd naar een 20-4 ruststand!!!! Wat kan je dan nog zeggen in de rust. Er werden weinig fouten gemaakt alles lukte in de eerste helft van de 1ste en 2de fase tot de systemen, de dekking stond als een huis en iedereen werkte als een team om de bal wegen af te schermen.

De tweede helft was een moeizamere helft. Een helft van lange aanvallen van Meteoor waardoor de tempo uit de wedstrijd ging. Door meer risico in de dekking te nemen, dit om fouten af te dwingen bij de tegenstander kwam de snelheid er weer in. De wedstrijd eindigde in 11 - 33 voor ons. Een keurige uitslag al hoop je natuurlijk met z'n ruststand op meer. Maar we hebben ons goed hersteld tegen Meteoor en hebben de kater van Con Zelo goed weg gespoeld. Nu op naar Tonegido volgende week die op dit moment op verliespunten samen met Con Zelo tweede staat. Hopelijk zien we jullie dan! We spelen op zaterdag om 20.00 uur thuis.

 

Dames 1 winterkampioen!!

 

cid_434B92FD-D95E-4C71-AC3B-B508683FDC48-1.jpg

 

J.H.C. 13 - 27  Hollandia T

Het goede gevoel van de laatste weken vooral vasthouden en aan het doelsaldo blijven werken, dat was de opdracht voor deze wedstrijd. Marit kon jammer genoeg nog niet mee doen maar het goede nieuws kwam van Bregje. In de voorbereiding van het seizoen tegen Valken had zij haar pols gebroken na een ongelukkige val. Na een goede trainingsweek zou ze tegen JHC haar eerste minuten gaan maken. Deze wedstrijd was het grote doel om J.H.C. onder de 10 doelpunten te houden. Cynthia zou de dekking aansturen om dat doel te bewerkstelligen. Helaas dat doel werd niet gehaald, de tegenprestatie is een heerlijke taart voor de volgende wedstrijd. Over naar de wedstrijd. Onderschatting lag een beetje op de loer. Wij staan eerste en JHC staat aan de onderkant van de ranglijst. In de voorbespreking duidelijk benoemd dat we de laatste weken goed spelen en dat we dat vandaag zouden doorzetten. Of het nu lag aan de zaterdag avond of toch een stukje onderschatting maar de wedstrijd verliep stroef. In de stand zijn we geen moment in de problemen geweest. Maar sommige loop patronen werden niet uitgevoerd en bij halve kansen gingen we al voor het doelpunt. De wedstrijd was te gehaast en we zagen teveel ruimtes waardoor het al gauw slordig werd en de kansen niet volledig werden uitgespeeld. Was de wedstrijd dan slecht? Dat zeker niet. We haalden ons niveau en de combinatie tussen de dekking en de keeper ging zelfs erg goed en Bregje heeft haar eerste minuten weer gemaakt. Kortom we houden een goed gevoel over aan deze wedstrijd. We zitten nu op de helft van het seizoen en staan stevig aan leiding met de maximale score en 217 doelpunten voor en 131 doelpunten tegen staan we er ook qua doelsaldo goed voor. Met de naaste belagers op 3,4 en 5 verliespunten achterstand ziet het er goed uit. We zijn er zeker nog niet. In januari hebben we gelijk 2 belangrijke wedstrijden. We treffen de nummer 2 (Meteoor) en nummer 3 (Con-Zelo) als we die punten mee nemen naar Tuitjenhorn ziet het er goed uit. We hebben uw support hard nodig bij deze wedstrijden hard nodige! Voor nu wensen we iedereen goede kerstdagen en een gezellige jaarwisseling. Tot in 2020!

Dames 1 weet ook Hugo Girls 1 aan de kant te zetten.

 

Deze zondag stond zoals u weet Hugo Girls tegenover Hollandia T. Een beladen wedstrijd. Enerzijds omdat beide teams meedoen om het kampioenschap. Maar nog meer omdat onze trainer/coach Jos voordat hij naar Hollandia T kwam de  meiden van Hugo Girls onder zijn hoede had. Genoeg redenen dus voor beide teams om gebrand te zijn op de winst.

