Home » Beker 2017 » Beker 2016

Dames 1 winnen net niet van Fiqas/Aalsmeer in landelijke bekerwedstrijd.

Dames 1 Hollandia T ( 1e klasse) verliezen in de allerlaatste seconden van FIQAS/ Aalsmeer ( 1e divisie ) met 19-20. De meiden hebben een wereld prestatie geleverd . Trotser als trots kunnen we niet zijn. En dan de pupillen van de week Liv en Rianne uit Dirkshorn ze hebben een geweldige avond gehad.

 

Jawel, voor de tweede keer oprij. Bekerkampioen!!!!!

Hier nog een keer alle foto's van de kampioenen.

gemaakt door: fotograaf Patrick Hogervorst

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Hollandia T dames 1: One team one dream!

Dames 1 wint de dubbel

 

Een triller van een wedstrijd stond ons te wachten. Dit seizoen kwamen we Westfriezen al eerder tegen. Eén keer wisten wij te winnen en de andere keer waren het Westfriezen die er met de winst vandoor gingen. Dat het spannend zou worden wisten we dus. Maar de meiden wilden zo graag winnen! Er is hard gewerkt om zover te komen. Anita Groot heeft samen met de meiden in de tweede helft van het seizoen de draad weer weten op te pakken. Wat een topper! Er is hard gewerkt. Ook werden er forse concessies gedaan om deze finale te kunnen spelen. Een aantal meiden hebben hun bezoek aan Pinkpop met een dag ingekort en zijn eerder thuis gekomen van een weekendje weg. Alles met als doel om de beker binnen te halen. Niet alleen voor hun zelf maar ook als dank aan Anita! Meiden wat super want we kunnen allemaal wel begrijpen dat dit geen makkelijk besluit was. Als aanvulling op de selectie werd Anita Stammes weer bereid gevonden om mee te gaan. Onwijs dat zij ook dit jaar weer deel wilde uitmaken van de selectie en maar goed ook want Eva was niet geheel fit. Eva baalde flink. Maar met een waardig vervanger erbij konden zij samen het keeperswerk verrichten. Nadat de dames 's morgens de B1 hadden aangemoedigd zijn ze met elkaar gaan lunchen ter voorbereiding op hun eigen wedstrijd. De sporthal zat vol. Hoe gaaf zoveel supporters die de moeite nemen om je aan te moedigen. FF later dan gepland startte de wedstrijd. Oei wat spannend. Gedurende de hele eerst helft is het verschil niet groter geweest dan 1 punt en helaas was het over het algemeen Westfriezen die ons steeds op achterstand wisten te zetten. Rust 8-8. Op naar de tweede helft. Na 20 minuten in de tweede helft was het 12-12. Jeetje wat spannend. Het verschil met de eerste helft was dat nu Hollandia T steeds Westfriezen op achterstand wist te zetten. Op een goed moment zelfs met 2 punten. Maar Westfriezen stond natuurlijk ook niet voor niets in de finale en bleef ook vechten. Dus werd het met nog twee of drie minuten te gaan weer gelijk 15-15. Aanval van Westfriezen, Hollandia T, Westfriezen en nog steeds gelijk. Op de klok nog een halve minuut met Hollandia T aan de bal. Amy werd gemangeld op de cirkel want Westfriezen wilde niet verliezen. Maar de overtreding was zo ernstig dat de scheidsrechters floten voor een penalty. Dit gebeurde in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Westfriezen bedankt. Amy had flink veel pijn en de penalty moest nog wel ff genomen worden. Wat deed Krista toen alle aandacht nog naar Amy ging? Ze ging alvast op de penalty stip staan. Zo van dit varkentje zal ik wel ff wassen. Oei wat dapper! Ze stond daar met overtuiging en lag de  druk bij de keeper van Westfriezen. Het fluitsignaal en YES hij zat. 15-16 voor Hollandia T. Meiden van harte met deze zwaar bevochten overwinning. Loon naar werken vooral samen werken! One team one dream dan haal je de dubbel! Lekker feestje vieren nu.

