Home » Nieuws

B2 op volle kracht langs D.W.O.W.

11-11-2018: Zondagmorgen 11 uur verzamelen en dan gaan we op weg naar D.W.O.W. in Wieringerwerf, sporthal Zuiderzee. We spelen om 11.55 uur en we zijn vandaag niet het eerste en ook niet het laatste team van Hollandia T. dat hier aantreedt (5 teams!).

Met goede moed en veel zin wordt er begonnen aan de wedstrijd. We hebben 1 wissel dus iedereen moet op volle kracht. Er wordt lekker overgespeeld en de eerste doelpunten vallen voor ons. Iedereen is lekker bezig en in het verloop van de wedstrijd knallen wij ze er (bijna) allemaal in. We moeten wel bij de les blijven want D.W.O.W. heeft er niet veel tempo in zitten, dus moeten we waken dat we daar niet in mee gaan. Dat is helemaal goed gekomen. We gaan met een prachtige winst van 17-2 weer naar huis! Goede wedstrijd meiden en lekker dat er zoveel gescoord is. De rij-ouders en coach zijn trots op Cris, Fleur, Gwen, Lynn, Manon, Marique, Maud en Ruby!!

 

Claudia Blokdijk Erelid van Hollandia T

Claudia Blokdijk werd tijdens de A.L.V. verrast. Zij is benoemd tot erelid van Handbalvereniging Hollandia T. Na de toelichting op de financiën dacht Claudia rustig te kunnen gaan zitten. Voordat zij zat, werd ze door de voorzitter gevraagd weer naar voren te komen. Tegelijkertijd kwam Rick samen met zoon Roy binnen wandelen. Iris die met haar team ook aanwezig was op de vergadering sloot zich aan bij de rest van de familie. Er volgde een mooie speech over de wijze waarop Claudia alle ballen hoog houdt. Zowel in het gezin, het bedrijf, als supporter bij haar kinderen en als penningmeester bij de handbal. Chapeau! Met een grote bos Bloemen en een oorkonde straalde de familie Blokdijk van trots. Jim en Fleur ontbreken op de foto. Zij schoven wat later aan omdat er eerst nog gewerkt en getraind moest worden.

 

A.L.V. Hollandia T goed bezocht

Algemene leden vergadering  Handbalvereniging Hollandia T goed bezocht.

De vergadering was strak gepland en paste precies tussen de trainingen door. Stipt om 19.30 uur opende voorzitter Michel Blokdijk de vergadering en heette iedereen van harte welkom.

Naast het vaststellen van de notulen en het financiële gedeelte een terugblik over het afgelopen seizoen. De vereniging heeft twee nieuwe scheidsrechters Marike Zwart en Britt Blokdijk. Ook waren er mooie kampioenschappen voor de E1 en de C1 op het veld en de B1 en de C1 in de zaal. Verder hadden we te maken met een trainerswissel. We moesten onverwacht wat uren opvullen. Wat trots zijn we op de meiden die op dat moment opstonden om met elkaar  de gaten op te vullen. Claudia Blokdijk geeft een toelichting op de financiën en bedankt de evenementen- commissie. Een belangrijke groep die binnen de vereniging vele acties organiseert met als doel de financiën gezond te houden en daarmee de contributie betaalbaar. Een aantal commissie leden treden af en worden bedankt door het bestuur voor alle uren die zij in onze vereniging hebben gestopt. Dan is het tijd voor de vooruitblik. Deze wordt door David v.d Welle gedaan. Hij pakt terug op de avond in juni waar we met een grote groep leden en vrijwilligers hebben gebrainstormd over de toekomst van onze verenging. Er zijn drie pijlers die de basis vormen van onze missie en visie: Plezier, Kwaliteit en Betrokkenheid. Komende periode wordt dit verder uitgewerkt. We hebben sinds juni natuurlijk niet stil gezeten en de eerste acties zijn al in uitvoering. Tot slot bedankte Michel alle coaches,trainers,ouders en vooral sponsoren.

Dames 1 bedankt het bestuur en de begeleiding en heeft een belangrijke mededeling. Op zaterdag 5 januari 2019 wordt het Knalfeest georganiseerd in Café de Vriendschap. Iedereen is welkom er is muziek voor jong en oud. De opbrengst is voor onze vereniging.

 

Marike en Britt gefeliciteerd!

We hebben 2 toppers van scheidsrechters erbij, Marike Zwart en Britt Blokdijk mochten examen doen voor hun officiële diploma!  Vandaar dat we deze daadkrachtige meiden nu in het zonnetje zetten. Marieke behaalde haar diploma in maart en Britt slaagde afgelopen week. Deze jonge dame had uitstel omdat ze in maart haar arm brak. De begeleiders Anita en Hennie zijn apetrots op deze meiden.