dams-1-uit-bij-hollandia-t-8-7.jpg

De pupillen van de week Kyra en Sara mochten de wedstrijd openen. Beide speelden vanuit het midden naar het doel toe en wat niet lukt als je het wilt, gebeurt als je het niet wilt. Ze wisten beiden de paal te raken. Hopelijk is dit geen voorteken voor de wedstrijd. Net als dat we hopen dat de wedstrijd van het Nederlands elftal eerder deze ochtend tegen Duitsland een voorteken zal zijn. Zij verloren op het WK in Japan met 23-25. Zaak om de zenuwen de baas te blijven en te vertrouwen op de eigen kwaliteiten. Om 12.05 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Al in de eerste 5 minuten kon je zien dat beide teams gespannen waren. Er werd te gehaast gespeeld waardoor er veel fouten werden gemaakt. Beide teams loerden op de eerste goal. Deze kwam op naam van Hugo Girls. Maar gelukkig wist Hollandia T 10 seconden later ook een punt te scoren. In het eerste kwartier was het Hugo Girls die de leiding wist te pakken met 3 punten verschil. Gelukkig herpakten de meiden van Hollandia T zich. Ze wisten de stand gelijk te trekken en zelfs een voorsprong te creëren van 2 punten. Het kon nog alle kanten op. Zichtbaar was dat Hugo Girls zich goed hadden voorbereid op het spel van Hollandia T. In de rust werd de tactiek voor de 2e helft besproken. Dit pakte goed uit. Hollandia T wist de voorsprong verder uit breiden tot 8 punten. Met nog een kwartier te gaan trok Hollandia T aan het langste eind.

Toch kwam er een kleine verslapping in het spel van Hollandia T, waardoor Hugo Girls de stand terugbracht naar 5 poelpunten verschil. Hierna kon Hugo Girls het verschil niet meer maken en wonnen de Dames uit Tuitjenhorn met 27-22. We zijn bijzonder trots op de wijze waarop onze dames 1 zich overeind houden. Ondanks vele blessures, 6 om precies te zijn, laten ze zien waar ze voor staan. Fijn ook dat we steeds kunnen bouwen op inval vanuit de jeugd.  Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd weer in het programma. Dit keer spelen we tegen JHC uit Julianadorp om 20.05 uur in Sporthal aan Zee te Julianadorp.

 

Hollandia T 1 haalt uit tegen  Spartanen uit Wognum.

Eindstand:16-40

1-12-2019.Zaterdag kregen we een tegenslag te verwerken Iris was goed ziek geworden en zou Spartanen niet halen en Amy was ook verhinderd. Gelukkig was Marit weer beter en Eva ging het proberen met haar voet. Verder konden we ook een beroep doen op de A1 en B1 die beide zondag niet hoefden te spelen. Zo reisden we zondag naar Wognum met Anouk (B1) en Eva (A1) als invallers voor de wedstrijd tegen Spartanen. Spartanen was een tegenstander waar we niet veel van wisten maar als we naar de uitslagen keken dan was onze conclusie dat Spartanen the best of the rest is. Alleen de laatste uitslag van Spartanen sprak dat een beetje tegen. Na de nederlaag van Hugo Girls tegen Con Zelo vorige week, stonden we vanaf deze week alleen aan kop. Het doelsaldo kan ook beslissend zijn aan het einde dus als de kans er vandaag was om wat in te lopen met doelpunten moesten we dat niet nalaten. Na een rommelige voorbereiding mochten we exact om 13.30 uur de zaal in. Wel afgesproken met de scheidsrechter en tegenstander dat we de keeper mochten ingooien. We begonnen de wedstrijd, de eerste 10 minuten stond onze dekking niet goed. Spartanen wist hiervan goed te profiteren. Tot 5-5 bleven zij in het spoor van Hollandia T.  Na wat wijzigingen in de dekking begon de Hollandia motor te lopen. Spartanen wist er nog maar 2 te scoren in het restant van de eerste helft en wij scoorde het ene na het andere doelpunt. Het enige wat we ons konden verwijten in de eerste helft was de matige start en dat het tempo van het spel nog niet zo hoog lag. In de rust werd de wens uitgesproken om het record voor-doelpunten te breken. Als dit niet zou lukken zouden we nog wat spelconcepten gaan spelen. De tweede helft begon een beetje flets maar na 5 minuten ging de rem eraf. Het hoogtepunt van deze wedstrijd werd bijna het moment waarop Anouk op aangeven van Lieke een vliegertje deed.  Alles was perfect maar de bal belande niet tussen de palen. Wel een super mooie actie. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam op naam van Cynthia.  Zij pakte kort achter elkaar op een super manier 2 breaks. Het hele team heeft gescoord en lekker gespeeld. We bedanken de scheidsrechter en onze invallers Anouk en Eva.

Natuurlijk waren we nieuwsgierig naar de resultaten van onze concurrenten. Dus na de wedstrijd direct even de stand bekeken. Twee van onze concurrenten hebben gelijk gespeeld. Hierdoor kunnen we volgende week bij winst al 1 concurrent op 5 punten achterstand zetten. Gezien onze ambitie om kampioen te worden een mooi doel voor de komende wedstrijd. We hopen op veel publiek als we thuis om 12.00 uur spelen tegen Hugo Girls. Eén ding weten we zeker, het wordt een mooie spannende wedstrijd.

