Home » Nieuws

Eindstand zaalcompetities:

Teams

Stand

Teams

stand

Dames 1

10e  (gedegradeerd naar de 2e klasse)

Jeugd D1

1e

Dames Rec 1

2e

Jeugd D2

9e

Dames Rec 2

2e

Jeugd E1

4e

Jeugd A1

4e

Jeugd E2

9e

Jeugd B1

6e

Jeugd F1

5e

Jeugd B2

2e

Jeugd F2

9e

Jeugd C1

 

2e

 

 

Jeugd D1 zaal kampioen 2018 / 2019 !

De eerste zaal kampioen is een feit. Hollandia T jeugd D1 won tegen J.H.C. met 12-24.

Van harte gefeliciteerd namens het bestuur

 

WELKOM bij Handbalvereniging Hollandia T.
Wij staan voor Passie, Snelheid, Teamwork, Scoren en vooral Plezier hebben met elkaar.

 

Bloemrijk Schagen groot succes

Het was een gezellige en fleurige boel in het Makado Centrum in Schagen. Bloemrijk Schagen trok veel bezoekers die allemaal een mooie bos tulpen mochten ontvangen. Het was weer een eer om voor Bloemrijk Schagen de tulpen uit te delen.

We bedanken het team dat bloemrijk Schagen organiseert, de sponsoren, en de (stage)vrijwilligers van Handbalvereniging Hollandia T.

 

DSC00659-3.jpg

DSC00661-3.jpg
DSC00662-3.jpg
DSC00665-3.jpg
DSC00670-2.jpg
DSC00683-2.jpg

Handbalvereniging Hollandia T erkent leerbedrijf geworden!

Handbalvereniging Hollandia T is een erkend leerbedrijf geworden voor MBO studenten. Wij bieden stageplekken aan studenten en scholieren. We hebben een gevarieerd programma waaruit we in overleg met jou een keuze maken zodat de stage bijdraagt aan jouw leerdoelen.  We bieden de mogelijkheid om trainingen te begeleiden en wedstrijden te fluiten. Ook zijn er mogelijkheden om je bijdrage te leveren aan acties die worden ontwikkeld om de vereniging financieel gezond te houden of andere clubactiviteiten te ondersteunen.

Pak je kans en loop stage bij Handbalvereniging Hollandia T.

 

 

Handbal Hollandia T Knalfeest succesvol

Na alle feesten rondom kerst en oud en nieuw was er op 5 januari het Knalfeest georganiseerd door Dames 1 van Hollandia T. De meiden hadden samen met uitbater Ronald Dekker van de Vriendschap een mooi programma opgesteld met muziek voor jong en oud. De dames hadden hun netwerk aangeboord en het feest flink gepromoot. Hun enthousiasme was aanstekelijk zo is gebleken. De Vriendschap stond vol! Het feest duurde tot in de kleine uurtjes.

Meiden onwijs bedankt voor de organisatie. De Vriendschap bedankt voor de sponsoring!

 

 

Van Blanckendaell park schenkt aan alle teams van Handbalvereniging Hollandia T handbal(bal) tassen.

Wij als Handbalvereniging Hollandia T zijn zeer dankbaar voor het beschikbaarstellingen van de handbal(bal)tassen.Op de foto ziet u de jeugd en dames samen met sponsor Mark en Wilma (van Blanckendaell Park).

 
 

Hollandia T rouwt om Carla Perrin

2-12-2018.Helaas kregen we dit weekend slecht nieuws binnen.

Oud keepster van Hollandia T is helaas plotseling op jonge leeftijd (51) overleden afgelopen weekend.

We gaan een gedreven, vrolijk, optimistisch persoon verliezen.

Wij als Handbalvereniging Hollandia T wil bij deze Cynthia  en de naaste familie  heel veel sterkte toewensen met het verlies van Carla.

Aankomend weekend willen wij als Handbalvereniging Hollandia T bij iedere wedstrijd die gespeeld word een minuut stilte in acht nemen. Ter nagedachtenis van Carla.

