Home » Beker 2017
Home » Beker 2017 » Beker 2017
IMG_8859-1.jpg

 

IMG_1082.png

Hollandia T pakt de dubbel in de beker!

 

Afgelopen 2 weken hebben de meiden van de B1 en de Dames 1 zich voorbereid op de finale. De B1 ging zelfs kijken bij de andere halve finale wedstrijd om de tegenstander te zien spelen. Dames 1 kent DTS uit de competitie. Beide teams weten dus wat ze te doen staat.

 

Zenuwen

Bij de één begonnen de zenuwen al bij het eindsignaal van de halve finale en bij de ander kwamen ze wat later. Maar ze zijn er echt! Beide teams maken een serieuze kans en die wetenschap levert druk op.

 IMG_0365-3.jpg

Zondagochtend 9.45 uur verzamelen voor de B1. Goed gemutst gaan we naar ‘t Veld. In de hal was het bij aankomst nog relatief rustig. Maar langzaam aan druppelt het publiek binnen waaronder Dames 1 die de meiden van de B1 komen supporten. Maar ook ouders, broers, zusjes, opa’s, oma’s en andere bekenden zoeken een plekje op de tribune. Ook bij de supporters merken we de spanning. Wat zou het gaaf zijn als de meiden van de B1 in hun laatste wedstrijd in deze samenstelling de beker kunnen pakken. Een tegenstander waartegen we serieus een kans maken. Hoe gaaf is dit. Maar ja het is wel een team in de A jeugd en wij zijn B……… Belangrijk is dat de meiden er vol voor gaan en zullen vechten voor elk punt. Vanaf het begin is duidelijk dat de meiden gebrand zijn om te winnen. Toch scoort Vrone het eerste punt. Hollandia T haakt aan. Toen Vrone, Hollandia T en weer Hollandia T. Woww…. Het ziet er goed uit. De meiden bouwen verder aan de voorsprong, maken prachtige combinaties en laten veel snelheid zien. Met de rust staan we 5 punten voor. Dit is comfortabel.  Maar ja het blijft handbal en je weet het niet. Vrone kan meer dan ze in de eerste helft hebben laten zien dus we mogen ze niet onderschatten. Maar onze meiden weten ook wat handballen is en laten dit ook zien. Ze bouwen de voorsprong punt voor punt verder uit. Halverwege de 2e helft is het duidelijk. Hollandia T gaat de beker mee naar huis nemen. En hoe…. met 26-14 fluit de scheidsrechter de wedstrijd af. Ontlading bij de meiden en twee supertrotse coaches. Hoe mooi is het om als team je laatste wedstrijd op deze manier af te sluiten. Tijd voor koffie en gebak. In de kantine wachten we op de meiden om even na te genieten. Claudia had voor alle meiden inclusief de invallers waar we het hele jaar op hebben kunnen rekenen en haar mede-coach Yvonne een persoonlijk woordje waarmee een mooie periode wordt afgesloten. Na de koffie blijven de meiden van de B1 met elkaar in ’t Veld hangen. In afwachting van de wedstrijd van de Dames 1 waarbij ook een aantal meiden van de B1 mee moesten doen. Heerlijk met elkaar even nakletsen.

 IMG_1080-1.jpg

Tegen half 3 liep de hal weer vol met supporters voor de Dames 1. Ja we waren goed vertegenwoordigd. Daar zagen we heel gespannen koppies. Zou het ze lukken om voor de derde keer op rij de beker mee naar huis te nemen? Het zou een zware pot worden en het was zeker geen vanzelfsprekendheid. Ook bij deze wedstrijd scoorde de tegenstander het eerste punt en moest Hollandia T aansluiten. Met geweldig handbal in de eerste 10 minuten, waarin prachtige combinaties werden gespeeld en de cirkel goed gevonden werd,  bouwde Hollandia T aan de voorsprong. Je kon zien dat ze goed de kunst hadden afgekeken bij de B1 deze ochtend. :- ). Het werd 8-3 voor Hollandia T. Maar toen…. een fase waarin het niet lukte. DTS ’48 kwam steeds dichter bij. Met slechts 1 punt vóór ging Hollandia T rusten. Oeioeioei wat een spanning. Na rust was het Hollandia T die als eerste scoorde. Maar DTS bleef aanhaken. Het lukte niet om de voorsprong echt uit te bouwen. Eén keer leek het alsof we DTS in de tang hadden. Met 4 punten verschil rolde het kwartje de goede kant op. Maar DTS was niet van plan om het cadeau te geven. En wist dichterbij te komen. Nog 2 punten verschil met enkele minuten op de klok. Jeetje wat is het spannend. Toen een penalty voor DTS. Het verschil was nog maar 1 punt met nog een halve minuut te gaan. Nu geen fouten maken! Koppies erbij en de bal rond spelen. DTS probeerde de bal er tussen uit te lummelen om zo nog één keer naar het doel te kunnen gaan. Maar gelukkig bleef de bal in de ploeg! Het is ze weer gelukt. De beker voor de derde keer naar Tuitjenhorn. Meiden wat een topprestatie!

 

Wat zijn we allemaal trots! 2 teams in de finale en beide nemen de beker mee naar Tuitjenhorn. Dit is een feestje waard! Meiden van harte gefeliciteerd en geniet van de overwinning! En natuurlijk is het hier op zijn plaats om alle invallers van beide teams te bedanken. Dankzij hun loyaliteit  konden de teams vandaag de finale spelen. Hun hulp was in voorgaande wedstrijden van groot belang! Ook willen we alle supporters bedanken. Wat was er een publiek voor beide teams. Fantastisch!