Dames 1 werkt aan doelsaldo

 

De vriendschap/Tob –Hollandia T 1

16-11-2019 Een avondje naar Amsterdam is dat hebben de meiden wel vaker gedaan. Maar dan gingen ze niet om te handballen. Dit keer was dat wel het doel. Op papier leek De Vriendschap/Tob een relatief eenvoudige tegenstander.

Om 21.10 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Al na 10 minuten was zichtbaar dat de Hollandianen sterker waren. Ook in deze wedstrijd veel kansen op de paal of lat. Ook was de keeper een sta in de weg voor de meiden. Toch wisten de meiden ook genoeg kansen in het doel te gooien waardoor ze met 7 punten voorsprong de rust in gingen. Na de rust zou het tempo opgeschroefd worden volgens Jos. Doordat de Amsterdammers harder werden in hun spel, lukte het niet goed genoeg om ons eigen spel te blijven spelen. Waardoor de opdracht om tempo op te schroeven niet lukte. Zijn wij wat te lief? Moeten we wat meer van de Amsterdamse mentaliteit overnemen? Of gewoon ons zelf blijven en ons niet meer van slag laten brengen door dit soort tegenstanders. Ik denk het laatste. Houdt vertrouwen in je eigen spel en laat de tegenstander de overtreding maken. Dus meiden een mooie les. In dit geval kwam door de veranderende tactiek van de tegenstander de voorsprong van Hollandia T in  het gedrang. De Vriendschap/Tob kwam heel dicht bij. Onze meiden herpakten zich, begonnen elkaar weer blindelings te vinden en de balcirculatie ging omhoog. Dit leidde tot mooie kansen en meer breaks. Door die te benutten namen we weer afstand. De conditie van onze meiden is top en dit speelde De Vriendschap/Tob parten. De wedstrijd werd afgesloten met een eindstand van

20-28. Punten in de tas mee naar Tuitjenhorn

 

Hollandia T 1 – VZV 4

24-11-2019 Een lastige tegenstander qua naam. Echter in werkelijkheid viel dit erg mee. Nadat onze dames op zaterdag een prachtig “Knalfuifje” hadden georganiseerd voor de club, moest er zondag weer gehandbald worden. Toch wel nieuwsgierig of de meiden weer fris en fruitig waren kwam het publiek de zaal binnen. Onder het motto bij nacht de man bij dag de man stonden de dames nog nagenietend van het succesvolle feest op het veld. Als je als team zo’n avond organiseert en de Vriendschap weet vol te krijgen, sta je ook als team op het veld. En dat konden we merken. VZV kwam snel uit de startblokken en maakte de 0-1. Dat ging even te makkelijk. Dat vonden de meiden ook. Ze bogen deze achterstand dan ook snel en gemakkelijk om naar een 10-1 voorsprong.

Na de rust ging de gashendel helemaal open en ging het Hollandia T voor de wind. Ondanks de vele ballen op de lat en de paal wisten de meiden met een mooie 32-14 de wedstrijd af te sluiten.

 

Ondanks het blessureleed gaat het goed met dames 1. Nog geen verloren wedstrijd in de zaal maakt dat we aan kop staan. Hugo Girls hijgt in onze nek en er moet nog veel gebeuren dit seizoen. Maar met deze mentaliteit kan het promotie doel behaald worden.

 

Positief dames 1

6-10-2019 .Na onze goede start van dit buitenseizoen liepen we in de wedstrijd tegen Valken tegen nieuwe blessures aan. Meet nog 2 verlate vakantiegangers,missen we gedurende 2 weken totaal 6 speelsters. We wisten daardoor dat het zwaar zou worden komende wedstrijden.

Tegen Victoria O weet je dat je goed en geconcentreerd moet spelen. De dekking stond goed we streden voor elke meter, Als je zelf de bal er niet gooit en met een ruime achterstand de rust in gaat, weet je dat het lastig gaat worden. De eerste 10 minuten van de tweede helft verliepen goed en we kwamen even dichtbij. Maar Victoria O was gewoon beter en we verloren met 15 - 22.

In de training benadrukt hoe we de komende wedstrijden gaan spelen en trainen om het gemis van de afwezige speelsters op te vangen. Zaterdag stond een oefenwedstrijd tegen DSOV op het programma, waar we verder zouden gaan met het aanvalspel. Dit werd goed opgepakt en hier kunnen we verder op borduren en vertrouwen uit tanken.