 

 

 

 

A1 laat publiek genieten

 

25-11-2018.Nadat we Dames 1 in een hele spannende wedstrijd in de laatste minuut de winst hadden zien pakken, moesten wij het veld op tegen de koploper in onze poule Valken.

Gewapend  met 4 wissels, begonnen we aan de wedstrijd. Op het veld hadden we Valken al ontmoet. Toen moesten we een forse nederlaag incasseren. Met duidelijke afspraken starten we de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd er door het hele team hard gewerkt. Maar Valken was goed en dat lieten ze zien. In de begin fase van de wedstrijd kregen wij verdedigend geen grip op de tegenstander waardoor zij het voortouw namen. Scorend liep het bij ons wel goed waardoor we in het spoor bleven. Doordat het in de loop van de eerste helft verdedigend beter ging, konden we aansluiten en gingen we slechts met één punt achterstand rusten.

Na rust was Hollandia T de betere partij. Valken had moeite met het tempo. Hierdoor kwam Hollandia T langszij en wist zelfs een voorsprong te realiseren van 3 punten. Maar Valken gaf zich niet gewonnen en vocht terug. Zij wisten de aansluitende treffer te maken en even dachten we dat we ondanks ons goede spel toch nog zouden kunnen verliezen. Met nog een paar minuten op de klok wist de coach de rust terug te brengen. Valken kwam niet meer door onze verdediging heen. Wij speelden een mooie aanval waarin de kans werd afgewacht en benut. Lekker! Alle hoop gevestigd op het voorkomen van een tegendoelpunt want ja als je dan toch voor staat wil je winnen. Dat ging goed. Nog één keer in de aanval. Deze werd afgerond met een prachtig doelpunt. Wat een mooie wedstrijd meiden!

 

Wilt u ook een keer genieten van onze meiden, kom ons dan aanmoedigen!

 

 

B2 op volle kracht langs D.W.O.W.

11-11-2018: Zondagmorgen 11 uur verzamelen en dan gaan we op weg naar D.W.O.W. in Wieringerwerf, sporthal Zuiderzee. We spelen om 11.55 uur en we zijn vandaag niet het eerste en ook niet het laatste team van Hollandia T. dat hier aantreedt (5 teams!).

Met goede moed en veel zin wordt er begonnen aan de wedstrijd. We hebben 1 wissel dus iedereen moet op volle kracht. Er wordt lekker overgespeeld en de eerste doelpunten vallen voor ons. Iedereen is lekker bezig en in het verloop van de wedstrijd knallen wij ze er (bijna) allemaal in. We moeten wel bij de les blijven want D.W.O.W. heeft er niet veel tempo in zitten, dus moeten we waken dat we daar niet in mee gaan. Dat is helemaal goed gekomen. We gaan met een prachtige winst van 17-2 weer naar huis! Goede wedstrijd meiden en lekker dat er zoveel gescoord is. De rij-ouders en coach zijn trots op Cris, Fleur, Gwen, Lynn, Manon, Marique, Maud en Ruby!!

 

Claudia Blokdijk Erelid van Hollandia T

Claudia Blokdijk werd tijdens de A.L.V. verrast. Zij is benoemd tot erelid van Handbalvereniging Hollandia T. Na de toelichting op de financiën dacht Claudia rustig te kunnen gaan zitten. Voordat zij zat, werd ze door de voorzitter gevraagd weer naar voren te komen. Tegelijkertijd kwam Rick samen met zoon Roy binnen wandelen. Iris die met haar team ook aanwezig was op de vergadering sloot zich aan bij de rest van de familie. Er volgde een mooie speech over de wijze waarop Claudia alle ballen hoog houdt. Zowel in het gezin, het bedrijf, als supporter bij haar kinderen en als penningmeester bij de handbal. Chapeau! Met een grote bos Bloemen en een oorkonde straalde de familie Blokdijk van trots. Jim en Fleur ontbreken op de foto. Zij schoven wat later aan omdat er eerst nog gewerkt en getraind moest worden.

