Home » Teams » A 1 » Verslag

Werklust word beloont voor A1

Lacom'91 A1       23 - 25      Hollandia T A1

De vorige wedstrijd werd 17 -28 in het voordeel van Lacom'91. Lacom is de huidige koploper en had maar 1 keer verloren. Onze trainer zou vandaag Marja helpen met de coaching. We hadden een goede trainingsweek achter de rug.

We wisten waar de kracht van Lacom zat en hebben daar ons tactische plan op gemaakt. Het lukt de meiden steeds beter om de dekking goed te spelen en hierdoor 1 persoon over te houden in de dekking. Ook in deze wedstrijd werd deze taak goed uitgevoerd. Het werd een spannende eerste helft waar Lacom eigenlijk continu een 1 à 2 doelpunten voorsprong had. De samenwerking tussen de coaches ging goed en er werd op dezelfde manier tips gegeven. In de rust duidelijk de afspraken herhaald en wat dingen aangepast waar dat nodig was. Lacom begon scherp en stond in de vierde fase net anders daardoor konden wij niet goed meer reageren in de dekking. Na 5 minuten hebben we de dekking offensiever gezet zodat evengoed hetzelfde spel kon worden gespeeld in de dekking. De meiden pakte dit goed op en kregen het heft in handen. We kwamen gelijk en pakten de voorsprong die we geleidelijk uitbouwden tot 24 -18. De laatste 5 minuten waren heel slordig en bijna kon Lacom nog langs zij komen. Maar gelukkig wisten we dat te voorkomen! Meiden wat een goede wedstrijd! We hebben 55 minuten geconcentreerd gespeeld. Iedereen in het team heeft zijn doelpunten gemaakt. In de 2 de fase kwamen we, zeker in de eerste helft, continu aan met afgesproken looplijnen. De systemen liepen goed. Overall een goede wedstrijd waar de stijgende lijn goed te zien is in het team. Mijn complimenten aan het hele team!

 

A1 laat publiek genieten

25-11-2018.Nadat we Dames 1 in een hele spannende wedstrijd in de laatste minuut de winst hadden zien pakken, moesten wij het veld op tegen de koploper in onze poule Valken.

 

Gewapend  met 4 wissels, begonnen we aan de wedstrijd. Op het veld hadden we Valken al ontmoet. Toen moesten we een forse nederlaag incasseren. Met duidelijke afspraken starten we de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd er door het hele team hard gewerkt. Maar Valken was goed en dat lieten ze zien. In de begin fase van de wedstrijd kregen wij verdedigend geen grip op de tegenstander waardoor zij het voortouw namen. Scorend liep het bij ons wel goed waardoor we in het spoor bleven. Doordat het in de loop van de eerste helft verdedigend beter ging, konden we aansluiten en gingen we slechts met één punt achterstand rusten.

Na rust was Hollandia T de betere partij. Valken had moeite met het tempo. Hierdoor kwam Hollandia T langszij en wist zelfs een voorsprong te realiseren van 3 punten. Maar Valken gaf zich niet gewonnen en vocht terug. Zij wisten de aansluitende treffer te maken en even dachten we dat we ondanks ons goede spel toch nog zouden kunnen verliezen. Met nog een paar minuten op de klok wist de coach de rust terug te brengen. Valken kwam niet meer door onze verdediging heen. Wij speelden een mooie aanval waarin de kans werd afgewacht en benut. Lekker! Alle hoop gevestigd op het voorkomen van een tegendoelpunt want ja als je dan toch voor staat wil je winnen. Dat ging goed. Nog één keer in de aanval. Deze werd afgerond met een prachtig doelpunt. Wat een mooie wedstrijd meiden!

 

Wilt u ook een keer genieten van onze meiden, kom ons dan aanmoedigen!

 

A1 kijkt terug op de eerste helft van het buitenseizoen

De meiden van de A1 zijn goed bezig! Met de nieuwe trainer, Jos Mienes, zijn de dames in augustus gestart met de training. Na ook nog een toernooi gedraaid te hebben, was het tijd voor de veldcompetitie. Ze treden aan in een poule met sterke tegenstanders. We verwachtten op voorhand dus mooie wedstrijden maar ook wel zwaar voor onze eerste jaar A’s.  Maar het is een enthousiaste groep meiden waar echt nog groei mogelijkheden in zitten. Een mooie uitdaging dus. De start was goed. Nadat de meiden op zaterdag met z’n allen gezellig in het AHOJ kermis hadden gevierd, stonden ze zondagochtend voltallig op het veld. Bij nacht de man bij dag de man was het motto. Ze stonden hun mannetje. In een bij aanvang gelijk op gaande strijd wisten ze in de 2e helft HVS te verslaan. Zo, de eerste punten zaten in de tas. Vervolgens volgden de sterkere teams. Waarbij SV de Valken met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Deze wedstrijd moesten ook wij gewonnen geven. Tegen S.C. Dynamo wisten we goed tegenstand te bieden en bleef het tot het eind spannend. Helaas raakten hier wat speelsters geblesseerd van het veld en gingen de punten naar Dynamo. Toen Con Zelo, de burencup. De meiden waren er op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Dit mochten ze echt niet verliezen werd op voorhand gezegd. De missie is geslaagd. Maar het werd wel spannend. Con Zelo bood goede tegenstand en gaf niet op in een fase waarin wij verzuimden te scoren, wist Con Zelo de achterstand in te halen tot slechts een verschil van 2 punten. Als laatste SEW. Een tegenstander waarbij het kwartje twee kanten op kon vallen. We waren niet in ons beste doen en dan merk je dat je het op dit niveau zwaar krijgt. Elke fout wordt afgestraft. Het lukte ons niet om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Maar we hebben de schade beperkt gehouden en ook hier goede tegenstand geboden.

Een leerzame eerste helft van het veldseizoen. Nu op naar de zaal. Voor een deel komen we dezelfde teams tegen als op het veld maar ook ontmoeten we een aantal nieuwe tegenstanders.  Het wordt in de zaal ook weer hard werken voor de meiden. We gaan er wat moois van maken. Als u tijd en zin hebt, kom dan een keer bij ons kijken. Uw support wordt gewaardeerd.