Home » Teams » F2 » Verslag

Even wenen voor Hollandia T F2

Hollandia T F2 – DES F1

Afgelopen zaterdag moest F2 hun laatste binnen wedstrijd spelen.

Maar voordat ik over de wedstrijd ga vertellen wil ik eerst iets over het jongste team van de vereniging vertellen.

F2  bestaat uit de volgende 6 meiden: Maren, Dana, Gwen, Fienna, Fiep en Femke. De eerste vier zijn in januari begonnen met wedstrijden spelen en Femke en Fiep hebben het eerste half jaar bij F1 meegedaan.

Tijdens de eerste wedstrijd was het goed te zien dat het nog erg wennen was om een echte wedstrijd te spelen. Ineens staan er vreemde meiden en soms ook jongens tegenover je die vaak al een jaartje ouder zijn en meestal beter kunnen handballen.

In de wedstrijden daarna is het team flink gegroeid er wordt steeds beter overgespeeld, naar elkaar gekeken en verdedigd. En op deze manier hebben we al een wedstrijd gelijk gespeeld en zelf eentje gewonnen.

En nu naar de wedstrijd van zaterdag. Eigenlijk zouden we deze wedstrijd op 2 maart spelen maar DES had toen niet genoeg spelers, daarom werd de wedstrijd naar 30 maart verplaatst.

Bij binnenkomst van de zaal viel het gelijk op dat de tegenstander twee grote jongens in het team had en dat was voor de meeste meiden wel even slikken. Vorige week hadden we ook tegen een team gespeeld met een meisje dat al heel goed de bal kon onderscheppen en op doel gooien en dat was niet echt leuk om tegen te spelen.

Tijdens de wedstrijd bleek inderdaad dat die twee jongens de wedstrijd maakten en daarom hebben we afgesproken dat ze de hele tijd in de gaten gehouden moesten worden. Het was nog wel lastig om echt mandekking te geven aan iemand die 1 of soms zelfs twee koppen groter is maar wat ging het goed. Door het goede verdedigen en het goede samenspel tijdens de aanvallen hebben we uiteindelijk maar met vier punten verschil verloren.

Wat was het een goede wedstrijd en wat goed om te zien hoe iedereen gegroeid is in 3 maanden. Iedereen durft op doel te gooien en er wordt niemand overgeslagen. Het ging zelfs zo goed dat het publiek aan het eind van de wedstrijd een extra applaus gaf.

Maar het mooiste vond ik het dat alle spelers het er mee eens waren dat ze een hele goede wedstrijd gespeeld hadden ondanks het verlies. Dus zelfs een verloren wedstrijd kan als een overwinning voelen.