Het kan geen toeval zijn dat Britt juist op de eerste dag van de week van de scheidsrechter haar “examen”wedstrijd mocht fluiten. Een pot waarin het tot de laatste minuut spannend bleef. Dat vraagt dus opperste concentratie. Zeker in de laatste tien minuten waarin beide teams het uiterste eruit haalden om de winst naar zich toe te trekken moest er opgetreden worden. Consequent fluiten en gelijke monniken gelijke kappen maakte dat het een sportieve wedstrijd bleef.

Trots op onze scheidsrechters

We hebben een leuke club vrijwilligers die alle wedstrijden voor ons fluiten. Wij vragen van alle spelers en supporters hulp om er met elkaar voor te zorgen dat de scheidsrechters hun hobby met plezier kunnen blijven uitoefenen. Help elkaar om de monden dicht te houden. Ook langs de lijn. Wordt er gedrag vertoont dat niet past, durf elkaar dan aan te spreken. Wij begrijpen echt dat het in het heetst van de strijd soms lastig is maar dat is nog steeds geen reden om te fanatiek te reageren. En als u denkt dat het anders of beter kan, dan nemen wij u graag op in onze club van scheidsrechters. Wij faciliteren de opleiding en begeleiding. Extra hulp is altijd welkom! Wij zien u dan graag op het veld met de fluit in de hand.

“Houdt onze scheids in eer, anders hebben we er geen 1 meer.”

 

Week van de scheidsrechters

Traditioneel ene moment om even stil te staan bij de scheidsrechters. Tijdens de wedstrijden in deze week ontvangt de scheidsrechter een presentje namens Hollandia T. Wij doen dit bij zowel de uit als de thuis wedstrijd. Scheidsrechters Bedankt!

 

Algemene leden vergadering op Woensdag 7 november 2018  !!!!

Ons jaarlijkse A.L.V. word weer gehouden op woensdag 7 november 2018 in de kantine van de Harenkarspelhal. We vragen aan alle leden, ouders, supporters,ereleden en leden van verdiensten om aanwezig te zijn. Het gaat namelijk om uw club! Wij waarderen uw betrokkenheid en inzet voor onze vereniging en vinden het fijn als uw met ons meedenkt. In mei hebben we met een aantal van u gebrainstormd over zaken die u belangrijk vindt. De uitkomsten zijn under construction zoals we dat tegenwoordig noemen. Tijdens de A.L.V. krijgt u een korte update. We nemen voldoende ruimte om uw vragen te beantwoorden. Dit kan zowel tijdens het officiële gedeelte als daarna. Na de vergadering zullen dames 1 en A1 snel naar de zaal gaan om te trainen.

alv2018-5.png

 

A1 kijkt terug op de eerste helft van het buitenseizoen

De meiden van de A1 zijn goed bezig! Met de nieuwe trainer, Jos Mienes, zijn de dames in augustus gestart met de training. Na ook nog een toernooi gedraaid te hebben, was het tijd voor de veldcompetitie. Ze treden aan in een poule met sterke tegenstanders. We verwachtten op voorhand dus mooie wedstrijden maar ook wel zwaar voor onze eerste jaar A’s.  Maar het is een enthousiaste groep meiden waar echt nog groei mogelijkheden in zitten. Een mooie uitdaging dus. De start was goed. Nadat de meiden op zaterdag met z’n allen gezellig in het AHOJ kermis hadden gevierd, stonden ze zondagochtend voltallig op het veld. Bij nacht de man bij dag de man was het motto. Ze stonden hun mannetje. In een bij aanvang gelijk op gaande strijd wisten ze in de 2e helft HVS te verslaan. Zo, de eerste punten zaten in de tas. Vervolgens volgden de sterkere teams. Waarbij SV de Valken met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Deze wedstrijd moesten ook wij gewonnen geven. Tegen S.C. Dynamo wisten we goed tegenstand te bieden en bleef het tot het eind spannend. Helaas raakten hier wat speelsters geblesseerd van het veld en gingen de punten naar Dynamo. Toen Con Zelo, de burencup. De meiden waren er op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Dit mochten ze echt niet verliezen werd op voorhand gezegd. De missie is geslaagd. Maar het werd wel spannend. Con Zelo bood goede tegenstand en gaf niet op in een fase waarin wij verzuimden te scoren, wist Con Zelo de achterstand in te halen tot slechts een verschil van 2 punten. Als laatste SEW. Een tegenstander waarbij het kwartje twee kanten op kon vallen. We waren niet in ons beste doen en dan merk je dat je het op dit niveau zwaar krijgt. Elke fout wordt afgestraft. Het lukte ons niet om de wedstrijd naar ons toe te trekken. 

Maar we hebben de schade beperkt gehouden en ook hier goede tegenstand geboden.

Een leerzame eerste helft van het veldseizoen. Nu op naar de zaal. Voor een deel komen we dezelfde teams tegen als op het veld maar ook ontmoeten we een aantal nieuwe tegenstanders.  Het wordt in de zaal ook weer hard werken voor de meiden. We gaan er wat moois van maken. Als u tijd en zin hebt, kom dan een keer bij ons kijken. Uw support wordt gewaardeerd.