Dames1enB1.jpg 

Voorzitter Michel Blokdijk nog trotser op zijn Hollandia T

 

Begin januari had ik er niet op gerekend dat we op 12 juni 2 bekerfinales mochten spelen. Dus vakantie geboekt. Wat baalde ik dat ik niet bij de finales kon zijn. Gelukkig ben ik zondag 12 juni vanaf 8.00 uur s' ochtend door iedereen op de hoogte gehouden. Elk uur kwam er wel een berichtje of een foto. Op belangrijke momenten kwamen er veel berichten. Zo had ik in de laatste minuut van de Dames 1 live contact met Dion en heb ik de zaal uit zijn dak horen gaan toen Christa de aller aller belangrijkste penalty van de wedstrijd er koelbloedig in gooide. Wat een ontlading. En wat gaaf dat iedereen me door de dag heen heeft "bijgepraat". Het voelde voor mij heel bijzonder om op deze manier op afstand deze dag te volgen. Ik wil iedereen bedanken voor de berichten en foto's.

Jeugd b1:

Van de jeugd B1 is het een geweldige prestatie dat ze weer de bekerfinale hebben bereikt. Complimenten voor jullie! In de competitie hadden jullie het lastig maar jullie zijn echte beker killers. Gewoon de finale bereiken. Wie heeft het? Het nieuwe seizoen gaan we hard aan de slag. Iedereen weer een jaartje ouder en een jaartje meer ervaring. Ik durf te wedden dat jullie dan de kanjers zijn waar anderen teams tegen op gaan kijken. Meiden ik ben verschrikkelijk trots op jullie

Dames 1:

Ja, wat moet je daar van zeggen. GEWELDIG! Een team dat er staat voor elkaar. Ook de geblesseerde meiden hebben elke wedstrijd weer het team mentaal gesteund en bijgedragen aan het vertrouwen dat weer gegroeid is. Ik heb altijd gezegd, het komt goed. Maar ja, de speelsters moeten er zelf ook in geloven. Meiden ook in lastige tijden hebben jullie doorgezet mede door Anita en Marcel. Anita en Marcel aan jullie een super groot compliment. Elke week weer in de training en tijdens de wedstrijden hebben jullie je vertrouwen uitgesproken. Wat jullie gepresseerd hebben is bijna onmogelijk. Het spelplezier weer terug, saamhorigheid, veld Kampioenschap en de bekerfinale winnen. Wie doet dit jullie na. Vorig jaar hadden we al een super jaar. Maar wat jullie na de winterstop hebben gepresteerd is heel bijzonder. Meiden en begeleiders, ik ben trost op jullie.

 

Ook de bestuurders, commissieleden, vrijwilligers, voetbal, volleybal, Nova, Sportfondsen Schagen en niet te vergeten de suppoost wil ik bedanken voor het afgelopen seizoen. Ieder heeft wat gedaan om het plaatje compleet te maken. Bedankt

 

Opmerkelijk  !!!!

 

Handbalvereniging Hollandia T heeft opmerkelijk en opvallend goed gepresteerd in het seizoen 2015/2016.

Dames 1, 2,en Recreanten werden kampioen in de veld competitie. Ook waren er maar liefst 4 teams die een 2e plaats behaalden. Ook in de zaal waren er 5 teams die op een 2e plaats eindigden en F1 als eertse We gaan er nu voor zorgen dat we allemaal in de hoogste linker rijtje zitten, dit zou geweldig zijn. En hier aan gaan we werken.

Het nieuwe seizoen:

Het plezier staat altijd voorop, wel gaan weer een paar dingen veranderen. De vereniging groeit. Gelukkig kunnen we bij krapte uitwijken naar Dirkshorn. Voor het zaalseizoen zijn wij heel tevreden. We hebben meer uren gekregen in de Harenkarspelhal. Ook zijn de plannen om samen met NOVA weer looptrainingen te verzorgen in een ver gevorderd stadium.

