Home » Nieuws » Jeugdnieuws

Spannende wedstrijd bij de jeugd

Con Zelo E1 – Hollandia T E1

Zondag 16 december mochten de meiden van E1 op bezoek bij Con Zelo E1. Con Zelois een sterke ploeg waar tijdens het buitenseizoen van werd verloren. De technische staf van de rood witte krijgers moesten daarom een goed strijdplan hebben om het de gastvrouwen uit het Waarland lastig te maken. We gingen zonder de door griep gevelde Valerie richting de nieuwe speelhal in ’t Veld.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de meiden scherp en hadden de tactiek goed in hun koppies. Lekker handballen, goed verdedigen en uiteraard ook het netje van de tegenstander laten bollen. De wedstrijd ging mooi gelijk op. Mooie goals werden er gemaakt door Romy, Fenna, Lola en Mieke. De doelpuntenmakers werden goed bediend door Tahnee, Noemi, en Frederique! De eerste helft stond Maren lekker te keepen! Het spel ging gelijk op en bij een ruststand van 11-8 in het voordeel van Con Zelo werden nog even de laatste puntjes besproken.

Ook in de 2e helft kreeg het in grote getale gekomen publiek weer een mooi potje handbal te zien. Langzaam kwamen de meiden van Hollandia T dichter bij Con Zelo. Noëmi stond de 2e helft op doel en bleek een ware plaaggeest voor de aanvallers van Con Zelo. De ene na de andere bal werd uit het doel gehouden en tijdens de snelle tegenaanvallen wisten de meiden het doelgoed te vinden. Ook verdedigend bleven ze sterk spelen, waardoor de achterstand werd omgezet naar een verdiende voorsprong. Met nog een paar spannende minuten floot de scheidsrechter bij een stand van 17-18 in het voordeel van Hollandia T. Iedereen blij en na het nemen van de shoot outs en een lekkere warme douche in de nieuw ruikende kleedkamers keerden de meiden met de punten in de tas weer richting het mooie Tuitjenhorn. Top gedaan!!

 

Jeugd D1 in ongeslagen status

 

Wedstrijdverslag Hollandia T - JHC - 8 december

Na het eerste verliespunt vorige week zaterdag moest er dit weekend weer gewonnen worden om zicht te houden op een koppositie! Er moest gespeeld worden tegen het sterke JHC. Ook dit keer stond Joyce weer op doel en deed Lara gelukkig weer met ons mee! De opdracht was lekker fel verdedigen, snel eruit en goed "tikken" met elkaar. Maar vooral belangrijk, lachen en genieten! De coaches zagen direct dat er goed geluisterd was en de meiden elkaar goed konden vinden. Na fraaie goals van o.a. Maud, Tess, Suze en Floor en zeer goed verdedigend werk en mooi keeperswerk van Joyce gingen we de rust in met een 10 - 6 voorsprong. De tweede helft stond Sten "Wester" op doel. Onze vliegende keep stond zijn mannetje weer met een paar mooie reddingen. JHC kon het allemaal niet meer bijbenen en mede door goals van Sam, Lara en mooi goaltje van Loïs werd het een dik verdiende winst van 22-13!

 

Dit was de laatste wedstrijd dit jaar en rest alleen nog het 4 x 4 toernooi op 30 december. Dan starten onze meiden weer op zondag 6 januari tegen de koploper H.V.S.

Groeten van de D1

 

 

Sint en Pieten bingo groot succes.

Wat een geweldige middag hebben de kinderen gehad.

Eerst een uur lekker trainen en daar sloten uit het niets 2 Pieten aan.

Na het trainen ging de bingo van start en viel er voor iedereen een prijsje te winnen.  

Een cadeautje van de goed heiligman, dat werd uitgereikt door 2 gedreven,fanatieke sportieve Pieten.  

A1 laat publiek genieten

25-11-2018.Nadat we Dames 1 in een hele spannende wedstrijd in de laatste minuut de winst hadden zien pakken, moesten wij het veld op tegen de koploper in onze poule Valken.

 

Gewapend  met 4 wissels, begonnen we aan de wedstrijd. Op het veld hadden we Valken al ontmoet. Toen moesten we een forse nederlaag incasseren. Met duidelijke afspraken starten we de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd er door het hele team hard gewerkt. Maar Valken was goed en dat lieten ze zien. In de begin fase van de wedstrijd kregen wij verdedigend geen grip op de tegenstander waardoor zij het voortouw namen. Scorend liep het bij ons wel goed waardoor we in het spoor bleven. Doordat het in de loop van de eerste helft verdedigend beter ging, konden we aansluiten en gingen we slechts met één punt achterstand rusten.

Na rust was Hollandia T de betere partij. Valken had moeite met het tempo. Hierdoor kwam Hollandia T langszij en wist zelfs een voorsprong te realiseren van 3 punten. Maar Valken gaf zich niet gewonnen en vocht terug. Zij wisten de aansluitende treffer te maken en even dachten we dat we ondanks ons goede spel toch nog zouden kunnen verliezen. Met nog een paar minuten op de klok wist de coach de rust terug te brengen. Valken kwam niet meer door onze verdediging heen. Wij speelden een mooie aanval waarin de kans werd afgewacht en benut. Lekker! Alle hoop gevestigd op het voorkomen van een tegendoelpunt want ja als je dan toch voor staat wil je winnen. Dat ging goed. Nog één keer in de aanval. Deze werd afgerond met een prachtig doelpunt. Wat een mooie wedstrijd meiden!

