Home » Info / contact » Vertrouwens persoon

Vertrouwenscontactpersoon Hollandia T

 

Handbalvereniging Hollandia T wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen zich thuis voelt en waar de leden met plezier kunnen handballen. Iedereen wil graag op een normale manier behandelt  worden. Jij ook…….toch gebeurt het wel eens, dat dingen niet zo gaan, zoals jij graag wilt. Er kan dan een situatie ontstaan waarbij sprake is van ongewenst gedrag.

Ongewenst gedrag
Ongewenst gedrag is alle gedrag wat door de persoon in kwestie als ongewenst wordt ervaren. Dit betekent dat of iets ongewenst is door jou wordt bepaald. Soms is ongewenst gedrag heel duidelijk. Denk aan slaan of schelden. Soms is ongewenst gedrag minder duidelijk. De één kan iets opvatten als een grapje terwijl de ander dit als pesten ervaart.

 

Wat doe je bij ongewenst gedrag?

In eerste instantie bespreek je dit zelf met degene die ongewenst gedrag vertoont. Of als dat lastig is, ga je naar de leiders/trainers, je ouder(s) of een bestuurslid.

Als je dat moeilijk vindt, niet kunt of je je verhaal liever deelt met een onafhankelijk persoon,

kan je terecht bij een vertrouwenscontactpersoon.

 

Wat kan je van een vertrouwenscontactpersoon verwachten?

De vertrouwenscontactpersoon:

  • luistert naar je verhaal;
  • biedt de eerste ondersteuning;
  • geeft raad en verwijst door voor geschikte hulp.

 

De vertrouwenscontactpersoon handelt alleen op jouw verzoek. Voor alle stappen die de vertrouwenscontactpersoon onderneemt is jouw toestemming vereist. De vertrouwenscontactpersoon waarborgt altijd de vertrouwelijkheid en is verplicht tot geheimhouding.

 

Met vriendelijke groet,  

Xandra Nagengast

xandranagengast@gmail.com  

06 14946877