Gelukkig waren we zondag vrij, wat was het weer slecht. Dinsdag moest het gebeuren tegen DTS '48 die wedstrijd was het nog veel slechter dan het weekend. Dit was geen regen maar complete hoosbuien en alles wat erbij hoorde. Dat beide ploegen nog redelijk speelden in de eerste helft mag een wonder zijn. DTS won uiteindelijk de loterij met 21 – 17. Jammer voor de punten maar er is gestreden tot de laatste minuut. Wij bedanken ons publiek dat ondanks het slechte weer nog mee kwam om ons te steunen.

Twee trainingen verder, waarin de focus lag op ons aanvalspel, mochten we aantreden tegen Meteroor. Weer werden er hoosbuien voorspeld maar we hadden een LIEF bestuur en een tegenstander die ook wel droog wilde spelen. Dus werd voor die dag voor alle teams van Hollandia T de zaal gehuurd. Bestuur namens alle teams dank! Vorig jaar hadden we twee keer verloren van Meteoor. In het komende zaalseizoen is Meteoor een concurrent die gaat voor de bovenste plekken. We hebben veel vertrouwen in ons spel na de vorige trainingen en wedstrijden. De gehele eerste helft ging gelijk op er werd  in een hoog tempo gespeeld. De laatste 5 minuten van de eerste helft liepen we opeens snel uit en gingen we rusten met toch wel een ruime voorsprong. De tweede helft bleef een leuke wedstrijd met een hoog tempo en twee ploegen die graag wilden handballen dat leverde slordige momenten op en daardoor ook weer mooie momenten. De gehele wedstrijd was fair maar we kwamen niet meer in de problemen, de laatste 5 minuten werden we erg slordig en gemakzuchtig dat is wel een punt van aandacht voor de komende weken.

Rest mij nog te zeggen dat het missen van zoveel speelsters een positief effect heeft. De veelzijdigheid van deze ploeg is heel fijn. Iedereen kan op meerdere posities spelen wat toch fijn is om te weten. Vanaf nu keren de vakantiegangers en geblesseerden weer stuk voor stuk terug. Dus op naar een mooi seizoen!

 

Goede start dames 1

SV Valken  17 - 19   Hollandia T

Het nieuwe seizoen is ondertussen al een maand onderweg en in die maand hebben we de burencup gespeeld in Heerhugowaard, de eerste wedstrijd gewonnen van con-zelo met 17 - 23 en gewonnen van Lacom '91 met 20 - 19.

Deze zondag waren we voor het eerst compleet met het team. Nadat José eerder al haar debuut maakte, was het dit keer de beurt aan Ilona. Het is fijn om de nieuwe meiden te verwelkomen, zeker omdat we Leonie en Pauline voorlopig nog moeten missen.

Vandaag staat Valken op het programma. We kennen Valken nog goed van vorig jaar. Het is altijd een leuke ploeg om tegen te spelen. Met het nodige vertrouwen gingen we naar Hem toe. Bij aankomst zagen we een bekende speelster van VVW in Valken teneu. Dit was wel even schrikken. We wisten gelijk dat we op scherp moesten staan.

De gehele eerste helft staat de dekking goed, in de 4de fase geven we maar 2 treffers weg door slordig aanval spel geven we wel breaks weg. Daar tegen stond ook de dekking van Valken goed hun blok en keeper haalde veel afstand schoten eruit waardoor we moesten doorbreken in de dekking. Dat is niet eenvoudig tegen deze tegenstander dat mag duidelijk zijn. Na een kwartier spelen stonden we 6-2 voor. Valken knokte zich terug en wij vonden het net niet meer in het laatste gedeelte. Daardoor gingen we rusten met een 8-7 achterstand. In de rust besproken dat we het aanvalspel moesten veranderen en de dekking moesten volhouden want maar 8 tegentreffers in 1 helft is gewoon goed. Meteen de eerste aanval scoren we gelijk. Sterker de eerste minuut leveren 3 doelpunten op. Na 10 minuten stond het 11-10 in het voordeel van Valken toen het noodlot toesloeg voor Ilona, ze viel geblesseerd uit we hopen op een snel herstel. Valken liep daarna uit naar 14 - 11 waarna wij er 6 op rij maakte en het 14 - 17 in ons voordeel was. Het werd nog even spannend bij 17 -18 waarna wij er nog snel 1 ingooiden en de eindstand 17 -19 was. in de kleedkamer kreeg Bregje last van haar pols van haar laatste val. Wat blijkt ze heeft een gebroken middenhandsbeentje. Conclusie blij met het resultaat maar de ziekenboeg stroomt voller en voller.

Volgende week spelen we tegen de medekoploper Victoria O op ons eigen complex.