 

Wilt u ook een keer genieten van onze meiden, kom ons dan aanmoedigen!

 

B2 op volle kracht langs D.W.O.W.

11-11-2018: Zondagmorgen 11 uur verzamelen en dan gaan we op weg naar D.W.O.W. in Wieringerwerf, sporthal Zuiderzee. We spelen om 11.55 uur en we zijn vandaag niet het eerste en ook niet het laatste team van Hollandia T. dat hier aantreedt (5 teams!).

Met goede moed en veel zin wordt er begonnen aan de wedstrijd. We hebben 1 wissel dus iedereen moet op volle kracht. Er wordt lekker overgespeeld en de eerste doelpunten vallen voor ons. Iedereen is lekker bezig en in het verloop van de wedstrijd knallen wij ze er (bijna) allemaal in. We moeten wel bij de les blijven want D.W.O.W. heeft er niet veel tempo in zitten, dus moeten we waken dat we daar niet in mee gaan. Dat is helemaal goed gekomen. We gaan met een prachtige winst van 17-2 weer naar huis! Goede wedstrijd meiden en lekker dat er zoveel gescoord is. De rij-ouders en coach zijn trots op Cris, Fleur, Gwen, Lynn, Manon, Marique, Maud en Ruby!!

 

Amsonia bollen actie weer  een groot succes

De bollen actie van handbalvereniging Hollandia T was weer een groot succes.

Alle leden van Handbalvereniging Hollandia T waren ingezet voor de deze actie.

De inpakploeg ging op donderdag 18-10-2018 om  19.00 uur van start en om 20.15 uur waren alle zakken gevuld met de bloembollen van AMSONIA.

Tussen 20.00 en 20.30 uur werden zakken met bloembollen opgehaald door de ouders van onze jongste jeugd leden,  om deze  de  volgende dag te verkopen.

Als slagroom op de taart kregen we van  Martin Buter (AMSONIA)  100 zakken bloembollen extra cadeau .

Hiervoor veel dank.

Vrijdag ging de jeugd van Handbalvereniging Hollandia T de  zakken bloembollen van Amsonia verkopen en binnen 1,5 uur waren de alle zakken met Amsonia bloembollen verkocht.

Wij bedanken Martin Buter (AMSONIA) voor het beschikbaar stellen van de bloembollen en de 100 zakken extra, TOP TOP TOP

Ook aan alle leden die aan deze actie hebben mee hebben gedaan.

 

 

Mark Hooglugt Timmerwerken sponsor E1

Met dank aan Mark Hooglucht Timmerwerken staan de meiden van de E1 weer spik en span op het veld. Wij wensen de  meiden veel handbalplezier in de nieuwe tenues.

Mark en Wilma bedankt voor de sponsoring!

A1 kijkt terug op de eerste helft van het buitenseizoen

De meiden van de A1 zijn goed bezig! Met de nieuwe trainer, Jos Mienes, zijn de dames in augustus gestart met de training. Na ook nog een toernooi gedraaid te hebben, was het tijd voor de veldcompetitie. Ze treden aan in een poule met sterke tegenstanders. We verwachtten op voorhand dus mooie wedstrijden maar ook wel zwaar voor onze eerste jaar A’s.  Maar het is een enthousiaste groep meiden waar echt nog groei mogelijkheden in zitten. Een mooie uitdaging dus. De start was goed. Nadat de meiden op zaterdag met z’n allen gezellig in het AHOJ kermis hadden gevierd, stonden ze zondagochtend voltallig op het veld. Bij nacht de man bij dag de man was het motto. Ze stonden hun mannetje. In een bij aanvang gelijk op gaande strijd wisten ze in de 2e helft HVS te verslaan. Zo, de eerste punten zaten in de tas. Vervolgens volgden de sterkere teams. Waarbij SV de Valken met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Deze wedstrijd moesten ook wij gewonnen geven. Tegen S.C. Dynamo wisten we goed tegenstand te bieden en bleef het tot het eind spannend. Helaas raakten hier wat speelsters geblesseerd van het veld en gingen de punten naar Dynamo. Toen Con Zelo, de burencup. De meiden waren er op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Dit mochten ze echt niet verliezen werd op voorhand gezegd. De missie is geslaagd. Maar het werd wel spannend. Con Zelo bood goede tegenstand en gaf niet op in een fase waarin wij verzuimden te scoren, wist Con Zelo de achterstand in te halen tot slechts een verschil van 2 punten. Als laatste SEW. Een tegenstander waarbij het kwartje twee kanten op kon vallen. We waren niet in ons beste doen en dan merk je dat je het op dit niveau zwaar krijgt. Elke fout wordt afgestraft. Het lukte ons niet om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Maar we hebben de schade beperkt gehouden en ook hier goede tegenstand geboden.

Een leerzame eerste helft van het veldseizoen. Nu op naar de zaal. Voor een deel komen we dezelfde teams tegen als op het veld maar ook ontmoeten we een aantal nieuwe tegenstanders.  Het wordt in de zaal ook weer hard werken voor de meiden. We gaan er wat moois van maken. Als u tijd en zin hebt, kom dan een keer bij ons kijken. Uw support wordt gewaardeerd.