 

A.L.V. Hollandia T goed bezocht

Algemene leden vergadering  Handbalvereniging Hollandia T goed bezocht.

De vergadering was strak gepland en paste precies tussen de trainingen door. Stipt om 19.30 uur opende voorzitter Michel Blokdijk de vergadering en heette iedereen van harte welkom.

Naast het vaststellen van de notulen en het financiële gedeelte een terugblik over het afgelopen seizoen. De vereniging heeft twee nieuwe scheidsrechters Marike Zwart en Britt Blokdijk. Ook waren er mooie kampioenschappen voor de E1 en de C1 op het veld en de B1 en de C1 in de zaal. Verder hadden we te maken met een trainerswissel. We moesten onverwacht wat uren opvullen. Wat trots zijn we op de meiden die op dat moment opstonden om met elkaar  de gaten op te vullen. Claudia Blokdijk geeft een toelichting op de financiën en bedankt de evenementen- commissie. Een belangrijke groep die binnen de vereniging vele acties organiseert met als doel de financiën gezond te houden en daarmee de contributie betaalbaar. Een aantal commissie leden treden af en worden bedankt door het bestuur voor alle uren die zij in onze vereniging hebben gestopt. Dan is het tijd voor de vooruitblik. Deze wordt door David v.d Welle gedaan. Hij pakt terug op de avond in juni waar we met een grote groep leden en vrijwilligers hebben gebrainstormd over de toekomst van onze verenging. Er zijn drie pijlers die de basis vormen van onze missie en visie: Plezier, Kwaliteit en Betrokkenheid. Komende periode wordt dit verder uitgewerkt. We hebben sinds juni natuurlijk niet stil gezeten en de eerste acties zijn al in uitvoering. Tot slot bedankte Michel alle coaches,trainers,ouders en vooral sponsoren.

Dames 1 bedankt het bestuur en de begeleiding en heeft een belangrijke mededeling. Op zaterdag 5 januari 2019 wordt het Knalfeest georganiseerd in Café de Vriendschap. Iedereen is welkom er is muziek voor jong en oud. De opbrengst is voor onze vereniging.

 

Marike en Britt gefeliciteerd!

We hebben 2 toppers van scheidsrechters erbij, Marike Zwart en Britt Blokdijk mochten examen doen voor hun officiële diploma!  Vandaar dat we deze daadkrachtige meiden nu in het zonnetje zetten. Marieke behaalde haar diploma in maart en Britt slaagde afgelopen week. Deze jonge dame had uitstel omdat ze in maart haar arm brak. De begeleiders Anita en Hennie zijn apetrots op deze meiden.

Het kan geen toeval zijn dat Britt juist op de eerste dag van de week van de scheidsrechter haar “examen”wedstrijd mocht fluiten. Een pot waarin het tot de laatste minuut spannend bleef. Dat vraagt dus opperste concentratie. Zeker in de laatste tien minuten waarin beide teams het uiterste eruit haalden om de winst naar zich toe te trekken moest er opgetreden worden. Consequent fluiten en gelijke monniken gelijke kappen maakte dat het een sportieve wedstrijd bleef.

Trots op onze scheidsrechters

We hebben een leuke club vrijwilligers die alle wedstrijden voor ons fluiten. Wij vragen van alle spelers en supporters hulp om er met elkaar voor te zorgen dat de scheidsrechters hun hobby met plezier kunnen blijven uitoefenen. Help elkaar om de monden dicht te houden. Ook langs de lijn. Wordt er gedrag vertoont dat niet past, durf elkaar dan aan te spreken. Wij begrijpen echt dat het in het heetst van de strijd soms lastig is maar dat is nog steeds geen reden om te fanatiek te reageren. En als u denkt dat het anders of beter kan, dan nemen wij u graag op in onze club van scheidsrechters. Wij faciliteren de opleiding en begeleiding. Extra hulp is altijd welkom! Wij zien u dan graag op het veld met de fluit in de hand.