We gaan een schoolhandbal clinic doen in Dirkshorn medio september, waar de scholen Regenboog en De Meerkoet zijn uitgenodigd. Er zijn diverse jonge jeugd die al trainen bij de vereniging uit Dirkshorn en Stroet.  In augustus/september  hebben we weer de algemene jaar vergadering met BBQ, we hopen op uw (ouders en/of leden) aanwezigheid. Wij laten ons graag door u inspireren om het elk jaar weer beter te doen. Deze avond brengt veel gezelligheid.

 

Roze wolk

 

Wie is het als je al 6 jaar op een roze wolk leeft. Na de periode dat ik werd aangesteld als voorzitter  is er veel veranderd bij Handbalvereniging Hollandia T. Niet alleen dank zij mij , maar ook mijn medebestuurders en commissieleden. Of eigenlijk de gehele vereniging met supporters erbij. Hollandia T is een belangrijk deel van mijn leven. Ik vind het prachtig. Ook staat mijn gezin erachter. Petra, mijn vrouw, is coach van dames recreanten 1 en steunt me op de achter grond, Britt: speelt in het in de B1, is scheidsrechter ,traint af en toe de jeugd en doet veel activiteiten ernaast. Mijn zoon Ike, helpt ook bij diverse dingen, maar voetbal vind hij veel leuker. En dat begrijpen wij. Hier ondersteunen wij hem ook in. Het is geweldig om zo'n gezin achter je te hebben staan. Ik ben een man die altijd nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen zoekt en wil uit testen. Ik kijk in de toekomst. Hoe gaan dingen eruit zien, wat staat er te gebeuren? Is dit een  gave? Nee! Ik laat mijn gevoel spreken. Soms pakt het niet goed uit, maar heel vaak wel. Ik leg het altijd voor aan bestuur- en commissieleden en deze moeten het ook zien zitten. Laat mij op de achtergrond mijn ding maar doen. Dit vind ik prettig en voel me juist daar op mijn stekkie. De roze wolk: Het is toch geweldig dat de dames 1 en de B1 weer de bekerfinale mag spelen, Ja en let wel dames 1 4 in 5 jaar en de Jeugd B1 ook al 4 jaar achter elkaar. Maar ook de jongere teams doen het super goed. We hebben veel talent rondlopen. Ik wil overigens zeker niemand overslaan want ook in de breedte zijn er vele speelster die elke week met veel plezier handballen en hun stinkende best doen. Zij zijn voor mij net zo belangrijk! Ons motto is dat plezier voorop moet staan. Dat dragen wij hoog in het vaandel.

Voor ieder die op vakantie gaat, wens ik jullie een alvast fijne vakantie toe.

 

Michel Blokdijk

B1-8.jpg

Hollandia T B1 laat goed werk zien in de regionale bekerfinale tegen ZAP

De voorbereiding naar de beker toe was goed. Samen met dames 1 is er afgelopen weken onder leiding van Anita Groot hard getraind. Het vertrouwen groeide bij de meiden. De meiden van de B1 wisten de Dames goede tegenstand te bieden in de oefenpartijtjes. Mentaal zat het dus goed. Meike Kruier was bereid gevonden mee te gaan om een extra wissel te hebben. Want ZAP is natuurlijk wel een serieuze tegenstander. Zij spelen namelijk op landelijk niveau. Zondagochtend de wekker gezet en klaar om fris en fruitig op naar 't Veld te vertrekken. Maar een tegenvaller. Eva Strooper was ziek. Gestie! Wat nu? Direct Elisa Steensma uit bed gebeld met de vraag of zo over 5 minuten klaar kon zijn om opgehaald te worden. Ja hoor Elisa wilde mee. Top Elisa. Gelukkig als nog met een volledig team naar 't Veld. En wat gaaf de meiden van Dames 1 waren ook in 't Veld om support te leveren. Bij de yell waren de koppies toch wel gespannen. Want ja ZAP spelen speelt wel een tandje hoger. Onze meiden hadden in de eerste fase van de wedstrijd moeite om grip te krijgen. Dit resulteerde in een 8-1 achterstand. Maar ze lieten zich niet kisten en bleven werken en vechten. Met als resultaat een aantal mooie doelpunten. Met 13-5 gingen ze de rust in. Een praatje voor de tactiek om de verdediging strakker te organiseren. Dit pakte goed uit. Onze meiden wisten de achterstand in eerste instantie terug te brengen tot 5 punten verschil. ZAP had duidelijk meer moeite om de gaatjes te vinden en kwam minder goed tot scoren, terwijl wij wel het net wisten te vinden. ZAP herpakte zich weer met als resultaat een eindstand van 25-13 voor ZAP. Meiden van Hollandia T wat zijn jullie een toppers en wat hebben jullie een vechtlust laten zien. Wij hebben genoten van een mooie pot handbal.

