Home » Covid protocol

13 oktober 2020 NHV

Update nieuwe maatregelen Coronavirus

 

Op 13 oktober om 19:00 uur heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben gevolgen voor de sport en dus ook voor het handbal.

Het NHV heeft hierover nauw overleg met sportkoepel NOC*NSF en andere sportbonden. Wij hopen alle betrokkenen bij de handbalsport snel te kunnen voorzien van sport specifieke informatie.

Meer informatie
De nieuwe maatregelen vind je na de persconferentie op de site van de Rijksoverheid. Het nieuwe sportprotocol van NOC*NSF en de geactualiseerde NHV-lijst met veel gestelde vragen en antwoorden verschijnen woensdag of donderdag zo spoedig mogelijk op https://www.handbal.nl/update_coronavirus_en_handbal/ en https://www.handbal.nl/corona-en-competitie/.

 

 

Nieuwe maatregelen Corona
september 29, 2020
, Vereniging
Beste Handballers en toeschouwers,
Het kabinet stelt aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het Covid virus terug te dringen. Tijdens een landelijke persconferentie van maandag 28 september van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.
De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen. Enkele maatregelen zijn van invloed op onze vereniging en gelden dus vanaf vanavond 29 september 18:00 tot in elk geval 20 oktober 2020 18:00 mogen. Dit betreft het niet toelaten van publiek bij sportwedstrijden en het niet openen van sportkantines.
Er zijn geen toeschouwers aanwezig bij wedstrijden én ook niet bij trainingen.
Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dan niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Echter wij hanteren hiervoor een maximaal aantal aan chauffeurs van vier chauffeurs per team.
Als uw kind sport op onze eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dan niet blijven kijken.
Als je in de auto zit met mensen uit een ander huishouden dan dien je een mondkapje te dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.
Daarnaast willen wij u nog attenderen dat het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen houden en ons aan de basisregels blijven houden.
Binnen Handbalvereniging Hollandia T houden wij ons aan de coronamaatregelen van het rijk en van de handbalbond, zie hiervoor de volgende site: https://www.handbal.nl/protocol-corona-en-wedstrijden.
Wij zijn erg blij dat er weer gehandbald mag worden, maar wij hebben wel uw hulp erbij nodig om het gehele seizoen te mogen blijven handballen! Alvast bedankt voor uw medewerking!
Heb je verder vragen? Kijk dan op de site van Rijksoverheid, misschien staat de vraag hier bij:

 

Veelgestelde vragen over het coronavirus en sport
RIJKSOVERHEID.NL
Veel gestelde vragen over het coronavirus en sport
Op deze pagina leest u meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of aanwezig te zijn bij een sportevenement.

 

CORONAVIRUS EN HANDBAL 21 augustus 2020 NHV

Coronavirus en handbal

 

Klik hier voor de veel gestelde vragen over Corona en competitie. 
Klik hier voor het specifieke handbalprotocol Corona en wedstrijden.
Klik hier voor de veel gestelde vragen over Corona en scheidsrechters.

Klik hier voor de handreiking crowdmanagement. 

Kijk voor meer informatie over de maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus op de website van het RIVM

Update 18-8-2020 protocol verantwoord sporten

Per 1 juli is het kabinet voor Nederland van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gegaan. Deze stap is per 10 augustus weer enigszins aangescherpt. Naast de landelijke aanscherpingen is het nu ook mogelijk dat er regionaal dan wel per gemeente extra maatregelen worden opgelegd.

Het protocol verantwoord sporten is aangepast op de per 10 augustus geldende regels. Indien nieuwe maatregelen van het kabinet daartoe aanleiding geven, kunnen op een later moment opnieuw aanpassingen van het protocol plaatsvinden. Op de website vindt u steeds de meest actuele versie. Klik hier voor het protocol. 

Kijk voor meer informatie over de maatregelen in de strijd tegen het Coron