“Houdt onze scheids in eer, anders hebben we er geen 1 meer.”

 

Week van de scheidsrechters

Traditioneel ene moment om even stil te staan bij de scheidsrechters. Tijdens de wedstrijden in deze week ontvangt de scheidsrechter een presentje namens Hollandia T. Wij doen dit bij zowel de uit als de thuis wedstrijd. Scheidsrechters Bedankt!

 

Algemene leden vergadering op Woensdag 7 november 2018  !!!!

Ons jaarlijkse A.L.V. word weer gehouden op woensdag 7 november 2018 in de kantine van de Harenkarspelhal. We vragen aan alle leden, ouders, supporters,ereleden en leden van verdiensten om aanwezig te zijn. Het gaat namelijk om uw club! Wij waarderen uw betrokkenheid en inzet voor onze vereniging en vinden het fijn als uw met ons meedenkt. In mei hebben we met een aantal van u gebrainstormd over zaken die u belangrijk vindt. De uitkomsten zijn under construction zoals we dat tegenwoordig noemen. Tijdens de A.L.V. krijgt u een korte update. We nemen voldoende ruimte om uw vragen te beantwoorden. Dit kan zowel tijdens het officiële gedeelte als daarna. Na de vergadering zullen dames 1 en A1 snel naar de zaal gaan om te trainen.

alv2018-5.png

 

A1 kijkt terug op de eerste helft van het buitenseizoen

De meiden van de A1 zijn goed bezig! Met de nieuwe trainer, Jos Mienes, zijn de dames in augustus gestart met de training. Na ook nog een toernooi gedraaid te hebben, was het tijd voor de veldcompetitie. Ze treden aan in een poule met sterke tegenstanders. We verwachtten op voorhand dus mooie wedstrijden maar ook wel zwaar voor onze eerste jaar A’s.  Maar het is een enthousiaste groep meiden waar echt nog groei mogelijkheden in zitten. Een mooie uitdaging dus. De start was goed. Nadat de meiden op zaterdag met z’n allen gezellig in het AHOJ kermis hadden gevierd, stonden ze zondagochtend voltallig op het veld. Bij nacht de man bij dag de man was het motto. Ze stonden hun mannetje. In een bij aanvang gelijk op gaande strijd wisten ze in de 2e helft HVS te verslaan. Zo, de eerste punten zaten in de tas. Vervolgens volgden de sterkere teams. Waarbij SV de Valken met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Deze wedstrijd moesten ook wij gewonnen geven. Tegen S.C. Dynamo wisten we goed tegenstand te bieden en bleef het tot het eind spannend. Helaas raakten hier wat speelsters geblesseerd van het veld en gingen de punten naar Dynamo. Toen Con Zelo, de burencup. De meiden waren er op gebrand om deze wedstrijd te winnen. Dit mochten ze echt niet verliezen werd op voorhand gezegd. De missie is geslaagd. Maar het werd wel spannend. Con Zelo bood goede tegenstand en gaf niet op in een fase waarin wij verzuimden te scoren, wist Con Zelo de achterstand in te halen tot slechts een verschil van 2 punten. Als laatste SEW. Een tegenstander waarbij het kwartje twee kanten op kon vallen. We waren niet in ons beste doen en dan merk je dat je het op dit niveau zwaar krijgt. Elke fout wordt afgestraft. Het lukte ons niet om de wedstrijd naar ons toe te trekken. 

Maar we hebben de schade beperkt gehouden en ook hier goede tegenstand geboden.

Een leerzame eerste helft van het veldseizoen. Nu op naar de zaal. Voor een deel komen we dezelfde teams tegen als op het veld maar ook ontmoeten we een aantal nieuwe tegenstanders.  Het wordt in de zaal ook weer hard werken voor de meiden. We gaan er wat moois van maken. Als u tijd en zin hebt, kom dan een keer bij ons kijken. Uw support wordt gewaardeerd.