 

Hollandia T dames 1: One team one dream!

Dames 1 wint de dubbel

 13435506_920281834764263_1868152555279181150_n1.jpg
 Een triller van een wedstrijd stond ons te wachten. Dit seizoen kwamen we Westfriezen al eerder tegen. Eén keer wisten wij te winnen en de andere keer waren het Westfriezen die er met de winst vandoor gingen. Dat het spannend zou worden wisten we dus. Maar de meiden wilden zo graag winnen! Er is hard gewerkt om zover te komen. Anita Groot heeft samen met de meiden in de tweede helft van het seizoen de draad weer weten op te pakken. Wat een topper! Er is hard gewerkt. Ook werden er forse concessies gedaan om deze finale te kunnen spelen. Een aantal meiden hebben hun bezoek aan Pinkpop met een dag ingekort en zijn eerder thuis gekomen van een weekendje weg. Alles met als doel om de beker binnen te halen. Niet alleen voor hun zelf maar ook als dank aan Anita! Meiden wat super want we kunnen allemaal wel begrijpen dat dit geen makkelijk besluit was. Als aanvulling op de selectie werd Anita Stammes weer bereid gevonden om mee te gaan. Onwijs dat zij ook dit jaar weer deel wilde uitmaken van de selectie en maar goed ook want Eva was niet geheel fit. Eva baalde flink. Maar met een waardig vervanger erbij konden zij samen het keeperswerk verrichten. Nadat de dames 's morgens de B1 hadden aangemoedigd zijn ze met elkaar gaan lunchen ter voorbereiding op hun eigen wedstrijd. De sporthal zat vol. Hoe gaaf zoveel supporters die de moeite nemen om je aan te moedigen. FF later dan gepland startte de wedstrijd. Oei wat spannend. Gedurende de hele eerst helft is het verschil niet groter geweest dan 1 punt en helaas was het over het algemeen Westfriezen die ons steeds op achterstand wisten te zetten. Rust 8-8. Op naar de tweede helft. Na 20 minuten in de tweede helft was het 12-12. Jeetje wat spannend. Het verschil met de eerste helft was dat nu Hollandia T steeds Westfriezen op achterstand wist te zetten. Op een goed moment zelfs met 2 punten. Maar Westfriezen stond natuurlijk ook niet voor niets in de finale en bleef ook vechten. Dus werd het met nog twee of drie minuten te gaan weer gelijk 15-15. Aanval van Westfriezen, Hollandia T, Westfriezen en nog steeds gelijk. Op de klok nog een halve minuut met Hollandia T aan de bal. Amy werd gemangeld op de cirkel want Westfriezen wilde niet verliezen. Maar de overtreding was zo ernstig dat de scheidsrechters floten voor een penalty. Dit gebeurde in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Westfriezen bedankt. Amy had flink veel pijn en de penalty moest nog wel ff genomen worden. Wat deed Krista toen alle aandacht nog naar Amy ging? Ze ging alvast op de penalty stip staan. Zo van dit varkentje zal ik wel ff wassen. Oei wat dapper! Ze stond daar met overtuiging en lag de  druk bij de keeper van Westfriezen. Het fluitsignaal en YES hij zat. 15-16 voor Hollandia T. Meiden van harte met deze zwaar bevochten overwinning. Loon naar werken vooral samen werken! One team one dream dan haal je de dubbel! Lekker feestje vieren nu.