Home » Info/contact » Dirkshorn

Eerste handbal clinic voor Dirkshorner Jeugd

TUITJENHORN/DIRKSHORN – Vandaag kregen de gezamenlijke inspanningen van Dirkshorn en Hollandia T – de opbouw van een nieuwe handbalkern in Dirkshorn – een vervolg. De kleine 90 leerlingen van OBS De Meerkoet kregen een echte handbal clinic van trainer(sters) en de vrijwilligers van Hollandia T. De kinderen van De Regenboog komen ook nog een keer aan de beurt. 

Onder een heerlijk herfstzonnetje mochten de leerlingen allerlei handbal-gerelateerde spelletjes en oefeningen doen om van de mooie balsport te proeven. Er zijn al 7 kinderen uit Dirkshorn die echt zijn gaan handballen. Na vandaag zijn er weer anderen enthousiast. Hopelijk wordt hier de basis gelegd om Handbal Dirkshorn uit de as te laten verrijzen.

De samenwerking

Dirkshorn is van oudsher een echt handbaldorp. Het is jammer dat de handbalsport daar niet meer actief beoefend word. Na zorgvuldig overleg met het interim bestuur Dirkshorn gaat Hollandia T handballen in Dirkshorn weer mogelijk maken.

Handbal in Dirkshorn weer opbouwen. Hoe gaat dat?

Het is niet makkelijk om in deze tijd, met teruglopende subsidies, een vereniging opnieuw tot leven te brengen. Er is bijvoorbeeld een minimaal aantal jeugdleden om subsidie te krijgen. Daarnaast moet er voor elke leeftijdscategorie een team zijn waarin leden kunnen instromen. Het kost een aantal jaren om een basis op te bouwen van waaruit een volwaardige vereniging kan groeien. 

Hollandia T biedt het interim bestuur Dirkshorn hulp in de opbouwfase. In die fase worden handballers lid bij Hollandia T en stromen in bij bestaande teams. Als de mogelijkheid er is, vormen zij een zelfstandig team. Bij aanmelding van nieuwe leden kijken bestuur en trainers waar de nieuwe leden het beste tot hun recht komen. Hierbij wordt gekeken naar leeftijd, vriendinnen, talent én waar ze vandaan komen. 

De hoop is dat op termijn hopen voldoende leden uit Dirkshorn zich aanmelden, waardoor weer een zelfstandige vereniging in het dorp kan ontstaan. Hierover zijn met het interim bestuur Dirkshorn duidelijke afspraken gemaakt. De beslissing om zelfstandig te worden, is tegen die tijd over aan het interim bestuur en de leden uit Dirkshorn. In de tussenliggende periode houdt Hollandia T periodiek overleg met het interim bestuur.

Het handbalveld in Dirkshorn voldoet nog niet aan de vereisten om wedstrijden te spelen. Daarom wordt voor de competitie voorlopig gebruik gemaakt van de accommodatie in Tuitjenhorn. De kleedkamers en handbalmaterialen zijn wel aanwezig in Dirkshorn, waardoor er mogelijkheden zijn om het veld te gebruiken voor trainingen. 

Handbalvereniging Hollandia T

Handbalvereniging Hollandia T uit Tuitjenhorn is een gezonde en grote vereniging met betrokken leden. De vereniging heeft ruim 130 leden, waarvan ongeveer 20 F- jeugd leden. Die leden komen uit Tuitjenhorn, Burgerburg, Warmenhuizen, Dirkshorn, Schagen, Petten en St.Maarten. Plezier staat bij Hollandia T voorop. Vanuit een veilige omgeving, waarin met plezier wordt gewerkt, ontwikkelen kinderen zich en krijgt iedereen de ruimte om op een passend niveau te spelen.

Vragen stellen of lid worden

Iedereen die zich aanmeldt, mag in eerste instantie gratis meetrainen. Zo kun je zelf bepalen of handbal bij je past en of je het leuk vindt bij de vereniging. Als je lid wordt, ontvang je een presentje. Dus neem je vriend/vriendin mee en ga meedoen bij deze leuke balsport. Je kunt je aanmelden om mee te trainen bij Xandra Nagengast via xandranagengast@gmail.comHeeft u vragen of wilt u meer weten over Handbalvereniging Hollandia T, kijk dan www.handbal-hollandia-t.nl

Zie ook www.dirkshornbruist.nl

U kunt Hollandia T per mail bereiken op handbal-vereniging-hollandia-t@ziggo.

 

Nu echt van start in Dirkshorn!!!!!!

Voorzitter (Michel Blokdijk) Handbalvereniging Hollandia T begint met het voorwerk, het borstelen van het handbalveld. De lokale media heeft dit nieuws opgepikt. Ruud Ramler heeft in het NHD zelfs een halve pagina gewijd aan het plan om handbal in Dirkshorn weer nieuw leven in te blazen. Ruud bedankt!

 

Koppen van de regio bladen:

 

Noord Hollands Dagblad:

Handbal in de rebound.

 

Schagen 24.nl:

Gaat Dirkshorn weer handballen?

 

Schagen FM :

Hollandia T helpt Dirkshorn met handbalsport

TUITJENHORN - Handbalvereniging Hollandia T is gestart met een opmerkelijk project. Zij wil handbaldorp Dirkshorn helpen om weer terug op de kaart te komen. Het handbal in Dirkshorn is een stille dood gestorven. Het handbal wordt inmiddels niet meer actief beoefend in het dorp. Leden van de vereniging verkasten naar Hollandia T die daar uiteraard blij mee was. Om meer leden uit Dirkshorn te werven wilden zij promotionele actie voeren. Na contact met Stichting Dirkshorn Bruist ontstond een bijzonder project. Hollandia T gaat met een 3-jarig project proberen het handbal in het dorp terug te krijgen. Nieuwe aanwas vanuit Dirkshorn wordt ondergebracht bij een team dat past bij leeftijd en talent. Maar het streven is om de leden op den duur in een eigen Dirkshorn-team onder te brengen, zodat ook daar het handbal weer kan floreren.

 

NHD:

Herstart bij de buren.

nhdvrijdag.jpg

Binnenkort gaan we de scholen benaderen om een datum vast te stellen om een handbal clinic  te geven. Jullie horen het snel van ons.

Maar eerst de Vriendinnenmiddag!!!!!!!!

 

Komen jullie ook!!!!!!!

 

We zien jullie graag op  vrijdag 15 April!!!!!

 

Vriendinnen Middag